Cetateanul Lugoj

Administrație

Şedinţă de consiliu. Toate cele cinci proiecte au trecut cu majoritate de voturi

Şedinţă de consiliu. Toate cele cinci proiecte au trecut cu majoritate de voturi

Cetateanul Lugoj

Consiliul Local Lugoj s-a întrunit astăzi în ședința ordinară având pe ordinea de zi cinci proiecte de hotărâre: ”Aprobarea contului de execuţie al bugetului local pe trimestrul I al anului 2015”, ”Modificarea Statului de funcţii al aparatului de specialitate al Primarului”, ”Scoaterea la licitaţie în vederea concesionării a 9 parcele de teren, situate Tapia, pentru construirea unor locuinţe familiale”, ”Transmiterea în folosinţă gratuită Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu”, a unui imobil situat în municipiul Lugoj, str. A. D. Xenopol nr. 5” și ”Vânzarea unui teren pe str. Oltului”.

”Cât privește proiectele dezbătute pe ordinea de zi, ele au cuprins aspecte de ordin administrativ, patrimonial și cultural- sportiv-educativ. Toate proiectele de hotărâre au fost supuse dezbaterii, au trecut cu votul majorității consilierilor prezenți, așa cum prevede Legea 215”, a declarat consilierul PSD Nicu Bădina, după ședință.

El a ţinut să precizeze şi că intenţia consilierilor liberali de a contesta hotărârea de consiliu privind majorarea tarifelor la Salprest si Meridian este sortită eşecului.

”Totodată, am arătat în cadrul ședinței poziția grupului de consilieri PSD vis-a-vis de declarațiile în presă a domnului consilier Ambruș, liderul grupului PNL și le-am atras atenția că plângerea lor nu o să aibă sorți de izbândă, întrucât Hotărârile Consiliului Local au fost luate conform legii, cu majoritatea consilierilor prezenți, întrucât nu sunt hotărâri care să privească participări la relații de înfrățire, la patrimoniu sau la alte hotărâri care fac trimitere la taxe și impozite locale”.

În ceea ce priveste disputa din ultima sedinţă de consiliu local în care consilierul PNL Mihai Agache acuza PSD de şantaj politic după ce suma de 10.000 de lei pentru Festivalul Saltimbancilor a fost tăiată, liberalul spune că reacţia sa a fost exagerată.

”Referitor la declarația pe care am făcut-o la sfârșitul ședinței extraordinare precedente, consider că am avut o reacție exagerată referitor la cele ce am declarat. Vă spun sincer că dacă ar fi fost vorba de un interes al meu personal, indiferent de ce natură, m-aș fi abţinut, dar cunoscând activitatea copiilor de la Rotaract, știind cât de multă muncă au depus și cât suflet pun în această activitate am avut o reacție, dar o consider exagerată tocmai din acest punct de vedere, pentru că mi-am pus problema dacă ar fi fost vorba despre mine dacă aș fi făcut la fel și nu aș fi făcut la fel. Dacă domnul Bădina a considerat că eu am jignit cu ceva, eu îmi cer public scuze domnului Bădina pentru la declarația pe care am făcut-o”.

În cadrul ședinței extraordinare din 29 mai suma de 10.000 de lei pentru cea de-a treia ediţie a Festivalului Saltimbancilor a fost tăiată, consilierul PNL susţinând că decizia a urmat refuzului liberalilor de a vota majorarea tarifelor la Salprest şi Meridian.

Șantaj politic! Festivalul Saltimbancilor a rămas fără bani după ce PNL nu a votat cum a vrut PSD la apă și gunoi

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Administrație

independenti

Consilierii independenți susțin că taxa pentru apa de ploaie e încasată ilegal și cer suspendarea ei

Daniel Groza21 octombrie 2016
constandana-darova

Consilierul războinic dintr-un sat de lângă Lugoj, găsit în conflict de interese de către ANI

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
loc-de-joaca-copii-murdar-lugoj

Războiul contra ciorilor continuă! Primăria a instalat o “armă” modernă pentru a le face să plece

Daniel Groza18 octombrie 2016
primaria lugoj

Elba a dat în judecată Primăria pentru facturi neplătite în contractul în care Curtea de Conturi a găsit prejudiciu de peste 600.000 de euro

Daniel Groza17 octombrie 2016
gunoaie-centru

Centrul Lugojului, acoperit cu tone de gunoaie după Serbările Toamnei

Gabriel Iosa17 octombrie 2016
pml masina primarie boldea foto cetateanul lugoj (2)

Primarul Francisc Boldea, obligat să apară miercuri în faţa judecătorilor în Dosarul Elba. Va fi sau nu trimis în judecată?

Daniel Groza11 octombrie 2016
Primaria

Primăria Lugoj nu are căldură și din oră în oră rămâne și fără curent

Daniel Groza10 octombrie 2016
14536931_1093849147330960_1443902261_o

Semafoare inteligente și sens giratoriu în “intersecția morții” de pe centura Lugojului

Daniel Groza4 octombrie 2016
independenti

Consilierii independenți îi cer explicații primarului Boldea. Vor să știe cine este vinovat de eșecul lucrărilor la ștrand

Daniel Groza3 octombrie 2016
patinoar

Lugojul poate rămâne fără patinoar la iarnă! De vină este noua lege a achiziţiilor publice

Gabriel Iosa30 septembrie 2016
dscf3678-1170x600-c-center

Discuții aprinse în Consiliul Local din cauza cumpărării casei artistului Silviu Orăvitzan. Tranzacția a fost blocată!

Daniel Groza30 septembrie 2016
bloc

Primăria Lugoj, pași mari spre un eșec în accesarea fondurilor europene pentru izolarea blocurilor

Daniel Groza29 septembrie 2016