Autoliv Lugoj

Administrație

Scandalul majorării tarifelor la Salprest si Meridian continuă

Scandalul majorării tarifelor la Salprest si Meridian continuă

Business Strategist

După o pauză de aproape un an de zile, primarul Francisc Boldea a reluat începând de marți conferinţele de presă săptămânale. Cel mai fierbinte subiect a fost acela al măririi tarifelor la Meridian și Salprest. Edilul se opune categoric, iar directorii anunță apropierea falimentului.
Consilierii locali se întrunesc joi în ședința ordinară a lunii aprilie. Pe ordinea de zi au fost propuse și cele două proiecte de hotărâre amânate anterior, cele care ajustează prețurile la societățile comerciale ce aparțin de Consiliul Local. Primarul Francisc Boldea a declarat în conferința de presă că nu le-a introdus pe ordinea de zi și a detaliat motivele.
„Mă opun categoric măririi preţului la apă şi canalizare şi mării preţului de către Salprest la gunoi din motive foarte clare: în primul cred că va creşte numărul celor rău-platnici şi va fi presiunea şi mai mare la cei care sunt conştiincioşi, în al doilea rând de trei ani de zile mă rog de Meridian să ne legăm la magistrala nouă şi să avem apă de calitate, de asemenea mă rog ca la Uzina Nr. 3 să facem o staţie de tratare. Fiind societate comercială mă atept să câştige fonduri prin obţinerea de lucrări la licitaţiile publice”, a declarat Francisc Boldea.
Nici Salprestul nu a scăpat de criticile edilului: „Toate inverstiţiile la Salprest le face Primăria. Toate lucrările care le face pentru Primărie sunt plătite la zi. Ca atare, o mărire cu 30% sau cu 17% a preţului nu este justificată în acest moment şi ar crea o presiune mare asupra populaţiei”.
Întrebat de Cetăţeanul dacă i se par nejustificate şi argumentele societăţilor privind inflaţia şi creşterea preţurilor la servicii şi piese, edilul a ocolit un răspuns direct.
Conducerile Salprest şi Meridian au declarat că dacă prețurile nu se ajustează începând de la 1 mai sunt la un pas de a intra în imposibilitate de plată către furnizori şi salariaţi. Consilieri locali au dreptul de a solicita în cadrul ședinței de joi suplimentarea ordinii de zi cu cele două proiecte, iar președintele de ședință este obligat să supună la vot propunerea. Dacă majoritatea voteaza pentru, atunci proiectele ajung pe masa consilierilor pentru vot.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Câţi bani şi-a rezervat primarul din bugetul local pentru aparatul propriu. Vezi sumele şi pe ce se cheltuie

Daniel Groza23 martie 2017

Începe curăţenia de primăvară! Când puteţi scoate resturile vegetale

Daniel Groza23 martie 2017

Bugetul Lugojului, de peste 170 de milioane de lei, se cheltuie doar cum vrea primarul. Nicio propunere a consilierilor nu a fost acceptată

Daniel Groza21 martie 2017

Consilierii locali, chemaţi să aprobe bugetul Lugojului pentru 2017

Daniel Groza16 martie 2017

Piaţă modernă la Făget. Va fi inaugurată la sfârşitul acestei luni

Daniel Groza15 martie 2017

Boldea dă vina pe Martinescu pentru deficienţele de la staţia de epurare

Daniel Groza13 martie 2017

Galeria Pro Arte din Lugoj va fi reabilitată. Lucrările vor costa un milion de lei

Daniel Groza10 martie 2017

Lugojul a primit cea mai mare sumă din cote defalcate de la CJT Timiş. Cât primesc celelalte primării din zonă

Daniel Groza9 martie 2017

Curtea de Conturi, aşteptată la Lugoj. Plângere pentru verificarea cheltuirii celor 5 milioane de euro de la staţia de epurare

Daniel Groza6 martie 2017

A patra deschidere? „Săptămâna viitoare deschidem traficul pe cei 15 kilometri din autostrada Lugoj-Deva”

Gabriel Iosa3 martie 2017

În martie se votează bugetul. Care sunt lucrările pentru care credeţi că ar trebui să se cheltuiască 60.000.000 de lei?

Daniel Groza2 martie 2017

Ce ilegalităţi a descoperit Curtea de Conturi la Salprest, societate care aparţine Consiliului Local Lugoj

Daniel Groza1 martie 2017
%d blogeri au apreciat: