Șeful companiei aeriene Qantas vrea ca „guvernele să insiste” pe ideea persoanelor vaccinate cu drept de zbor

0

Șeful companiei aeriene australiene Qantas a declarat pentru BBC că „guvernele vor insista” asupra vaccinurilor pentru călătorii internaționali.

Vaccinurile împotriva coronavirusului sunt considerate cruciale pentru revigorarea unei industrii care a văzut că numărul pasagerilor la nivel mondial a scăzut cu 75,6% anul trecut.

Directorul executiv Alan Joyce a declarat că multe guverne vorbeau despre vaccinare ca „o condiție de intrare”.

Chiar dacă nu ar fi fost, el a crezut că, compania aeriană ar trebui să își aplice propria politică.

„Avem datoria de a ne îngrijii de pasagerii noștri și de echipajul nostru, pentru a putea spune că toată lumea din aeronava respectivă este în siguranță”, a spus Joyce.

El crede că acest lucru ar justifica modificarea termenilor și condițiilor la care sunt rezervate biletele.

Și Joyce crede că pasagerii ar fi dispuși să accepte schimbarea.

„Marea majoritate a clienților noștri consideră că aceasta este o idee excelentă – 90% dintre persoanele pe care le-am întrebat consideră că ar trebui să fie o cerință ca oamenii să fie vaccinați pentru a călători pe plan internațional”.

Dar unele voci puternice se numără printre cei care nu sunt de acord, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății. Directorul său pentru sănătate și inovație digitală, Bernardo Mariano, a declarat pentru BBC: „Nu aprobăm faptul că un pașaport de vaccinare ar trebui să fie o condiție pentru călătorie”.

El a adăugat că – indiferent de ceea ce dorește sectorul privat – ar fi necesară o abordare unificată din partea guvernelor pentru ca această schimbare să funcționeze.

Gestionarea riscului de infecție

Aviația este vitală pentru economia globală. Asociația Internațională a Transportului Aerian (Iata) estimează că susține 1,8 trilioane de dolari (1,3 miliarde de lire sterline, 2,3 miliarde de dolari SUA) din activitatea economică globală.

Dar restricțiile guvernamentale și temerile de infectare cu coronavirus au dus la o scădere fără precedent a numărului de pasageri într-o industrie care transporta 4,5 miliarde de oameni în 2019. Guvernul Australiei și-a închis frontierele pentru aproape toți străinii și a închis periodic și frontierele interne.

Chiar și în cazul vaccinurilor, Joyce crede că „odată ce ne vom deschide frontierele internaționale, vom circula virusul”.

„Și asta va fi o mare schimbare pentru o mulțime de australieni, pentru a găsi acest lucru acceptabil”, a spus el.

„Avem nevoie ca oamenii să înțeleagă că nu pot avea un risc zero cu acest virus. Gestionăm riscul în atât de multe alte moduri diferite pentru alte părți ale vieții.”

Sursa: News24.ro.

Citește și