Actualitate

Scandal la Colegiul „Hasdeu” din Lugoj, după ce profesorii au decis să anuleze balul bobocilor

Scandal la Colegiul „Hasdeu” din Lugoj, după ce profesorii au decis să anuleze balul bobocilor

Cetateanul Lugoj

Elevii din clasele a XII-a ale Colegiului Naţional „Iulia Hasdeu” din Lugoj sunt revoltaţi pe conducerea instituţiei de învăţământ, după ce cancelaria a decis să anuleze pregătirile şi implicit balul bobocilor din acest an. După ce în presa locală au apărut articole cu programul balurilor din această toamnă, direcţiunea de la Hasdeu a constituit de urgenţă un consiliu profesoral, în care a dispus măsura anulării balului.

Auzind acestea, elevii care au pregătit balul au încercat să lămurească situaţia, însă nu au putut ajunge la un consens cu profesorii diriginţi şi direcţiunea. Surse din cadrul şcolii spun că, în timul şedinţei consiliului profesoral, elevii au intrat în cancelarie pentru a cere explicaţii, însă au fost poftiţi să părăsească încăperea, altfel vor avea notele scăzute la purtare. Printre motivele invocate de profesorii care au decis suspendarea balului se numără timpul scurt de pregătire şi faptul că elevii nu s-au consultat cu direcţiunea în timp ce pregăteau manifestarea.

„Pur şi simplu e un bal care nu aparţine de şcoală, nu face parte din activitatea şcolii. Am hotărât să nu îl mai ţinem, a fost un consiliu profesoral, elevii sunt nemulţumiţi, dar asta e. S-a stabilit că pe 7 octombrie să fie, noi am considerat că e prea scurt timpul şi din ce am văzut, nu erau foarte bine pregătiţi. Decât să ne facem de ruşine, nu e obligatoriu să fie balul bobocilor, nu e nicio regulă. Am considerat că nu au timp două săptămâni să pună la punct totul”, a declarat unul dintre profesorii de la Hasdeu după ieşirea din consiliul profesoral.

Elevii neagă acuzaţiile, spunând că totul s-a făcut ca şi în anii precedenţi, fără încălcarea regulamentelor şcolii.

„Ne pregătim de la începutul anului şcolar, am făcut pregătiri doar după ore, tot timpul am vorbit şi cu profesorii, totul a decurs normal. Am strâns deja foarte multe sponsorizări, am trimis elevii la pregătire, au făcut dansuri profesionale, totul pe banii lor. Doar câte ture am făcut cu maşinile noastre, pe benzina noastră, să pregătim un bal reuşit şi frumos. Iar azi să aflăm că nu se mai ţine, pur şi simplu nu vor să îl ţină, nu înţelegem de ce, chiar nu am greştit cu nimic şi nu avem nici măcar şansa să explicăm asta. Nu ni s-a explicat nimic, doar că nu se mai ţine şi gata”, a declarat unul dintre elevii organizatori.

Un punct de vedere categoric l-a avut directoarea colegiului, care este de părere că varianta elevilor nu contează, aceştia neavând dreptul să îi întrebe pe profesori de ce iau unele decizii.

„Nu ştiu dacă trebuie să spun mai departe, este o hotărâre a consiliului profesoral din şcoală. E problema lor (dacă sunt nemulţumiţi, n.r.) este o hotărâre a consiliului de profesori şi nu cred că trebuie să dăm o explicaţie la nimeni, dacă este hotărârea noastră. (Aţi luat şi părerea lor în considerare? n.r.) Ne-am gândit foarte bine, nu suntem de ieri, de azi în şcoală. Nu e de vorbit acum, sunt problemele şcolii, noi ni le rezolvăm, noi nu comentăm nimic. Nu am luat o măsură împotriva orelor sau ceva, este o activitate extracurriculară, care se poate desfăşura sau nu ”, a fost reacţia Letiţiei Fedorca, director la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” din Lugoj.

Celelalte licee din Lugoj au stabilit datele la care vor avea loc balurile bobocilor. Lista completă o găsiţi aici.

foto: arhiva Cetăţeanul

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Un fost elev .

  22 septembrie 2016 at 17:52

  Nu e totul asa roz cum spun elevii, in fiecare an au fost discutii, profesorii nu au nicio vina, vina au elevii care sunt sponsorizati bine de părinți, cei care se cred mai presus de toti, din cauza lor s-a ajuns aici.
  Dacă ne aducem aminte asa a fost si anul trecut si acum 2 ani, aceleasi motive, aceiasi copii de bani gata care vor sa faca ei legea.

 2. Denis

  22 septembrie 2016 at 19:28

  Conducerea tip comunist a liceului își spune din nou cuvântul si face liceul de ras.

 3. S. Tibi

  22 septembrie 2016 at 21:35

  Adevarata problema e neintelegerea privind „dreptul” profesorilor din toata magaria asta cu balurile. Toti care am trecut prin scoala stim ca profesorii trebuie mituiti cu unele „atentii”. Cand nu primesc destul trebuie sa mergi la meditatii…sa treci clasa…o mare mafie. Asa-i doamna Fedorca?

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Un tânăr de doar 20 de ani a murit într-un accident de maşină în apropiere de Lugoj

Gabriel Iosa24 ianuarie 2017

Cantorul criminal de la Lugoj, potențial beneficiar al grațierii

Daniel Dancea24 ianuarie 2017

Doi barbaţi morţi de beţi, prinşi de poliţiştii lugojeni la volan cu ocazia raziilor din ultimele trei zile

Gabriel Iosa23 ianuarie 2017

Complicatul caz „Boldea – DNA”. Nouă judecători de la Curtea Supremă vor decide soarta primarului din Lugoj

Daniel Dancea23 ianuarie 2017

Un club din Lugoj funcţionează fără autorizaţie PSI! Ce amendă usturătoare au primit patronii

Gabriel Iosa23 ianuarie 2017

[VIDEO] Şase ore de luptă cu focul şi pagube importante în urma unui incendiu la Făget

Gabriel Iosa21 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj şi în alte locaţii din Timiş şi Caraş-Severin, la contrabandiştii de ţigarete

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Pentru ce au fost amendaţi 81 de şoferi la Lugoj în ultimele patru zile

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Un lugojean şi-a făcut praf BMW-ul într-o curbă celebră din Arad

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

[FOTO] Armata, cadre didactice şi elevi din Lugoj, la un simpozion dedicat Micii Uniri

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017
accedent tren lugoj

O persoană a murit călcată de tren la ieşirea din Lugoj spre Caransebeş

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017

Călin Dobra convocă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului, după incidentul armat de la Timişoara

Cetateanul19 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: