Șeful Daimler privește înflorirea Chinei pe măsură ce cresc tensiunile comerciale

0

Directorul executiv al Daimler a declarat că China va rămâne cea mai mare piață de creștere a Mercedes-Benz în următorul deceniu, iar producătorul german de automobile va regla locațiile de producție pentru a surprinde schimbările cererii, pe măsură ce tensiunile comerciale globale continuă să crească.

Comentariile lui Ola Kaellenius vin pe fondul unor relații din ce în ce mai tensionate între Statele Unite, China și Europa, după aproape un deceniu de creștere, care a ajutat Mercedes să devină cel mai mare brand de automobile de lux din lume.

„Situația a devenit mult mai dură, cu o tendință spre discuții mai aspre, până la conflictele comerciale inclusiv”, a declarat Kaellenius asociației jurnaliștilor ICFW din Frankfurt, luni târziu.

„Trebuie să ne uităm la amprenta noastră de producție și unde are sens, să ne schimbăm producția”, a spus el în timpul ședinței de apel video.

„Anul trecut am vândut în China aproximativ 700.000 de autoturisme. Următoarea piață cea mai mare este SUA, cu între 320.000 și 330.000 de mașini. ”

Mulțumită în mare parte unei reveniri puternice a cererii din partea Chinei, Daimler și rivala germană BMW au publicat ambele rezultate anticipate, care au depășit rezultatele din trimestrul al treilea.

„În următorii 10 ani ne așteptăm și la cea mai mare creștere din China”, a adăugat Kallenius, explicând că producătorul de automobile de lux va urma piața.

Dar, odată cu creșterea tensiunilor comerciale internaționale, perspectivele vânzărilor globale rămân incerte.

Negocierile britanice privind Brexit s-ar putea încheia fără comerțul fără tarife cu Uniunea Europeană și servește ca exemplu al modului în care lucrurile pot merge prost, a explicat executivul suedez.

„Sper la bunul simț în ultima clipă”, a spus Kallenius ca răspuns la o întrebare despre așteptările sale cu privire la rezultatul discuțiilor despre Brexit.

Dacă Marea Britanie și Uniunea Europeană nu reușesc să încheie un acord, se vor aplica regulile Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), ceea ce va duce la tarife.

„În cazul unui așa-numit Brexit dur, nu vom deschide fabrici, deoarece acest lucru nu ar merita, având în vedere numerele noastre de vânzări”, a spus Kaellenius, referindu-se la vânzările din Marea Britanie.

„Ar trebui să învățăm să trăim cu regulile OMC.”

Piețele globale din ce în ce mai fragmentate fac mai dificilă construirea mașinilor cu profit, deoarece reduce economiile de scară ale producției, a spus el.

Citeste continuarea Șeful Daimler privește înflorirea Chinei pe măsură ce cresc tensiunile comerciale

Citește și