Schimbarea programului pentru persoanele de peste 65 de ani

0

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că se ia în calcul o relaxare a programului pentru persoanele de peste 65 de ani, chiar înainte de data de 15 mai, care să includă două intervale orare de deplasare.

Prim-ministrul a făcut aceste precizări după ce a participat la şedinţa Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României.

„S-a discutat de posibilitatea de schimbare, chiar şi până la data de 15 mai, pentru persoanele în vârstă, de peste 65 de ani, că, odată cu încălzirea vremii, ar trebui poate un interval dimineaţă sau un interval seara care să permită părinţilor şi bunicilor noştri să facă mişcare, să iasă din domiciliu. S-au discutat o serie de alte lucruri, posibilitatea de a se permite pescuitul sportiv, sigur, individual, în anumite condiţii, dar, repet, nu au fost decizii. Practic, se va face în jurul fiecărei măsuri o analiză foarte serioasă şi, în momentul în care vom avea garanţia că putem să eliminăm o restricţie, o vom anunţa public şi cu un anumit interval înainte, astfel încât să existe o pregătire a cetăţenilor sau a diferitelor categorii de cetăţeni pentru ridicarea restricţiei respective”, a afirmat Ludovic Orban.

Sursa: News24.ro.

Citește și