Sanofi în vânătoare de medicamente de specialitate, cu 3,7 miliarde de dolari pentru Principia, din SUA

0

Directorul executiv al Sanofi, Paul Hudson, se aruncă în cofrele umplute de recenziile recente pentru a cumpăra Principia Biopharma Inc cu sediul în SUA pentru 3,7 miliarde de dolari, în timp ce își completează cabinetul de medicamente cu diverse medicamente de la companii mai mici.

Achiziția, anunțată de cele două companii luni, oferă producătorului francez de medicamente Principia conducta în bolile autoimune.

Acestea includ un medicament care vizează pemfigusul afecțiunii rare, dar dureroase și un altul împotriva sclerozei multiple pe care cele două companii și-au asociat-o încă din 2017.

Sanofi plătește 100 de dolari pe acțiune în numerar pentru firma americană, o primă de 10% la prețul de închidere al Principia la 14 august și speră la finalizarea unui al patrulea trimestru.

Cu Hudson la cârma Sanofi, care a strâns 11,7 miliarde de dolari prin descărcarea unui pachet în Regeneron în luna mai, urmează un plan de joc pe care l-a implementat atunci când a condus divizia de medicamente Novartis: implementarea de numerar pentru a adăuga ținte bolt-on pentru a se extinde în zonele de tratament unde medicamentele sunt de obicei comanda preturi mari.

Tranzacția este cea de-a doua achiziție importantă de la Hudson de când a devenit CEO anul trecut, după ce a plătit 2,5 miliarde de dolari în decembrie pentru Synthorx care dezvoltă tratamente de imuno-oncologie.

Cel mai avansat candidat al Principia, rilzabrutinib, se află în studiile de faza 3 împotriva pemfigusului, care poate provoca bășici sau umflături pline de puroi pe piele și mucoase și este cauzat atunci când sistemul imunitar face greșit anticorpi care atacă organismul.

Studiile din faza 3 sunt la dispoziție pentru a utiliza un alt medicament pentru mai multe forme de scleroză multiplă.

„Această achiziție avansează transformarea noastră continuă de cercetare și dezvoltare pentru a accelera dezvoltarea celor mai promițătoare medicamente”, a spus Hudson într-un comunicat.

În cumpărarea rilzabrutinib al Principia pentru pemfigus și potențial alte boli autoimune, Hudson își propune să-l provoace pe Roche, al cărui Rituxan din 2018 a asigurat aprobările americane și europene împotriva pemfigusului, al cărui istoric a fost tratat cu doze mari de corticosteroizi.

Acțiunile Sanofi s-au majorat cu 0,2%, ceea ce a atenuat o ușoară scădere a indicelui CAC-40 din Franța, deoarece analiștii au considerat acordul ca fiind pozitiv.

Acțiunile Sanofi au scăzut cu 5% în acest an, mai puțin de o treime din scăderea de 17% a CAC-40. Acordul „se încadrează în strategia de implementare a puterii de foc în numeroase oferte de tip forțat”, a scris brokerajul Jefferies, care evaluează Sanofi o „cumpărare”.

Evercore este consilierul financiar pentru Sanofi în tranzacție. Centerview Partners LLC și BofA Securities consultă Principia.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și