Actualitate

Şase luni de la inaugurarea cinematografului din Lugoj! Top 3 cele mai vizionate filme

Şase luni de la inaugurarea cinematografului din Lugoj! Top 3 cele mai vizionate filme

Cetateanul Lugoj

Cinematograful care poartă numele celebrului actor Bela Lugosi, născut la Lugoj la 20 octombrie 1882, a împlinit şase luni de activitate. Inaugurat la 9 aprilie, cinematograful a costat peste un milion de euro, deschiderea lui fiind amânată de mai multe ori. Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, bilanţul realizat la finalul jumătăţii de an este unul pozitiv, suma încasată în urma vânzării biletelor fiind de 174.317,50 de lei.

Filmele care au rulat la cinematograful situat în centrul oraşului au fost în majoritatea lor cele mai noi apariţii de la Hollywood. La Lugoj au fost proiectate Terminator: Genisys, Mad Max: Fury Road, Secretul lui Adaline, Misiune Imposibilă 5, Insidious 3, Jurassic World, Fast and Furious 7, dar şi alte pelicule care au strâns sute de milioane de dolari la box-office.

„Avem contracte cu cinci case de filme, deocamdată e suficient, nu ne permite nici programul să facem cu mai multe. Nu ne-am gândit să mărim programul, deoarece credem că acoperă cererea. Joia de exemplu e mai puţină lume, în schimb de vineri până duminică e cerere mare şi foarte mare. Dacă am face şi luni, marţi şi miercuri, ar fi puţină lume şi nu ar fi rentabil”, a declarat pentru Cetăţeanul Sorin Cîrstoiu, administratorul cinematografului lugojean.

Cele mai vizionate trei filme au fost Insurgent, peliculă cu care s-a şi inaugurat cinematograful, vizionată de 1.152 de spectatori, urmată de Mad Max: Fury Road cu 1.037 de spectatori şi Jupiter Ascending, la care au mers 1.023 de spectatori. În total, în cele şase luni de activitate au fost comercializate 17.733 de bilete. Ca planuri de viitor, reprezentanţii cinematografului spun că acestea au fost puse pe pauză, un site web pentru rezervări dovedindu-se a fi nejustificat momentan.

„Nu am definitivat nici site-ul web încă, nu am luat o hotărâre dacă îl continuăm, dacă e rentabil sau nu, mai aşteptăm să vedem. Nu vrem să facem să fie doar o cheltuială inutilă. Se face rezervare prin telefon, suntem un cinema mic, avem şi program pe Cinemagia, pe site-ul primăriei, s-ar putea să fie suficient”, a mai explicat Cîrstoiu.

Cinematograful nu s-a confruntat până acum cu probleme majore. Dotată cu două săli, ambele cu capacitate de a reda pelicule în format 3D, locaţia dispune de un total de 150 de locuri, având încă 30 de locuri într-un spaţiu amenajat pentru copii. Biletele se vând la casieria cinematografului, preţul acestora fiind de 10 lei pentru o peliculă 2D sau 15 lei pentru un film 3D. Preşcolarii, elevii, studenţii şi pensionarii au reducere de 50% pentru fiecare proiecţie.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Catalin P.

    13 octombrie 2015 at 20:43

    A fost foarte bine. Mie sincer imi place cum se vede mai mult in sala cea mica filmele de 2D decat in sala cea mare filmele 3D. Filmele 3D mi se par putin cetoase si cu culori mai palide, iar in sala mica ecranul pare mai mare. Din pacate vad ca nu au adus nimic de la Disney (Cenusareasa, Inside Out, Avegers 2, And-Man si altele) ceea ce este destul de rau. Pe mine singurul film care ma mai intereseaza sa il vad anul acesta este Star Wars Episode VII The Force Awakening si probabil ca nu il vor aduce daca nu au adus nimic de la Marvel Studios si Disney.

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Beat şi fără permis, a plecat la plimbare pe străzile din Lugoj

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

[FOTO] O maşină a ars în miez de noapte la Coşteiu! Pagubele se ridică la mii de euro

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Valutist din piaţa din Lugoj, lăsat fără o sumă uriaşă de bani de către jandarmi după o razie

Gabriel Iosa14 ianuarie 2017

Nouă dată de deschidere pentru cei 15 kilometri de autostradă Lugoj-Deva! Anunţul a fost făcut de ministrul Cuc

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

Bătrân de lângă Lugoj, arestat pentru că a agresat două persoane pe care le-a ameninţat cu arma

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

DOSAR Scuza de tot râsul găsită de o lugojeancă prinsă cu mașina burdușită de țigări. Ce pedeapsă a primit femeia

Daniel Dancea12 ianuarie 2017

Autorităţile lugojene, în alertă de mai bine de 48 de ore din cauza zăpezii! Vineri dimineaţa se aşteaptă polei

Gabriel Iosa12 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: