Cei peste 960.000 de utilizatori din România ai Revolut au reuşit să strângă mai mult de 58 de milioane de euro cu ajutorul Vaults, puşculiţele digitale care pot fi deschise în aplicaţia dedicată, potrivit datelor publicate, miercuri, de fintech-ul britanic.
„Vaults reprezintă cea mai simplă metodă de a strânge bani, direct în aplicaţia Revolut, utilizatorii având posibilitatea de a direcţiona bani către puşculiţele virtuale în cele 30 de monede şi 5 criptomonede disponibile în aplicaţie. Banii direcţionaţi către Vaults se află întotdeauna la dispoziţia utilizatorilor şi pot fi oricând transferaţi în conturile principale, de unde pot fi cheltuiţi. Clienţii Revolut pot să depună bani într-o puşculiţă digitală prin rotunjirea fiecărei tranzacţii şi transferul automat al mărunţişului, prin programarea de plăţi recurente sau printr-o singură contribuţie”, se arată în comunicatul citat.
În prezent, Revolut are peste 960.000 de utilizatori în România, dintre care mai mult de 138.000 deţin în aplicaţie puşculiţe digitale Vaults. În acelaşi timp, mai mult de 100.000 de utilizatori deţin puşculiţe digitale active, în care au economisit până la momentul de faţă peste 27 de milioane de lei pentru diferite nevoi.
În topul monedelor în care românii preferă să economisească în puşculiţele digitale Vaults se află leul, urmată de euro – cu peste 4,253 milioane de euro, şi de dolarul american, cu o valoare totală a depozitelor 1.016.349 dolari.
În plus, românii sunt atraşi şi de criptomonede, în acest sens fiind economisiţi echivalentul a peste 206.000 de euro în Bitcoin, 136.528 de euro în XRP (Ripple), respectiv 80.424 de euro în ETH.
„Utilizatorii Revolut din România aleg să strângă bani în Vaults în diferite scopuri. În 2019, cei mai mulţi au strâns bani pentru vacanţe, criptomonede şi cadouri de Crăciun, iar cei mai optimişti au început să pună bani deoparte pentru o maşină sau o casă”, susţin reprezentanţii Revolut.
Conform companiei, la nivel global, utilizatorii Revolut au creat peste 2,1 milioane de puşculiţe digitale Vaults, dintre care 1,2 milioane sunt active. În prezent, valoarea banilor depuşi în Vaults se ridică la 150 de milioane de euro, iar principalele monede în care sunt deschise puşculiţe digitale Vaults active sunt euro (51% din total), lira sterlină (25%) şi lei (8,31%).
Înfiinţat în anul 2015, fintech-ul britanic Revolut este o aplicaţie mobilă pentru gestionarea banilor, prin intermediul căreia utilizatorii au o serie de beneficii: notificări după fiecare plată, bugetare şi analitice încorporate, schimb valutar excelent, posibilitatea de a împărţi nota de plată direct din aplicaţie, tranzacţionare de acţiuni şi criptomonede, transferuri printr-o simplă apăsare de buton şi economisire în puşculiţele digitale „Vaults”.
Clienţii Revolut pot alege dintre trei abonamente diferite (Standard, Premium sau Metal), iar cardurile sunt Visa sau Mastercard, disponibile într-o gamă largă de culori distinctive.
Sursa: Financiarul.ro.