Actualitate

Şase luni de la inaugurarea cinematografului din Lugoj! Top 3 cele mai vizionate filme

Şase luni de la inaugurarea cinematografului din Lugoj! Top 3 cele mai vizionate filme

Autoliv

Cinematograful care poartă numele celebrului actor Bela Lugosi, născut la Lugoj la 20 octombrie 1882, a împlinit şase luni de activitate. Inaugurat la 9 aprilie, cinematograful a costat peste un milion de euro, deschiderea lui fiind amânată de mai multe ori. Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, bilanţul realizat la finalul jumătăţii de an este unul pozitiv, suma încasată în urma vânzării biletelor fiind de 174.317,50 de lei.

Filmele care au rulat la cinematograful situat în centrul oraşului au fost în majoritatea lor cele mai noi apariţii de la Hollywood. La Lugoj au fost proiectate Terminator: Genisys, Mad Max: Fury Road, Secretul lui Adaline, Misiune Imposibilă 5, Insidious 3, Jurassic World, Fast and Furious 7, dar şi alte pelicule care au strâns sute de milioane de dolari la box-office.

„Avem contracte cu cinci case de filme, deocamdată e suficient, nu ne permite nici programul să facem cu mai multe. Nu ne-am gândit să mărim programul, deoarece credem că acoperă cererea. Joia de exemplu e mai puţină lume, în schimb de vineri până duminică e cerere mare şi foarte mare. Dacă am face şi luni, marţi şi miercuri, ar fi puţină lume şi nu ar fi rentabil”, a declarat pentru Cetăţeanul Sorin Cîrstoiu, administratorul cinematografului lugojean.

Cele mai vizionate trei filme au fost Insurgent, peliculă cu care s-a şi inaugurat cinematograful, vizionată de 1.152 de spectatori, urmată de Mad Max: Fury Road cu 1.037 de spectatori şi Jupiter Ascending, la care au mers 1.023 de spectatori. În total, în cele şase luni de activitate au fost comercializate 17.733 de bilete. Ca planuri de viitor, reprezentanţii cinematografului spun că acestea au fost puse pe pauză, un site web pentru rezervări dovedindu-se a fi nejustificat momentan.

„Nu am definitivat nici site-ul web încă, nu am luat o hotărâre dacă îl continuăm, dacă e rentabil sau nu, mai aşteptăm să vedem. Nu vrem să facem să fie doar o cheltuială inutilă. Se face rezervare prin telefon, suntem un cinema mic, avem şi program pe Cinemagia, pe site-ul primăriei, s-ar putea să fie suficient”, a mai explicat Cîrstoiu.

Cinematograful nu s-a confruntat până acum cu probleme majore. Dotată cu două săli, ambele cu capacitate de a reda pelicule în format 3D, locaţia dispune de un total de 150 de locuri, având încă 30 de locuri într-un spaţiu amenajat pentru copii. Biletele se vând la casieria cinematografului, preţul acestora fiind de 10 lei pentru o peliculă 2D sau 15 lei pentru un film 3D. Preşcolarii, elevii, studenţii şi pensionarii au reducere de 50% pentru fiecare proiecţie.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Catalin P.

    13 octombrie 2015 at 20:43

    A fost foarte bine. Mie sincer imi place cum se vede mai mult in sala cea mica filmele de 2D decat in sala cea mare filmele 3D. Filmele 3D mi se par putin cetoase si cu culori mai palide, iar in sala mica ecranul pare mai mare. Din pacate vad ca nu au adus nimic de la Disney (Cenusareasa, Inside Out, Avegers 2, And-Man si altele) ceea ce este destul de rau. Pe mine singurul film care ma mai intereseaza sa il vad anul acesta este Star Wars Episode VII The Force Awakening si probabil ca nu il vor aduce daca nu au adus nimic de la Marvel Studios si Disney.

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: