Știri naționale

România, țara cu cei mai fericiți copii. Cercetătorii nu își explică

România, țara cu cei mai fericiți copii. Cercetătorii nu își explică

Autoliv

Copiii din România, cel puţin cei din grupa de vârstă 10 – 12 ani, sunt cei mai mulţumiţi din lume de viaţa lor, relevă un studiu despre viaţa şi satisfacţiile copiilor, realizat pentru Jacobs Foundation, la care au participat 53.000 de copii.

Studiul desfășurat de cercetători din universități din Germania, Israel, Anglia și Spania în 2013 și 2014 a încercat să răspundă la întrebarea în ce țări trăiesc cei mai fericiți copii. Rezultatele au arătat că cei mai mulțumiți sunt copiii turci, români și columbieni.

Participanții au fost chestionați în privința mai multor aspecte din viața lor printre care familia, timpul petrecut acasă, prieteniile, școala, banii și bunurile materiale. Studiul relevă o lipsă de corelaţie între numărul bunurilor deţinute sau la care au acces şi gradul de satisfacţie, cel puţin la acest nivel al vârstei. Copii din Norvegia de exemplu sunt doar foarte puţin mai mulţumiţi de calitatea vieţii lor decât cei din Etiopia.

Copiii din România sunt pe primele două locuri, de regulă pe primul loc, la mai toate chestionarele. Cu o notă de 9,5 la satisfacția vieții, depășim Germania sau Marea Britanie, care sunt sub 9. Numai 1,5% dintre copii de la noi s-au declarat nemulțumiți (adică au dat note sub 5) în vreme ce peste 77% au dat nota 10 vietii pe care o duc. Aceasta în ciuda faptului, că 14% nu au calculator, 20% nu au acces la Internet, 36% nu au camera lor, peste 40% trăiesc în familii care nu dețin un autoturism și 12% nu au carți în casă (în afară de cele pentru școală). Pe de altă parte, doar 18% dintre ei nu au un telefon mobil, 3% nu au televizor și 13% nu posedă un dispozitiv electronic la care să poată asculta muzică. Pe de altă parte, numarul celor care nu primesc bani de buzunar este extrem de mic în țara noastră.

La celălalt capăt al clasamentului se află copiii din Coreea de Sud, Israel şi America de Sud.

România, cei mai fericiți copii, printre cei mai nefericiți adulți

Realizatorii studiului nu îşi explică acest procent în rândul copiilor români. Studiul arată că în grupa de vârstă 13 – 15 ani copiii din România nu mai au o viziune la fel de optimistă şi pe măsură ce se maturizează gradul de satisfacţie scade, astfel că, paradoxal, adulţii români se situează pe locul 12 din 15 la acelaşi grad de satisfacţie.

„Este un mister şi pentru noi de ce copiii din România cu vârsta între 10 şi 12 au ieşit atât de bine comparativ cu toate celelalte ţări”, a spus Jonathan Bradshaw, de la Universitatea York, unul dintre cercetătorii care s-au ocupat de studiu.

Studiul sub denumirea de „Children’s World”, solicitat de Jacobs Foundation, s-a realizat în doi ani cu scopul de a folosi informaţiile obţinute în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă ale copiilor din întreaga lume.
Rezultatele raportului au fost prezentate ieri în cadrul unei reuniuni a Parlamentului European din Bruxelles care va fi urmată de o serie de conferințe organizate în lumea întreagă, pe parcursul anului 2015.

 

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Pingback: Românii au cei mai fericiţi copii din lume. Ce rol are Ortodoxia din România? Studiu internaţional realizat de Jacobs Foundation. PDF - Ziaristi Online | Ziaristi Online

Lasă un răspuns

Mai multe în Știri naționale

Primarii ajung mai greu la închisoare! Funcţionarii din primării sunt mult mai expuşi după noile modificări ale legii administraţiei locale

Cetateanul16 mai 2017

Ajută-l pe Vlăduţ! La doar 13 ani, luptă eroic cu o formă gravă de CANCER OSOS

Cetateanul15 mai 2017

CFR Călători a introdus agenţi de pază în trenuri

Cetateanul9 mai 2017

Veşti proaste pentru românii care au credite în lei. Cresc ratele pe care le au de plătit!

Cetateanul4 mai 2017

Nu contează că eşti din Lugoj sau Timişoara, Electrica te pune să plăteşti stâlpii căzuţi din Brăila

Cetateanul26 aprilie 2017

Peste 3000 de yoghini din MISA se adună la tabăra spirituală de primăvară de la Herculane

Daniel Groza21 aprilie 2017

Lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva se inaugurează în luna august

Daniel Groza19 aprilie 2017

Rovinietele se pot achita şi prin sms în reţeaua RCS&RDS. Cât costă şi care este procedura

Cetateanul13 aprilie 2017

Autoliv se extinde. Compania suedeză deschide un nou centru de inginerie

Cetateanul12 aprilie 2017

PROIECT DE LEGE – Părinţii care refuză să-şi vaccineze copiii ar putea primi şapte ani de închisoare

Cetateanul11 aprilie 2017

Absolvenţii de liceu care vor un loc de muncă sigur sunt aşteptaţi să se înscrie în şcolile MApN

Cetateanul7 aprilie 2017

Încă 90 de kilometri de autostradă! Loturile 3 și 4 de pe tronsonul Lugoj-Deva vor fi date în folosință până la finalul anului 2017

Cetateanul31 martie 2017
%d blogeri au apreciat: