Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

Şase luni de la inaugurarea cinematografului din Lugoj! Top 3 cele mai vizionate filme

Şase luni de la inaugurarea cinematografului din Lugoj! Top 3 cele mai vizionate filme

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Cinematograful care poartă numele celebrului actor Bela Lugosi, născut la Lugoj la 20 octombrie 1882, a împlinit şase luni de activitate. Inaugurat la 9 aprilie, cinematograful a costat peste un milion de euro, deschiderea lui fiind amânată de mai multe ori. Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, bilanţul realizat la finalul jumătăţii de an este unul pozitiv, suma încasată în urma vânzării biletelor fiind de 174.317,50 de lei.

Filmele care au rulat la cinematograful situat în centrul oraşului au fost în majoritatea lor cele mai noi apariţii de la Hollywood. La Lugoj au fost proiectate Terminator: Genisys, Mad Max: Fury Road, Secretul lui Adaline, Misiune Imposibilă 5, Insidious 3, Jurassic World, Fast and Furious 7, dar şi alte pelicule care au strâns sute de milioane de dolari la box-office.

„Avem contracte cu cinci case de filme, deocamdată e suficient, nu ne permite nici programul să facem cu mai multe. Nu ne-am gândit să mărim programul, deoarece credem că acoperă cererea. Joia de exemplu e mai puţină lume, în schimb de vineri până duminică e cerere mare şi foarte mare. Dacă am face şi luni, marţi şi miercuri, ar fi puţină lume şi nu ar fi rentabil”, a declarat pentru Cetăţeanul Sorin Cîrstoiu, administratorul cinematografului lugojean.

Cele mai vizionate trei filme au fost Insurgent, peliculă cu care s-a şi inaugurat cinematograful, vizionată de 1.152 de spectatori, urmată de Mad Max: Fury Road cu 1.037 de spectatori şi Jupiter Ascending, la care au mers 1.023 de spectatori. În total, în cele şase luni de activitate au fost comercializate 17.733 de bilete. Ca planuri de viitor, reprezentanţii cinematografului spun că acestea au fost puse pe pauză, un site web pentru rezervări dovedindu-se a fi nejustificat momentan.

„Nu am definitivat nici site-ul web încă, nu am luat o hotărâre dacă îl continuăm, dacă e rentabil sau nu, mai aşteptăm să vedem. Nu vrem să facem să fie doar o cheltuială inutilă. Se face rezervare prin telefon, suntem un cinema mic, avem şi program pe Cinemagia, pe site-ul primăriei, s-ar putea să fie suficient”, a mai explicat Cîrstoiu.

Cinematograful nu s-a confruntat până acum cu probleme majore. Dotată cu două săli, ambele cu capacitate de a reda pelicule în format 3D, locaţia dispune de un total de 150 de locuri, având încă 30 de locuri într-un spaţiu amenajat pentru copii. Biletele se vând la casieria cinematografului, preţul acestora fiind de 10 lei pentru o peliculă 2D sau 15 lei pentru un film 3D. Preşcolarii, elevii, studenţii şi pensionarii au reducere de 50% pentru fiecare proiecţie.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Catalin P.

    13 octombrie 2015 at 20:43

    A fost foarte bine. Mie sincer imi place cum se vede mai mult in sala cea mica filmele de 2D decat in sala cea mare filmele 3D. Filmele 3D mi se par putin cetoase si cu culori mai palide, iar in sala mica ecranul pare mai mare. Din pacate vad ca nu au adus nimic de la Disney (Cenusareasa, Inside Out, Avegers 2, And-Man si altele) ceea ce este destul de rau. Pe mine singurul film care ma mai intereseaza sa il vad anul acesta este Star Wars Episode VII The Force Awakening si probabil ca nu il vor aduce daca nu au adus nimic de la Marvel Studios si Disney.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

lidl_logistic_center

E oficial! În ce zi se deschide centrul logistic Lidl în valoare de 20.000.000 de euro

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
3

Prezervativ folosit găsit în baia Şcolii Creştine „Harul” din Lugoj de o mămică! Femeia a pus poza pe Facebook

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
Cristian Blidar, victima tentativei de omor de la Traian Vuia

Instanţa i-a luat toporul! Ciomăgarul din Traian Vuia merge după gratii şi are de plătit zeci de mii de euro despăgubiri

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016