Politică

„România este condusă de partidele politice. Deci, dacă nu le reformăm, nu vom avea niciodată o altfel de Românie”

„România este condusă de partidele politice. Deci, dacă nu le reformăm, nu vom avea niciodată o altfel de Românie”

Autoliv

  • Cei mai mulți lugojeni vă cunosc de la alegerile locale, unde ați reușit să obțineți poziția a doua, din postura de independent. De ce ați renunțat la acest statut?
  • Statutul de independent a fost o opțiune de ultim moment. Văzând că la Lugoj nu există opoziție și că nimeni nu are un program coerent de modernizare și dezvoltare a Lugojului, am decis să candidez independent. Faptul că am obținut peste 4.000 de voturi este dovada clară că programul meu a fost apreciat de către lugojeni. Realitatea este că, fără o formațiune politicp în spate, nu poți câștiga alegerile. A rămâne mereu independent, în condițiile în care este evident că nu vei putea ajunge să-ți aplici programul este un fel de pedalat în gol. PNL m-a acceptat atât pe mine cât și programul meu, precum și viziunea mea despre cum văd PNL Lugoj la următoarele alegeri locale.
  • Care a fost argumentul care l-a convins pe Claudiu Buciu să candideze din partea PNL la alegerile parlamentare? Pentru mulți numirea dumneavoastră în funcția de președinte a fost o surpriză, iar locul 2 pe lista de la Senat a fost cea de-a doua surpriză…
  • Candidatura la alegerile parlamentare a fost o surpriză și pentru mine. Conducerea PNL Timiș m-a invitat inițial să preiau organizația locală. Apoi, la solicitarea primarilor liberali din estul județului, mi-a fost atribuită această candidatură. Este firesc ca dânșii să-și dorească un sprijin în viitorul parlament, fapt pentru care m-au propus pe un loc care este considerat eligibil. Lugojul și zona de est poate considera că deja are un deputat în persoana domnului Dobra (primul la Camera Deputaților pe listele PSD), astfel, votând PNL se vor asigura că zona va avea și un senator. Este foarte important ca zona noastră sa aiba doi localnici în parlament.
  • Ce poate face un senator pentru zona Lugoj-Făget-Buziaș?
  • Colegiul pe care îl voi reprezenta, dacă voi fi ales, va fi constituit din întregul județul Timiș. În zona noastră voi lupta, în principal, pentru următoarele obiective: creșterea numărului locurilor de muncă în zona Tomești-Margina-Nădrag; transformarea oficiilor de pensii cu program redus, în oficii de pensii cu program permanent la Făget și Buziaș; sprijinirea procesului de modernizare a spitalului din Făget precum și demararea demersurilor necesare construirii unui spital nou la Lugoj; dezvoltarea și promovarea de facilități turistice în zona de est a județului; înființarea de baze sportive pentru copii; sprijinirea administrațiilor locale în vederea înființării a cât mai multor centre after school; reînființarea școlilor de meserii și redeschiderea liceului cu profil agricol de la Lugoj; continuarea autostrăzii A6, inclusiv a venturii de sud a Lugojului, precum și realizarea descărcării de pe autostrada A1, în dreptul localității Bethausen. Consider deasemenea că este foarte importantă susținerea tradițiilor locale, fapt pentru care voi solicita acordatea unui sprijin financiar permanent din partea ministerului culturii, pentru manifestările care promovează tradițiile și obiceiurile populare autentice. Dincolo de toate acestea, voi susține toate proiectele viitorului guvern Ciolos și nu voi vota niciodată împotriva cererilor venite din partea organelor judiciare.
  • Ați făcut apel la tineri să intre în partide și să le reformeze din interior. Cum se reformează PNL Lugoj sub conducerea lui Claudiu Buciu?
  • Nu doar tinerii trebuie să intre în partidele politice, ci mai ales oamenii noi, străini și scârbiți de ce fac politicienii actuali. România este condusă, conform Constituției, de partidele politice. Deci, dacă nu le reformăm, nu vom avea niciodată o altfel de Românie. PNL Lugoj se va reorganiza din temelii păstrând toți foștii membri care doresc să participe la această reorganizare. Vom aplica reguli de management politic care vor deservi interesul public prin oamenii pregatiți din cadrul PNL. Partidele trebuie să fie eficiente în aplicarea programelor pe care le susțin în favoarea cetățenilor pe care îi reprezintă.
  • Va fi Claudiu Buciu candidatul PNL pentru funcția de primar, peste patru ani?
  • Desigur. Cu siguranță voi candida la alegerile locale din 2020 și voi și câștiga alături de PNL Lugoj, vom avea și majoritatea în consiliul local.  Acesta este țelul și obligația noastră față de lugojeni!

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Politică

Mai multe în Politică

Doi parlamentari vor să-şi deschidă cabinet la Lugoj. Unul e de la PSD, celălalt e de la PNL

Cetateanul26 aprilie 2017

Un consilier local îşi pierde mandatul. Partidul i-a retras sprijinul politic, iar prefectul l-a demis

Cetateanul26 aprilie 2017

Acuzaţii grave la adresa primarului Boldea: “poartă făcută de Microroyal, casă la Surduc şi apartament lângă primărie”

Daniel Groza21 aprilie 2017

Lugojul, bun doar pentru cules voturi. De patru luni, niciun parlamentar nu a mai călcat în municipiul de pe Timiş

Daniel Groza20 aprilie 2017

Ce spune Francisc Boldea despre o nouă candidatură pentru funcţia de primar al Lugojului

Daniel Groza10 aprilie 2017

Claudiu Buciu este noul preşedinte ales al PNL. Prima decizie: ”Îi retrag sprijinul politic domnului Ambruş”

Daniel Groza8 aprilie 2017

Ambruş a vrut să se înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte al PNL după trecerea termenului de depunere a candidaturilor

Daniel Groza6 aprilie 2017

Claudiu Buciu e singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei lugojene a PNL

Daniel Groza5 aprilie 2017

Plângere împotriva Primăriei Lugoj! Este reclamată finanţarea balurilor PSD cu bani de la bugetul local

Daniel Groza3 martie 2017

Casa de Cultură a Municipiului Lugoj finanţează balurile PSD-ului

Daniel Groza21 februarie 2017

Consilier lugojean, la un pas să-şi piardă mandatul. Partidul îi retrage sprijinul politic

Daniel Groza8 februarie 2017

Consilierul local „amenințat cu moartea” de colegii de partid și-a retras plângerea

Daniel Groza7 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: