Sectoarele principale care ridică interes pentru investitorii în spații de producție sunt piață de automobile și producția de produse electronice.
„Piața a înregistrat o stagnare la începutul anului trecut, însă din a doua parte din 2018 și anul acesta, am intrat iar pe un trend ascendent. Foarte mulți dintre acești investitori sunt încă interesați de zona de Vest (axă Timișoara-Oradea), datorită infrastructurii, însă aici există problema cu forța de muncă, mulți angajați migrand și în Ungaria”, a mai spus Costin Bănică.
O soluție în acest sens ar putea fi atragerea de angajați din alte zone ale țării, însă înainte de a lua decizia finală de a investi, companiile iau legătura cu firmele deja prezente aici pentru a înțelege mediul și cum funcționează activitatea.
„Cred că România este un punct fierbinte pentru investitori. O specificitate a pieței noastre este că aceștia ne văd ca pe o investiție pe termen lung, unde nu se aștepta să își recupereze investiția în 5-7 ani, ci pe o perioadă mai lungă”, mai spune reprezentantul JLL.
Acesta a mai adăugat că în ultimii ani calitatea construcțiilor a crescut și pentru că acești investitori țin foarte mult să aibă clădiri eficiente, costuri de mentenanță bune pentru că vor petrece mult timp acolo.
„România este o piață foarte interesantă pentru investitorii care caută spații de producție, în ciuda stagnării pe care a înregistrat-o la începutul anului 2018”, a declarat, în cadrul conferinței reConstruct, Costin Bănică, Head of Industrial Agency, JLL România.
sursa wall-street.ro
Sursa: News24.ro.