Actualitate

Scuza penibilă inventată de un șofer prins pe drumul Timișoara – Lugoj cu 118 km/h în localitate

Scuza penibilă inventată de un șofer prins pe drumul Timișoara – Lugoj cu 118 km/h în localitate

Autoliv

Judecătoria Timișoara a emis prima sentință într-un dosar în care un șofer amendat și rămas fără permis după ce a condus cu viteză excesivă pe drumul care leagă Timișoara de Lugoj a contestat procesul verbal de contravenție. Dosarul de contestare a amenzii a fost înregistrat în primă fază la Judecătoria Lugoj, dar magistrații de aici și-au declinat competența.

Astfel, dosarul a fost transferat la Judecătoria Timișoara. În proces, șoferul prins de radar circulând cu 118 km/h prin Chevereșu Mare, a arătat că „sancţiunea aplicată este nelegală şi netemeinică, iar cele constatate sunt nereale întrucât autoturismul pe care îl conducea nu depăşeşte nici măcar 70 km/h din motive tehnice pe care le are din cauza vechimii şi rulajului foarte mare”.

Șoferul vitezoman le-a mai cerut judecătorilor să constate că procesul verval de contravenție „este lovit de nulitate deoarece agentul constatator nu avea ordin de serviciu, iar poliţistul din Poliţia Rurală nu are specialiazarea şi instruirea de a constata contravenţii la circulaţia rutieră”.

În plus, șoferul penalizat de Poliție a mai arătat că „agentul constatator avea obligaţia de a aduce la cunoştinţa petentului dreptul de a face obiecţiuni cu privire la conţinutul actului de constatare, prevăzut sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal şi, fiind unicul act probator al contravenţiei, procesul-verbal trebuie să cuprindă anumite menţiuni suplimentare de natură a permite o descriere corespunzătoare a faptei”.

Argumentele șoferului rămas fără permis pentru viteză nu au ținut, judecătorii de la Judecătoria Timișoara respingând cererea. Sentința a fost contestată, procesul fiind acum pe rolul Tribunalului Timiș în faza de apel.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Adi

  26 august 2016 at 8:56

  Normal! Cum sa respecte legea niste judecatori incompetenti ca daca dau dreptate dupa aceea o sa se mai trezeasca si altii sa spuna ca polisti-s niste incompetenti. Oricum is degeaba! In lugoj inafara de a sta cu radarul de altceva nu-s in stare!

  • I. Robert

   26 august 2016 at 18:15

   Te-au ars? Asa-ți trebuie. Și eu îi văd dar cu mine n-au treaba.

 2. Adi

  26 august 2016 at 8:58

  Ps. ma intreb oare de ce nu face Cetateanul un reportaj documentat despre incompetenta politiei din Lugoj? Poate ar trebui sa luam putina atitudine nu? Daca noi nu facem o schimbare nimeni n-o s-o face in locul nostru!

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: