Autoliv Lugoj

Actualitate

Satele de lângă Lugoj cu legătură la autostradă, atractive datorită preţurilor mici la case

Satele de lângă Lugoj cu legătură la autostradă, atractive datorită preţurilor mici la case

Business Strategist

Coşteiu, Ţipari, Păru, Balinţ, Bethausen, Cutina sau Mănăştiur, toate aceste sate au în comun un lucru mai puţin obişnuit pentru orice comună din România: sunt legate de autostrada care uneşte Lugojul şi întreaga zonă de vest a ţării cu Europa. În timp ce investitori de pe tot continentul au început deja să vireze bani frumoşi în dezvoltarea zonei, prin ridicarea de ferme sau fabrici, oamenii care locuiesc în satele din zonă au şi ei oportunităţi de afaceri datorate drumului de mare viteză.

Profitând de ocazie, zeci de săteni au început să îşi scoată casele la vânzare. Locuinţe cu trei, cinci, opt sau chiar mai multe camere, aflate la mare depărtare de forfota oraşului, dar care sunt dotate cu internet şi curent electric şi legate la canalizare şi apă curentă pot fi cumpărate de doritori la preţuri care în oraş nu ar ajunge nici pentru un apartament cu o cameră.

De exemplu, la o simplă răsfoire a unui ziar de anunţuri, cei interesaţi pot găsi o casă ca cea a lui Petrică L. de la Bethausen. Aflată în apropiere de mijlocul comunei, casa are patru camere, dintre care două la stradă, o bucătărie, baie complet utilată şi o curte mare pentru petrecerea în linişte a timpului liber. Aflată la doar 15 kilometri de nodul rutier de la Păru, la un preţ de doar 25.000 de euro, casa este un vis pentru oricine îşi doreşte o oază de linişte la final de zi sau în vacanţe.

„Noi o videm că avem o casă mai mică la Cutina, nu mai are rost să o ţinem şi pe aceasta. Am investit destul de mult, însă nu punem preţ mai mare pentru că nu ştim dacă se vinde. E într-adevăr aproape de autostrada, însă trebuie să se facă şi la noi legătură directă, cum s-a promis, atunci o să crească şi preţurile”, a declarat proprietarul casei scoase la vânzare.

Un sat care are legătură directă cu autostrada Lugoj-Balinţ, care la rândul ei este legată de Traian Vuia-Timişoara-Arad-Nădlac şi întreaga Europa este Păru, arondat comunei Coşteiu. Aici, pe lângă toate utilităţile şi o calitate a aerului mult mai bună ca la oraş, locuitorii spun că au preţurile cele mai mici din zonă la case.

„Avem şi noi o casă mai mică ce-i drept, doar trei camere şi o bucătărie pe care am înjumătăţit-o, să facem şi baie şi bucătărie. Preţul e 22.000 de euro negociabil, nu cred ca există ofertă mai bună. E lângă autostradă, te urci pe ea şi ajungi la Lugoj în 5 minute maxim, poate fi cumpărată şi de cei care vor să facă naveta, şi de cei care vor să stea numai în concediu”, explică Viorica B. din localitatea Păru, care a pus anunţul de vânzare în PubliTim.

Autostrada Lugoj-Timişoara a fost deschisă complet circulaţiei în luna decembrie a anului 2015. Are o lungime de 35,1 kilometri şi a costat peste 140 de milioane de euro.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: