Cetateanul Lugoj

Actualitate

Scandal la Colegiul „Hasdeu” din Lugoj, după ce profesorii au decis să anuleze balul bobocilor

Scandal la Colegiul „Hasdeu” din Lugoj, după ce profesorii au decis să anuleze balul bobocilor

Cetateanul Lugoj

Elevii din clasele a XII-a ale Colegiului Naţional „Iulia Hasdeu” din Lugoj sunt revoltaţi pe conducerea instituţiei de învăţământ, după ce cancelaria a decis să anuleze pregătirile şi implicit balul bobocilor din acest an. După ce în presa locală au apărut articole cu programul balurilor din această toamnă, direcţiunea de la Hasdeu a constituit de urgenţă un consiliu profesoral, în care a dispus măsura anulării balului.

Auzind acestea, elevii care au pregătit balul au încercat să lămurească situaţia, însă nu au putut ajunge la un consens cu profesorii diriginţi şi direcţiunea. Surse din cadrul şcolii spun că, în timul şedinţei consiliului profesoral, elevii au intrat în cancelarie pentru a cere explicaţii, însă au fost poftiţi să părăsească încăperea, altfel vor avea notele scăzute la purtare. Printre motivele invocate de profesorii care au decis suspendarea balului se numără timpul scurt de pregătire şi faptul că elevii nu s-au consultat cu direcţiunea în timp ce pregăteau manifestarea.

„Pur şi simplu e un bal care nu aparţine de şcoală, nu face parte din activitatea şcolii. Am hotărât să nu îl mai ţinem, a fost un consiliu profesoral, elevii sunt nemulţumiţi, dar asta e. S-a stabilit că pe 7 octombrie să fie, noi am considerat că e prea scurt timpul şi din ce am văzut, nu erau foarte bine pregătiţi. Decât să ne facem de ruşine, nu e obligatoriu să fie balul bobocilor, nu e nicio regulă. Am considerat că nu au timp două săptămâni să pună la punct totul”, a declarat unul dintre profesorii de la Hasdeu după ieşirea din consiliul profesoral.

Elevii neagă acuzaţiile, spunând că totul s-a făcut ca şi în anii precedenţi, fără încălcarea regulamentelor şcolii.

„Ne pregătim de la începutul anului şcolar, am făcut pregătiri doar după ore, tot timpul am vorbit şi cu profesorii, totul a decurs normal. Am strâns deja foarte multe sponsorizări, am trimis elevii la pregătire, au făcut dansuri profesionale, totul pe banii lor. Doar câte ture am făcut cu maşinile noastre, pe benzina noastră, să pregătim un bal reuşit şi frumos. Iar azi să aflăm că nu se mai ţine, pur şi simplu nu vor să îl ţină, nu înţelegem de ce, chiar nu am greştit cu nimic şi nu avem nici măcar şansa să explicăm asta. Nu ni s-a explicat nimic, doar că nu se mai ţine şi gata”, a declarat unul dintre elevii organizatori.

Un punct de vedere categoric l-a avut directoarea colegiului, care este de părere că varianta elevilor nu contează, aceştia neavând dreptul să îi întrebe pe profesori de ce iau unele decizii.

„Nu ştiu dacă trebuie să spun mai departe, este o hotărâre a consiliului profesoral din şcoală. E problema lor (dacă sunt nemulţumiţi, n.r.) este o hotărâre a consiliului de profesori şi nu cred că trebuie să dăm o explicaţie la nimeni, dacă este hotărârea noastră. (Aţi luat şi părerea lor în considerare? n.r.) Ne-am gândit foarte bine, nu suntem de ieri, de azi în şcoală. Nu e de vorbit acum, sunt problemele şcolii, noi ni le rezolvăm, noi nu comentăm nimic. Nu am luat o măsură împotriva orelor sau ceva, este o activitate extracurriculară, care se poate desfăşura sau nu ”, a fost reacţia Letiţiei Fedorca, director la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” din Lugoj.

Celelalte licee din Lugoj au stabilit datele la care vor avea loc balurile bobocilor. Lista completă o găsiţi aici.

foto: arhiva Cetăţeanul

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Un fost elev .

  22 septembrie 2016 at 17:52

  Nu e totul asa roz cum spun elevii, in fiecare an au fost discutii, profesorii nu au nicio vina, vina au elevii care sunt sponsorizati bine de părinți, cei care se cred mai presus de toti, din cauza lor s-a ajuns aici.
  Dacă ne aducem aminte asa a fost si anul trecut si acum 2 ani, aceleasi motive, aceiasi copii de bani gata care vor sa faca ei legea.

 2. Denis

  22 septembrie 2016 at 19:28

  Conducerea tip comunist a liceului își spune din nou cuvântul si face liceul de ras.

 3. S. Tibi

  22 septembrie 2016 at 21:35

  Adevarata problema e neintelegerea privind „dreptul” profesorilor din toata magaria asta cu balurile. Toti care am trecut prin scoala stim ca profesorii trebuie mituiti cu unele „atentii”. Cand nu primesc destul trebuie sa mergi la meditatii…sa treci clasa…o mare mafie. Asa-i doamna Fedorca?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Rupt de beat, la plimbare cu maşina pe străzile din Lugoj! Cât a băut un lugojean înainte de a se urca la volan

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
casa-de-pensii-timis

Haos la Casele de Pensii Lugoj şi Timişoara, din cauza unui server căzut! Cozile dau pe afară din sedii, pensionarii sunt revoltaţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
concurs-dovleci-lugoj

La Lugoj se caută cel mai frumos dovleac! Cum participi la prima ediţie Miss Dovleac Lugoj

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
petrica-miulescu-irimica-si-nicoleta-sarbu

Rugi de Sf. Dumitru în două localități din zona Lugoj-Făget

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
traian-tataru-politia-lugoj

EXCLUSIV! Noul şef al Poliţiei Lugoj crede că legea e singura soluție pentru problemele create de romi

Gabriel Iosa21 octombrie 2016
ioan-ambrus-nicolae-robu-claudiu-buciu01

Noul președinte al PNL Lugoj, Claudiu Buciu, prezentat oficial: „Dacă nu obțin la parlamentare un vot peste PSD, demisionez”

Daniel Dancea20 octombrie 2016
expozitie-pasari-6

Cele mai frumoase exemplare de păsări exotice și porumbei, într-o expoziție la Lugoj

Iasmina Olariu20 octombrie 2016
marc-andre-cornu

Teste la prima linie de producţie de la fabrica elvețiană de biscuiţi din Mănăștiur

Gabriel Iosa20 octombrie 2016
carrefour-2-lugoj-elis-centru-foto-cetateanul-1

Carrefour deschide al doilea magazin la Lugoj

Gabriel Iosa20 octombrie 2016
curatenie toamna

Curățenie de toamnă în toate cartierele. Vezi unde și când vor ajunge mașinile de salubritate

Cetateanul19 octombrie 2016
dacian-ciolos

Orgoliile dintr-un sat de lângă Lugoj au ajuns pe masa lui Dacian Cioloș. Punctul de vedere al premierului

Cetateanul19 octombrie 2016