Actualitate

Satele de lângă Lugoj cu legătură la autostradă, atractive datorită preţurilor mici la case

Satele de lângă Lugoj cu legătură la autostradă, atractive datorită preţurilor mici la case

Autoliv

Coşteiu, Ţipari, Păru, Balinţ, Bethausen, Cutina sau Mănăştiur, toate aceste sate au în comun un lucru mai puţin obişnuit pentru orice comună din România: sunt legate de autostrada care uneşte Lugojul şi întreaga zonă de vest a ţării cu Europa. În timp ce investitori de pe tot continentul au început deja să vireze bani frumoşi în dezvoltarea zonei, prin ridicarea de ferme sau fabrici, oamenii care locuiesc în satele din zonă au şi ei oportunităţi de afaceri datorate drumului de mare viteză.

Profitând de ocazie, zeci de săteni au început să îşi scoată casele la vânzare. Locuinţe cu trei, cinci, opt sau chiar mai multe camere, aflate la mare depărtare de forfota oraşului, dar care sunt dotate cu internet şi curent electric şi legate la canalizare şi apă curentă pot fi cumpărate de doritori la preţuri care în oraş nu ar ajunge nici pentru un apartament cu o cameră.

De exemplu, la o simplă răsfoire a unui ziar de anunţuri, cei interesaţi pot găsi o casă ca cea a lui Petrică L. de la Bethausen. Aflată în apropiere de mijlocul comunei, casa are patru camere, dintre care două la stradă, o bucătărie, baie complet utilată şi o curte mare pentru petrecerea în linişte a timpului liber. Aflată la doar 15 kilometri de nodul rutier de la Păru, la un preţ de doar 25.000 de euro, casa este un vis pentru oricine îşi doreşte o oază de linişte la final de zi sau în vacanţe.

„Noi o videm că avem o casă mai mică la Cutina, nu mai are rost să o ţinem şi pe aceasta. Am investit destul de mult, însă nu punem preţ mai mare pentru că nu ştim dacă se vinde. E într-adevăr aproape de autostrada, însă trebuie să se facă şi la noi legătură directă, cum s-a promis, atunci o să crească şi preţurile”, a declarat proprietarul casei scoase la vânzare.

Un sat care are legătură directă cu autostrada Lugoj-Balinţ, care la rândul ei este legată de Traian Vuia-Timişoara-Arad-Nădlac şi întreaga Europa este Păru, arondat comunei Coşteiu. Aici, pe lângă toate utilităţile şi o calitate a aerului mult mai bună ca la oraş, locuitorii spun că au preţurile cele mai mici din zonă la case.

„Avem şi noi o casă mai mică ce-i drept, doar trei camere şi o bucătărie pe care am înjumătăţit-o, să facem şi baie şi bucătărie. Preţul e 22.000 de euro negociabil, nu cred ca există ofertă mai bună. E lângă autostradă, te urci pe ea şi ajungi la Lugoj în 5 minute maxim, poate fi cumpărată şi de cei care vor să facă naveta, şi de cei care vor să stea numai în concediu”, explică Viorica B. din localitatea Păru, care a pus anunţul de vânzare în PubliTim.

Autostrada Lugoj-Timişoara a fost deschisă complet circulaţiei în luna decembrie a anului 2015. Are o lungime de 35,1 kilometri şi a costat peste 140 de milioane de euro.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017
%d blogeri au apreciat: