Administrație

Şedinţă de consiliu. Toate cele cinci proiecte au trecut cu majoritate de voturi

Şedinţă de consiliu. Toate cele cinci proiecte au trecut cu majoritate de voturi

Cetateanul Lugoj

Consiliul Local Lugoj s-a întrunit astăzi în ședința ordinară având pe ordinea de zi cinci proiecte de hotărâre: ”Aprobarea contului de execuţie al bugetului local pe trimestrul I al anului 2015”, ”Modificarea Statului de funcţii al aparatului de specialitate al Primarului”, ”Scoaterea la licitaţie în vederea concesionării a 9 parcele de teren, situate Tapia, pentru construirea unor locuinţe familiale”, ”Transmiterea în folosinţă gratuită Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu”, a unui imobil situat în municipiul Lugoj, str. A. D. Xenopol nr. 5” și ”Vânzarea unui teren pe str. Oltului”.

”Cât privește proiectele dezbătute pe ordinea de zi, ele au cuprins aspecte de ordin administrativ, patrimonial și cultural- sportiv-educativ. Toate proiectele de hotărâre au fost supuse dezbaterii, au trecut cu votul majorității consilierilor prezenți, așa cum prevede Legea 215”, a declarat consilierul PSD Nicu Bădina, după ședință.

El a ţinut să precizeze şi că intenţia consilierilor liberali de a contesta hotărârea de consiliu privind majorarea tarifelor la Salprest si Meridian este sortită eşecului.

”Totodată, am arătat în cadrul ședinței poziția grupului de consilieri PSD vis-a-vis de declarațiile în presă a domnului consilier Ambruș, liderul grupului PNL și le-am atras atenția că plângerea lor nu o să aibă sorți de izbândă, întrucât Hotărârile Consiliului Local au fost luate conform legii, cu majoritatea consilierilor prezenți, întrucât nu sunt hotărâri care să privească participări la relații de înfrățire, la patrimoniu sau la alte hotărâri care fac trimitere la taxe și impozite locale”.

În ceea ce priveste disputa din ultima sedinţă de consiliu local în care consilierul PNL Mihai Agache acuza PSD de şantaj politic după ce suma de 10.000 de lei pentru Festivalul Saltimbancilor a fost tăiată, liberalul spune că reacţia sa a fost exagerată.

”Referitor la declarația pe care am făcut-o la sfârșitul ședinței extraordinare precedente, consider că am avut o reacție exagerată referitor la cele ce am declarat. Vă spun sincer că dacă ar fi fost vorba de un interes al meu personal, indiferent de ce natură, m-aș fi abţinut, dar cunoscând activitatea copiilor de la Rotaract, știind cât de multă muncă au depus și cât suflet pun în această activitate am avut o reacție, dar o consider exagerată tocmai din acest punct de vedere, pentru că mi-am pus problema dacă ar fi fost vorba despre mine dacă aș fi făcut la fel și nu aș fi făcut la fel. Dacă domnul Bădina a considerat că eu am jignit cu ceva, eu îmi cer public scuze domnului Bădina pentru la declarația pe care am făcut-o”.

În cadrul ședinței extraordinare din 29 mai suma de 10.000 de lei pentru cea de-a treia ediţie a Festivalului Saltimbancilor a fost tăiată, consilierul PNL susţinând că decizia a urmat refuzului liberalilor de a vota majorarea tarifelor la Salprest şi Meridian.

Șantaj politic! Festivalul Saltimbancilor a rămas fără bani după ce PNL nu a votat cum a vrut PSD la apă și gunoi

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Administrație

Francisc Boldea vrea ca Primăria Lugoj să devină chiriaş într-o clădire care necesită reparaţii de sute de mii de lei

Daniel Groza23 ianuarie 2017

Surpriză de proporții în dosarul în care Curtea de Conturi îl vrea pe Boldea la DNA. Dosarul pleacă la Curtea Supremă

Daniel Dancea20 ianuarie 2017

Un nou proiect “megaloman” al primarului Francisc Boldea stârneşte controverse

Daniel Groza20 ianuarie 2017

Lugojeanul Călin Dobra este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş

Daniel Groza14 ianuarie 2017

Pierderile şi cheltuielile necontrolate ale Meridian duc la majorarea tarifelor, acuză consilierii independenţi

Daniel Groza13 ianuarie 2017

Program slab de investiţii pentru Lugoj. Lista cuprinde doar nerealizările anilor trecuţi, fără nicun proiect nou!

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Sâmbătă se decide dacă lugojeanul Dobra va conduce Consiliul Judeţean Timiş: “Nu am nicio emoţie”

Daniel Groza10 ianuarie 2017

Primarul Lugojului află, astăzi, dacă va fi sau nu cercetat de DNA, în dosarul ELBA

Daniel Groza6 ianuarie 2017

Boldea „Gură de Aur” așteaptă recunoștința lui Grindeanu: ”L-am pus președinte PSD, președinte CJT și l-am făcut prim-ministru”

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Lugojenii își pot spune părerea în legătură cu majorarea prețului pentru apă și canalizare

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Troleibuz la Lugoj? Ideea aparţine unui consilier local şi nu e pe placul primarului

Gabriel Iosa29 decembrie 2016

PSD nu a votat micşorarea taxelor şi impozitelor, ignorând amendamentele PNL-ului, în ultima şedinţă de consiliu din 2016

Gabriel Iosa28 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: