Social

Secţii noi de chirurgie şi ATI la spitalele din Lugoj şi Mako! S-au pus bazele unui nou proiect european

Secţii noi de chirurgie şi ATI la spitalele din Lugoj şi Mako! S-au pus bazele unui nou proiect european

Autoliv

O delegaţie formată din trei reprezentanţi ai părţii maghiare, printre care un delegat al Ministerului Sănătăţii din Ungaria a fost prezentă joi la Lugoj, acolo unde a avut loc punerea bazelor unui nou proiect transfrontalier de pe urma căruia se vor bucura pacienţii din spitalele din municipiul de pe Timiş şi respectiv Mako. În urma proiectului, care deocamdată este în faza de scriere, cele două unităţi spitaliceşti vor beneficia de refacerea completă a blocurilor operatorii şi a secţiilor ATI.

Deocamdată nu se cunosc toate costurile de care spitalul lugojean le va avea de suportat, însă se estimează că suma ce va fi folosită pentru realizarea proiectului se întinde în plafonul 500.000 – 1.000.000 de euro.

„Banii vor veni de la primărie, după care vom face demersurile ca şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe şi vom recupera banii, în trei luni, în şase luni, în cât se va putea, de la Uniunea Europeană. Ne bucurăm că cele două spitale continuă să se dezvolte şi să colaboreze, urmând să beneficieze în mod reciproc de pe urma relaţiei de prietenie şi a proiectelor din sănătate. Pe lângă chirurgie şi ATI, vom reface şi situaia hotelieră, pentru că legea prevede ca toate paturile într-un salon să fie paralele”, a declarat primarul Francisc Boldea.

La întâlnire au participat şi doi reprezentanţi ai spitalului din Mako. Spitalul din partea maghiară va beneficia doar de refacerea blocului operator.

„Ne bucurăm enorm că am găsit această cale de colaborare, susţinută din bani europeni, care în trecut a fost deosebit de benefică pentru spitalele noastre. Credem că vom reuşi să ducem la bun sfârşit şi acest proiect îndrăzneţ”, a declarat dr. Nagy Jeno, directorul spitalului din Mako

Potrivit celor două părţi, proiectul transfrontalier va debuta în toamna acestui an.20160519_121622

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. gaman ioan

    29 mai 2016 at 15:05

    BOLDEA joci un teatru ieftin ! Interneaza-te tu la spitalul Lugoj ca sa vezi realiazarile tale din ultimi 8 ani. APA CALDA 1 ORA PE ZI !!!!!
    SPALAT PE JOS CU APA DE LA ROBINET !!! DEZINFECTANTI = 0 !!! Ai facut economii pe viata oamenilor pe care spui ca ii respecti ??? NICI NU STII DE CE MORI IN ACEST SPITAL !!!! MEDICII CARE LUCRA IN ACEST MEDIU SUNT EROI !
    SI TU BAGI BANI IN ROTONDE !

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

Un profesor din Banat predă istoria regiunii pe internet. A reuşit să adune într-un blog trecutul întregii zone

Cetateanul22 mai 2017

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Cetateanul19 mai 2017

Pâinea de casă, celebră în două judeţe. E făcută doar din făină, apă şi drojdie, „fără alte prafuri”

Cetateanul19 mai 2017

Mii de vietăţi vor fi ucise şi în acest an din plăcere. Vezi ce animale vor fi vânate în Timiş

Cetateanul18 mai 2017

“Agentul mi-a zis: hai, marş de aici”. Supărat că a fost jignit, un şofer a pornit în urmărirea Poliţiei, pe autostradă: „Au fugit ca şobolanii”

Daniel Dancea17 mai 2017

Operaţiune în forţă a Poliţiei. În trei zile, 600 poliţişti au descoperit 55 de infracţiuni şi au aplicat amenzi de 350.000 de lei

Cetateanul15 mai 2017

Toate informaţiile necesare pentru absolvenţii de liceu din Timiş, care vor indemnizaţie de şomaj sau îşi caută un loc de muncă

Cetateanul15 mai 2017

Un istoric lugojean, angajat al Muzeului, cere demisia arhitectului-şef al Lugojului

Cetateanul11 mai 2017

Trei tineri, prinşi de poliţiştii lugojeni după ce au spart un garaj. Ce au putut să fure!

Cetateanul11 mai 2017

Lugojenii, invitaţi la un seminar despre rolul asistenţilor medicali în actul medical

Cetateanul8 mai 2017

Cod galben pe Timiș, Bega şi Bârzava. Posibile inundaţii locale şi creşteri mari de debite

Cetateanul5 mai 2017

Oborul din Lugoj se închide patru luni pentru reabilitare. Unde se mută activitatea

Cetateanul5 mai 2017
%d blogeri au apreciat: