Securitate cibernetică: Germania adaugă criterii politice, dar nu exclude Huawei

0

Parlamentul german a adoptat la finalul săptămânii trecute o lege nouă privind securitatea IT – ”IT Security Act 2.0”. Legea vizează protejarea cibernetică a unor infrastructuri cheie, precum reţelele de energie şi comunicaţiile mobile, noua lege urmând să aibă impact şi asupra realizării reţelelor 5G.

Noul cadru legal din păstrează abordarea neutră şi unitară a tuturor producătorilor de tehnologie şi echipamente de comunicaţii promovată în permanenţă de Germania.

La criteriile tehnice de evaluare deja existente, noua legea adaugă şi criterii politice. În baza lor, ministerul de interne german va putea să excludă pe viitor un producător. Legea nu face referire la anumiţi producători ICT sau la ţări specifice de origine a acestora, ea urmând să se aplice nediscriminatoriu.

Legea extinde şi rolul Oficiului Federal pentru Securitatea Informaţiei (BSI), pentru ca acesta să aibă un cuvânt mai important în asigurarea securităţii cibernetice a consumatorilor. Vor exista inclusiv etichete de securitate IT, astfel încât consumatorii să poată lua decizii cât mai bine informate.

Articol preluat de pe: https://adevarul.ro/tech/internet/securitate-cibernetica-germania-adauga-criterii-politice-nu-exclude-huawei-1_60869f4b5163ec427161e1b4/index.html

Citește și