Actualitate

Se desfiinţează Poliţia Locală Lugoj? Unde au dispărut agenţii, scuterele şi şeful serviciului

Se desfiinţează Poliţia Locală Lugoj? Unde au dispărut agenţii, scuterele şi şeful serviciului

Autoliv

Poliţia Locală Lugoj se află într-un impas de zile mari, de luni bune lugojenii observând lipsa de activitate a agenţilor. Zvonul că serviciul din cadrul Primăriei Lugoj ar putea fi desfiinţat a pornit tocmai de la absenţa oricărei forme de activitate, informaţia circulând de câteva zile pe holurile administraţiei locale.

Dacă până acum câteva luni, poliţiştii locali erau văzuţi în patrulare prin zonele importante ale oraşului, mai ales în zona pieţei, a parcurilor şi în zonele centrale, de la un timp activitatea acestora parcă a dispărut cu totul. Lugojenii spun că oraşul este o debandadă, cu şoferi parcând pe unde îi taie capul, oameni care mănâncă seminţe peste tot şi locuitori certaţi cu bunul simţ care se scapă de gunoi în cele mai nepotrivite locuri din oraş.

Activitate zero în „Oraşul Seminţelor”

Ca în fiecare vară, una dintre problemele principale ale Lugojului este curăţenia. Mai exact, malurile Timişului, dar şi falezele râului sunt pline de deşeuri, pungi de plastic, chiştoace de ţigarete şi deja celebrele coji de seminţe. Pentru că nu simt ameninţarea amenzilor, pentru că nimeni nu i-a sancţionat vreodată, lugojenii certaţi cu bunul simţ au început să mănânce seminţe până şi în piaţa agroalimentară a oraşului, în ciuda faptului că acolo există un post permanent al „Localei”

„Mă aflam în piață şi am zărit un tip care mânca seminţe. L-am întrebat dacă nu are un coş de gunoi, el spunându-mi că mai târziu o să mătur eu. Eu i-am spus că nu cred şi frumos ar fi să măture el. Apoi, a ridicat tonul şi mi-a spus să vorbesc frumos. I-am spus că poliţia, cel mai probabil, îl va implora să cureţe. Vorbind de poliție, am mers mult şi bine, fără să văd ţipenie de poliţist local. Nici azi şi nici în cele 6 săptămâni de când sunt în Lugoj. Eu azi, pe lângă frustrare, am simțit nesiguranță. Nu m-a deranjat atitudinea tipului la adresa mea neapărat, ci atitudinea lui flexată ce derivă din siguranța că nu va fi pedepsit pentru ceea ce face sau zice. Am stat o perioada prin jurul pieței, el a continuat să mănânce seminţe şi prietena lui, desigur, să mă invite să cumpăr ţigări. Asta e altă poveste, care ţine deja de domeniul infracţional. Să zicem că iese din sfera lor de competenţă. Însă contravenţiile, care se săvârşesc cu duiumul, nu sunt constatate de nimeni. Mă gândeam să îi scriu un mail domnului Dumitru, care mi-a fost şi profesor la liceu, dar am văzut că e emailul oficial de la Primărie. Probabil nu va fi citit vreodată”, a declarat pentru Cetăţeanul C.A., o tânără care şi-a făcut cumpărăturile în piaţă şi a asistat la întreaga scenă.

Boldea, nemulţumit de „locali”

Deşi Florin Dumitru este şeful Poliţiei Locale, „comandantul” este primarul oraşului, serviciul fiind în subordinea Primăriei. Confruntat în legătură cu problema inactivităţii „localilor” şi întrebat dacă are de gând să desfiinţeze serviciul, Boldea a explicat că există într-adevăr câteva probleme în cadrul biroului care se ocupă, cel puţin pe hârtie, cu siguranţa lugojenilor.

„Nu se desfiinţează. Este o perioadă de delăsare, dar sperăm să îşi revină din ea. Nu ştiu de ce, probabil că… eu mi-am făcut datoria, le-am dat şi norma de hrană, au toate condiţiile şi salarii foarte bune. Celelalte lucruri, ce să zic?” s-a întrebat Francisc Boldea, la rândul lui fără răspuns.

Unde au dispărut scuterele?

Poliţia Locală Lugoj are în dotare trei autovehicule, dintre care două cu sirenă şi semnale luminoase, pe care lugojenii le pot observa patrulând, ce-i drept tot mai rar de la o vreme, pe străzile din oraş. În schimb cele patru scutere pe care „Locala” le-a achiziţionat în urmă cu trei ani, care deşi trebuia să fie de la producătorul francez Peugeot, au ajuns să fie achiziţionate de la taiwanezii de la Kymco, sunt de nevăzut pe străzile din oraş.

Scuterele, deşi mult mai eficiente, rapide prin traficul aglomerat şi uşor de întreţinut decât un Logan MCV, au fost scoase doar la evenimente din garajul poliţiştilor locali, în rest agenţii neavând permisiunea de a le folosi pentru patrulare. Surse din cadrul serviciului spun că acest fapt s-ar datora lipsei banilor pentru combustibil şi faptului că asigurarea vehiculelor pe două roţi este expirată.

„E o problemă de moment, sperăm să îşi revină din ea. Eu am avut discuţii şi ieri în executiv şi sperăm că lucrurile să meargă spre bine. Nu sunt probleme cu banii de motorină (referitor la lipsa scuterelor de pe străzi, n.r.) nu cu nimic, a fost o problemă cu bonurile, că s-a trecut pe noua lege a achiziţiilor, dar nu a fost nimic, nu sunt probleme nici la norma de hrană, nici la salarii, nici la nimic, trebuie puţin să se concentreze conducerea lor către instituţie”, a explicat edilul şef.

Dumitru a dat „ignore” ziariştilor

Cetăţeanul a încercat să ceară un punct de vedere din partea şefului Poliţiei Locale Lugoj, în persoana fostului profesor de informatică Florin Dumitru. În ciuda repetatelor încercări de a vorbi cu acesta, jurnaliştii nu au dat de Dumitru, care cel mai probabil a adăugat numerele de telefon ale redacţiei la lista de apeluri respinse. Joi dimineaţa, în jurul orei 10:30, Cetăţeanul a sunat la numărul de telefon al Poliţiei Locale, în încercarea de a stabili o întâlnire cu Florin Dumitru, însă un agent ne-a informat că şeful „localilor” nu ajunsese încă la lucru la acea oră.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coleziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017

Tinerii din Timiş, care vor să devină poliţişti, aşteptaţi la IPJ să-şi depună dosarele

Cetateanul17 mai 2017

Orăviţan clarifică situaţia retragerii sculpturii de la Lugoj: “Nu acolo era locul ei. Nu s-au ţinut de cuvânt”

Cetateanul17 mai 2017
%d blogeri au apreciat: