Roche este de acord să cumpere GenMark Diagnostics într-o afacere de 1,8 miliarde de dolari

0

Roche va cumpăra GenMark Diagnostics, un producător american de teste de diagnostic molecular, într-o afacere de 1,8 miliarde de dolari, a declarat luni producătorul elvețian de produse farmaceutice.

Roche a declarat că va lansa o ofertă de licitație pentru achiziționarea integrală a GenMark la un preț de 24,05 dolari pe acțiune într-o tranzacție cu numerar.

Prețul a reprezentat o primă de 43% față de prețul de închidere al acțiunii GenMark din 10 februarie, înainte de speculațiile mass-mediei cu privire la un acord, a spus Roche.

GenMark, cu sediul în California, oferă teste de diagnostic molecular care sunt concepute pentru a detecta agenți patogeni multipli dintr-un singur eșantion de pacient.

„Achiziționarea diagnosticului GenMark va extinde portofoliul nostru de diagnostic molecular pentru a include soluții care pot oferi rapid informații de salvare a pacienților și furnizorilor lor de asistență medicală în lupta împotriva bolilor infecțioase”, a declarat Thomas Schinecker, director executiv al Roche.

Roche a declarat că achiziția, care a fost aprobată de consiliile de administrație ale ambelor companii, se așteaptă să fie finalizată în al doilea trimestru al anului 2021. La finalizarea tranzacției, operațiunile principale ale GenMark vor continua la locația actuală din Carlsbad, California, a spus Roche.

Sursa: News24.ro.

Citește și