Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Politică

Senatorul lugojean Ioan Iovescu, candidat la şefia naţională a UNPR

Senatorul lugojean Ioan Iovescu, candidat la şefia naţională a UNPR

Cetateanul Lugoj

Uniunea Naţională pentru Progresul României se pregăteşte de alegeri, şi nu oricum, ci prin adunarea tuturor liderilor locali ai partidului într-o Conferinţă Naţională. Comitetul Executiv Naţional al partidului este programat să se întrunească pe 26 martie, atunci când UNPR îşi va alege şi un nou preşedinte.

Unul dintre candidaţii la funcţia ocupată până nu demult de Gabriel Oprea este Ioan Iovescu. Senatorul de Lugoj spune că vrea să schimbe în mod radical gândirea şi faţada partidului, pentru că numele acestuia a fost serios pătat de Oprea în ultima perioadă, momentan candidaţii care reprezintă formaţiunea politică neavând prea mari şanse la alegerile locale din iunie.

„Am aşteptat fuziunea cu speranţa că vom face ceva. Majoritatea UNPR-ului este format oricum din foşti PPDD-işti, aşa că voi încerca să demilitarizez partidul. Toată lumea ştie că partidul UNPR înseamnă Oprea, a fost mereu la 1% în alegeri, e nevoie de o reformă consistentă, clară, nu doar de jumătăţi de măsură”, a explicat senatorul lugojean.

Despre şansele pe care le are să ajungă la şefia UNPR, dar şi cum vede partidul după momentul 26 martie, Iovecu spune că are planuri radicale pentru viitorul formaţiunii politice.

„Am mai mari şanse să ajung preşedintele UNPR decât am avut şanse să ajung senator în 2012. Voi propune la congres inclusiv schimbarea numelui, de la UNPR, care te duce cu gândul la Oprea şi la militarizare, la ACC, Alianţa Creştină de Centru, care înseamnă ceva nou, pozitiv, bun. Vreau să schimb şi sigla, şi tot ce înseamnă, poate într-un ton alb-violet, cum era la PPDD”, a mai explicat Iovescu.

Gabriel Oprea, preşedintele demisionar al UNPR, a anunţat că îl susţine la şefia partidului pe deputatul Valeriu Steriu, vicepreşedinte şi şef al campaniilor electorale din 2016. Şedinţa CExN va fi condusă de preşedintele interimar Neculai Onţanu, secretarul general al UNPR. Acesta a preluat conducerea interimară a partidului după ce Gabriel Oprea a demisionat din funcţie săptămâna trecută.

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. Tibi

  9 martie 2016 at 15:31

  Cred că d-l senator Iovescu visează …!
  Dacă își inchipuie ca Oprea lasă UNPR-ul pe mâna altora se înșeală amarnic. Mai bine ar face să treacă direct la PSD decăt să piardă vremea visând.

 2. Pingback: INEDIT! Iovescu, UNPR: ”Nu Voi Desemna Un Contracandidat Pentru Boldea Pentru Că Sunt Mulțumit De Actualul Primar” | Cetateanul.ro

 3. Redesteapta-te LUGOJENE

  15 martie 2016 at 5:51

  Doar primarul trebuie schimbat restul va veni de la sine, e momentul erei glaciare sa dispara toti dinozaurii. LUGOJENI UNITI-VA!

 4. rumburak

  26 martie 2016 at 19:12

  Cititi stimati Lugojeni……tare cred ca urmatoarea miscare va fi lipirea de PSD :))

  La Conferinţa Naţională a UNPR au votat 370 de delegaţi, iar dintre aceştia 339 de voturi s-au dus către Valeriu Steriu, 29 de voturi au mers către senatorul Iulian Cristache, iar 5 voturi a obţinut senatorul Ioan Iovescu. Sursa Mediafax

  http://www.mediafax.ro/politic/unpr-isi-alege-sambata-noul-lider-dupa-ce-dna-i-a-scos-din-joc-pe-presedintii-oprea-si-ontanu-15152651

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Mai multe în Politică

foto-calin-dobra

Călin Dobra, președintele executiv al PSD Timiș: O relație corectă cu oamenii consider că e punctul de pornire al oricărei activități politice (P)

Cetateanul26 octombrie 2016
buciu

Claudiu Buciu le cere tinerilor să intre în partide să le reformeze: „În primele rânduri sunt oameni pe care îi leagă prietenii vechi, dar nu țin cont de interesele lugojenilor”

Daniel Groza25 octombrie 2016
mihai tanjala

Mihai Tânjală, fostul securist care a revendicat averea lui Muschong a fost extrădat. Merge la închisoare

Daniel Groza20 octombrie 2016
buciu

Claudiu Buciu este noul președinte al PNL Lugoj

Daniel Groza20 octombrie 2016
Ioan Ambrus

Ioan Ambruş a renunţat la funcţia de preşedinte PNL. Liberalii îi caută înlocuitor

Daniel Groza18 octombrie 2016
psd3

Un profesor de sport din Lugoj, primul pe lista PSD Timiș pentru Camera Deputaților

Daniel Dancea18 octombrie 2016
lansare candidati pnl lugoj alegeri 2016 foto cetateanul (4)

Zona Lugoj-Făget lăsată din nou pe dinafară de către liberalii “timișieni” la desemnarea candidaților pentru parlamentare

Daniel Groza14 octombrie 2016
marian-costea-pmp-lugoj

Cel mai tânăr lugojean care vrea un fotoliu de parlamentar a atras milioane de euro din fonduri europene! Acum vrea sa atragă voturi

Gabriel Iosa4 octombrie 2016
cucsa-istrat-1024x576

ALDE încearcă să obțină voturi din Lugoj oferind locuri neeligibile și un candidat timișorean, prezentat ca lugojean

Daniel Groza4 octombrie 2016
iovescu

Senatorul Ioan Iovescu s-a înscris în PSD. “Prietenii mi-au spus să mă duc la ei că poate se desființează”

Daniel Groza30 septembrie 2016
basescu-la-lugoj-11

PMP Lugoj a rămas fără președinte după o ceartă internă! Corneanu și Mașniță nu s-au înțeles care să lipească afișe

Gabriel Iosa23 septembrie 2016
anghel

Consilierul local Mihai Anghel a refuzat ALDE, care i-a oferit poziția a treia pe lista de candidați la Camera Deputaților

Daniel Groza23 septembrie 2016