Administrație

Scandalul majorării tarifelor la Salprest si Meridian continuă

Scandalul majorării tarifelor la Salprest si Meridian continuă

Autoliv

După o pauză de aproape un an de zile, primarul Francisc Boldea a reluat începând de marți conferinţele de presă săptămânale. Cel mai fierbinte subiect a fost acela al măririi tarifelor la Meridian și Salprest. Edilul se opune categoric, iar directorii anunță apropierea falimentului.
Consilierii locali se întrunesc joi în ședința ordinară a lunii aprilie. Pe ordinea de zi au fost propuse și cele două proiecte de hotărâre amânate anterior, cele care ajustează prețurile la societățile comerciale ce aparțin de Consiliul Local. Primarul Francisc Boldea a declarat în conferința de presă că nu le-a introdus pe ordinea de zi și a detaliat motivele.
„Mă opun categoric măririi preţului la apă şi canalizare şi mării preţului de către Salprest la gunoi din motive foarte clare: în primul cred că va creşte numărul celor rău-platnici şi va fi presiunea şi mai mare la cei care sunt conştiincioşi, în al doilea rând de trei ani de zile mă rog de Meridian să ne legăm la magistrala nouă şi să avem apă de calitate, de asemenea mă rog ca la Uzina Nr. 3 să facem o staţie de tratare. Fiind societate comercială mă atept să câştige fonduri prin obţinerea de lucrări la licitaţiile publice”, a declarat Francisc Boldea.
Nici Salprestul nu a scăpat de criticile edilului: „Toate inverstiţiile la Salprest le face Primăria. Toate lucrările care le face pentru Primărie sunt plătite la zi. Ca atare, o mărire cu 30% sau cu 17% a preţului nu este justificată în acest moment şi ar crea o presiune mare asupra populaţiei”.
Întrebat de Cetăţeanul dacă i se par nejustificate şi argumentele societăţilor privind inflaţia şi creşterea preţurilor la servicii şi piese, edilul a ocolit un răspuns direct.
Conducerile Salprest şi Meridian au declarat că dacă prețurile nu se ajustează începând de la 1 mai sunt la un pas de a intra în imposibilitate de plată către furnizori şi salariaţi. Consilieri locali au dreptul de a solicita în cadrul ședinței de joi suplimentarea ordinii de zi cu cele două proiecte, iar președintele de ședință este obligat să supună la vot propunerea. Dacă majoritatea voteaza pentru, atunci proiectele ajung pe masa consilierilor pentru vot.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

SFIDARE. Consilierii social-democraţi au părăsit şedinţa la punctul la care trebuia să se discute despre banii cheltuiţi pentru chefurile PSD

Cetateanul25 mai 2017

E oficial! Începe construcţia celor două blocuri ANL, de la Lugoj

Cetateanul25 mai 2017

Peste 200 de funcţionari din Timişoara, Lugoj şi 13 comune timişene sunt în grevă japoneză

Cetateanul25 mai 2017

Rachetele antigrindină se vor lansa de la Lugoj. Două baterii vor fi instalate lângă fostul hipodrom

Cetateanul24 mai 2017

Funcţionarii din administraţia locală au trecut la fapte: joi – grevă japoneză, săptămâna viitoare – protest la Bucureşti

Cetateanul23 mai 2017

Funcţionarii din primăriile Timişoarei şi Lugojului ameninţă că vor bloca activitatea în administraţia locală

Cetateanul22 mai 2017

Consilierii lugojeni se întâlnesc pentru aprobarea unor proiecte şi a unei deplasări oficiale în străinătate

Cetateanul22 mai 2017

Omul care a aprobat plata contractelor pentru sindrofiile PSD a fost reangajat la Casa de Cultură, deşi s-a pensionat

Cetateanul12 mai 2017

“Va fi cel mai frumos cartier din Lugoj. O să se bată toţi pe un loc de casă”

Cetateanul12 mai 2017

FOTO – Bazarul din Lugoj va fi reabilitat. Administraţia locală are pregătită o sumă mare pentru lucrări

Cetateanul11 mai 2017

GALERIE FOTO – Expertiză de 140.000 de lei pentru a afla care sunt problemele Podului de Fier din Lugoj

Cetateanul10 mai 2017

Începe verificarea terenurilor din Lugoj. Impozitele vor fi mai mari cu 500% pentru cele neîngrijite

Cetateanul8 mai 2017
%d blogeri au apreciat: