Rihanna și LVMH anunță decizia de a pune pe pauză linia de modă Fenty după doar doi ani

0

Rihanna și LVMH suspendă linia de modă Fenty a cântăreței după doar doi ani. Conglomeratul francez de lux, care deține o serie de mărci, inclusiv Louis Vuitton, Dior și Givenchy, a confirmat decizia miercuri într-o declarație adresată către WWD.

„Rihanna și LVMH au luat împreună decizia de a pune în așteptare activitatea RTW [ready-to-wear], cu sediul în Europa, în așteptarea unor condiții mai bune”, a spus grupul. Vestea vine după ce marca Fenty a oprit postările pe Instagram pe 1 ianuarie, ultima postare fiind dedicată unei perechi de ochelari de soare.

LVMH și Rihanna au lansat pentru prima dată linia de modă Fenty, cu sediul la Paris, în mai 2019. A marcat doar a doua oară când grupul de lux a lansat de la zero un brand de modă, după lansarea lui Christian Lacroix în 1987.

La acea vreme, LVMH a spus că marca de modă va fi „centrată pe Rihanna, dezvoltată de ea, și prinde contur cu viziunea ei în ceea ce privește ready-to-wear, încălțăminte și accesorii, inclusiv comercialitatea și comunicarea mărcii”.

De la lansare, care a văzut-o pe Rihanna devenind prima femeie de culoare în fruntea unei case LVMH, marca Fenty a oferit produse de la 300 de dolari cum ar fi hanorace și până la 900 de dolari, sandale.

Cu toate acestea, Jean-Jacques Guiony, directorul financiar al LVMH, a făcut aluzie la posibile preocupări financiare cu Fenty în octombrie anul trecut, când a discutat despre rezultatele grupului al treilea trimestru 2020, potrivit The New York Times.

„La moda Fenty, suntem în mod evident încă într-o fază de lansare și trebuie să ne dăm seama exact care este oferta potrivită. Nu este ceva ușor.

Începeam în întregime de la zero „, a spus el, potrivit presei.

„Evident, avem mare ajutor de la Rihanna în această privință, dar aș spune că este încă un lucru în desfășurare atunci când vine vorba de a defini cu adevărat care va fi oferta.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și