Actualitate

Satele de lângă Lugoj cu legătură la autostradă, atractive datorită preţurilor mici la case

Satele de lângă Lugoj cu legătură la autostradă, atractive datorită preţurilor mici la case

Cetateanul Lugoj

Coşteiu, Ţipari, Păru, Balinţ, Bethausen, Cutina sau Mănăştiur, toate aceste sate au în comun un lucru mai puţin obişnuit pentru orice comună din România: sunt legate de autostrada care uneşte Lugojul şi întreaga zonă de vest a ţării cu Europa. În timp ce investitori de pe tot continentul au început deja să vireze bani frumoşi în dezvoltarea zonei, prin ridicarea de ferme sau fabrici, oamenii care locuiesc în satele din zonă au şi ei oportunităţi de afaceri datorate drumului de mare viteză.

Profitând de ocazie, zeci de săteni au început să îşi scoată casele la vânzare. Locuinţe cu trei, cinci, opt sau chiar mai multe camere, aflate la mare depărtare de forfota oraşului, dar care sunt dotate cu internet şi curent electric şi legate la canalizare şi apă curentă pot fi cumpărate de doritori la preţuri care în oraş nu ar ajunge nici pentru un apartament cu o cameră.

De exemplu, la o simplă răsfoire a unui ziar de anunţuri, cei interesaţi pot găsi o casă ca cea a lui Petrică L. de la Bethausen. Aflată în apropiere de mijlocul comunei, casa are patru camere, dintre care două la stradă, o bucătărie, baie complet utilată şi o curte mare pentru petrecerea în linişte a timpului liber. Aflată la doar 15 kilometri de nodul rutier de la Păru, la un preţ de doar 25.000 de euro, casa este un vis pentru oricine îşi doreşte o oază de linişte la final de zi sau în vacanţe.

„Noi o videm că avem o casă mai mică la Cutina, nu mai are rost să o ţinem şi pe aceasta. Am investit destul de mult, însă nu punem preţ mai mare pentru că nu ştim dacă se vinde. E într-adevăr aproape de autostrada, însă trebuie să se facă şi la noi legătură directă, cum s-a promis, atunci o să crească şi preţurile”, a declarat proprietarul casei scoase la vânzare.

Un sat care are legătură directă cu autostrada Lugoj-Balinţ, care la rândul ei este legată de Traian Vuia-Timişoara-Arad-Nădlac şi întreaga Europa este Păru, arondat comunei Coşteiu. Aici, pe lângă toate utilităţile şi o calitate a aerului mult mai bună ca la oraş, locuitorii spun că au preţurile cele mai mici din zonă la case.

„Avem şi noi o casă mai mică ce-i drept, doar trei camere şi o bucătărie pe care am înjumătăţit-o, să facem şi baie şi bucătărie. Preţul e 22.000 de euro negociabil, nu cred ca există ofertă mai bună. E lângă autostradă, te urci pe ea şi ajungi la Lugoj în 5 minute maxim, poate fi cumpărată şi de cei care vor să facă naveta, şi de cei care vor să stea numai în concediu”, explică Viorica B. din localitatea Păru, care a pus anunţul de vânzare în PubliTim.

Autostrada Lugoj-Timişoara a fost deschisă complet circulaţiei în luna decembrie a anului 2015. Are o lungime de 35,1 kilometri şi a costat peste 140 de milioane de euro.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Beat şi fără permis, a plecat la plimbare pe străzile din Lugoj

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

[FOTO] O maşină a ars în miez de noapte la Coşteiu! Pagubele se ridică la mii de euro

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Valutist din piaţa din Lugoj, lăsat fără o sumă uriaşă de bani de către jandarmi după o razie

Gabriel Iosa14 ianuarie 2017

Nouă dată de deschidere pentru cei 15 kilometri de autostradă Lugoj-Deva! Anunţul a fost făcut de ministrul Cuc

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: