Schimbarea dreptului de proprietate al companiei TikTok Japonia ar putea rezolva problemele de securitate, spune parlamentarul partidului guvernator

0

O schimbare a controlului unității japoneze TikTok, renumita aplicație de partajare video deținută de firma chineză ByteDance, ar putea fi o modalitate de a aborda problemele legate de securitatea datelor utilizatorilor din Japonia, a declarat un parlamentar al partidului conducător al premierului Shinzo Abe.

Norihiro Nakayama, un membru principal al unui grup de parlamentari din Partidul Democrat Liberal (LDP) care se ocupă de aplicațiile chinezești, a declarat că este puțin probabil ca grupul să solicite interdicția TikTok și a altor aplicații, dar ar impune măsuri pentru a asigura protecția datelor utilizatorilor.

Comentariile lui Nakayama vin după ce Statele Unite au comandat ByteDance să cedeze operațiunile americane ale TikTok în termen de 90 de zile, ridicând presiunea din partea președintelui Donald Trump asupra îngrijorărilor cu privire la siguranța datelor cu caracter personal gestionate de ByteDance și alte firme de tehnologie și mass-media din China.

„Vrem să creăm un mediu în care utilizatorii să poată continua să folosească TikTok, în care să-l poată folosi în siguranță”, a declarat Reuters, Nakayama, care este și vicepremierul parlamentar al Japoniei pentru afaceri externe.

El a spus că o modificare a proprietății pentru operațiunea locală ByteDance a proprietarului TikTok ar putea fi o soluție, fără a elabora mai multe detalii. Nakayama a subliniat că dă o părere personală, și nu consensul grupului, care este condus de Akira Amari, un LDP cu greutate grea și aliat apropiat al premierului Abe.

TikTok a spus că nu a furnizat niciodată date utilizatorilor în China și că nu ar face acest lucru dacă i s-ar cere.

Oficialii ByteDance Japonia contactați prin e-mail nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Oficialii americani au susținut că, în conformitate cu legea națională a informațiilor din China, toți cetățenii și companiile trebuie să colaboreze în etapele de spionaj.

Dincolo de TikTok, președintele Trump a emis și un ordin care ar interzice tranzacțiile cu aplicația de mesagerie WeChat a Tencent Holdings Ltd (0700.HK).

Parlamentarii japonezi intenționează să realizeze un set de propuneri pe 10 septembrie, a spus Nakayama, adăugând că își propune să recomande examinarea dacă îngrijorarea pentru securitatea datelor utilizatorilor este justificată în cazul TikTok și alte aplicații.

„Aș dori să propun un cadru care să permită verificarea științifică” a preocupării, a spus el.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și