Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

Satele de lângă Lugoj cu legătură la autostradă, atractive datorită preţurilor mici la case

Satele de lângă Lugoj cu legătură la autostradă, atractive datorită preţurilor mici la case

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Coşteiu, Ţipari, Păru, Balinţ, Bethausen, Cutina sau Mănăştiur, toate aceste sate au în comun un lucru mai puţin obişnuit pentru orice comună din România: sunt legate de autostrada care uneşte Lugojul şi întreaga zonă de vest a ţării cu Europa. În timp ce investitori de pe tot continentul au început deja să vireze bani frumoşi în dezvoltarea zonei, prin ridicarea de ferme sau fabrici, oamenii care locuiesc în satele din zonă au şi ei oportunităţi de afaceri datorate drumului de mare viteză.

Profitând de ocazie, zeci de săteni au început să îşi scoată casele la vânzare. Locuinţe cu trei, cinci, opt sau chiar mai multe camere, aflate la mare depărtare de forfota oraşului, dar care sunt dotate cu internet şi curent electric şi legate la canalizare şi apă curentă pot fi cumpărate de doritori la preţuri care în oraş nu ar ajunge nici pentru un apartament cu o cameră.

De exemplu, la o simplă răsfoire a unui ziar de anunţuri, cei interesaţi pot găsi o casă ca cea a lui Petrică L. de la Bethausen. Aflată în apropiere de mijlocul comunei, casa are patru camere, dintre care două la stradă, o bucătărie, baie complet utilată şi o curte mare pentru petrecerea în linişte a timpului liber. Aflată la doar 15 kilometri de nodul rutier de la Păru, la un preţ de doar 25.000 de euro, casa este un vis pentru oricine îşi doreşte o oază de linişte la final de zi sau în vacanţe.

„Noi o videm că avem o casă mai mică la Cutina, nu mai are rost să o ţinem şi pe aceasta. Am investit destul de mult, însă nu punem preţ mai mare pentru că nu ştim dacă se vinde. E într-adevăr aproape de autostrada, însă trebuie să se facă şi la noi legătură directă, cum s-a promis, atunci o să crească şi preţurile”, a declarat proprietarul casei scoase la vânzare.

Un sat care are legătură directă cu autostrada Lugoj-Balinţ, care la rândul ei este legată de Traian Vuia-Timişoara-Arad-Nădlac şi întreaga Europa este Păru, arondat comunei Coşteiu. Aici, pe lângă toate utilităţile şi o calitate a aerului mult mai bună ca la oraş, locuitorii spun că au preţurile cele mai mici din zonă la case.

„Avem şi noi o casă mai mică ce-i drept, doar trei camere şi o bucătărie pe care am înjumătăţit-o, să facem şi baie şi bucătărie. Preţul e 22.000 de euro negociabil, nu cred ca există ofertă mai bună. E lângă autostradă, te urci pe ea şi ajungi la Lugoj în 5 minute maxim, poate fi cumpărată şi de cei care vor să facă naveta, şi de cei care vor să stea numai în concediu”, explică Viorica B. din localitatea Păru, care a pus anunţul de vânzare în PubliTim.

Autostrada Lugoj-Timişoara a fost deschisă complet circulaţiei în luna decembrie a anului 2015. Are o lungime de 35,1 kilometri şi a costat peste 140 de milioane de euro.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

radar

S-au crezut mai rapizi ca radarul! Cinci şoferi lăsaţi fără permise de poliţiştii lugojeni

Gabriel Iosa28 octombrie 2016
autostrada

Operațiunea antimafia „Amalgam”! Director al unei firme care lucrează pe autostrada Lugoj – Deva, arestat în Italia

Daniel Dancea28 octombrie 2016
amenzi-parcare-bucegi-lugoj

Semn de circulaţie nou la Lugoj! Au curs amenzile cu nemiluita pentru şoferii care l-au încălcat

Gabriel Iosa28 octombrie 2016
lidl_logistic_center

E oficial! În ce zi se deschide centrul logistic Lidl în valoare de 20.000.000 de euro

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
3

Prezervativ folosit găsit în baia Şcolii Creştine „Harul” din Lugoj de o mămică! Femeia a pus poza pe Facebook

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
Cristian Blidar, victima tentativei de omor de la Traian Vuia

Instanţa i-a luat toporul! Ciomăgarul din Traian Vuia merge după gratii şi are de plătit zeci de mii de euro despăgubiri

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016