Politică

Senatorul lugojean Ioan Iovescu, candidat la şefia naţională a UNPR

Senatorul lugojean Ioan Iovescu, candidat la şefia naţională a UNPR

Autoliv

Uniunea Naţională pentru Progresul României se pregăteşte de alegeri, şi nu oricum, ci prin adunarea tuturor liderilor locali ai partidului într-o Conferinţă Naţională. Comitetul Executiv Naţional al partidului este programat să se întrunească pe 26 martie, atunci când UNPR îşi va alege şi un nou preşedinte.

Unul dintre candidaţii la funcţia ocupată până nu demult de Gabriel Oprea este Ioan Iovescu. Senatorul de Lugoj spune că vrea să schimbe în mod radical gândirea şi faţada partidului, pentru că numele acestuia a fost serios pătat de Oprea în ultima perioadă, momentan candidaţii care reprezintă formaţiunea politică neavând prea mari şanse la alegerile locale din iunie.

„Am aşteptat fuziunea cu speranţa că vom face ceva. Majoritatea UNPR-ului este format oricum din foşti PPDD-işti, aşa că voi încerca să demilitarizez partidul. Toată lumea ştie că partidul UNPR înseamnă Oprea, a fost mereu la 1% în alegeri, e nevoie de o reformă consistentă, clară, nu doar de jumătăţi de măsură”, a explicat senatorul lugojean.

Despre şansele pe care le are să ajungă la şefia UNPR, dar şi cum vede partidul după momentul 26 martie, Iovecu spune că are planuri radicale pentru viitorul formaţiunii politice.

„Am mai mari şanse să ajung preşedintele UNPR decât am avut şanse să ajung senator în 2012. Voi propune la congres inclusiv schimbarea numelui, de la UNPR, care te duce cu gândul la Oprea şi la militarizare, la ACC, Alianţa Creştină de Centru, care înseamnă ceva nou, pozitiv, bun. Vreau să schimb şi sigla, şi tot ce înseamnă, poate într-un ton alb-violet, cum era la PPDD”, a mai explicat Iovescu.

Gabriel Oprea, preşedintele demisionar al UNPR, a anunţat că îl susţine la şefia partidului pe deputatul Valeriu Steriu, vicepreşedinte şi şef al campaniilor electorale din 2016. Şedinţa CExN va fi condusă de preşedintele interimar Neculai Onţanu, secretarul general al UNPR. Acesta a preluat conducerea interimară a partidului după ce Gabriel Oprea a demisionat din funcţie săptămâna trecută.

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. Tibi

  9 martie 2016 at 15:31

  Cred că d-l senator Iovescu visează …!
  Dacă își inchipuie ca Oprea lasă UNPR-ul pe mâna altora se înșeală amarnic. Mai bine ar face să treacă direct la PSD decăt să piardă vremea visând.

 2. Pingback: INEDIT! Iovescu, UNPR: ”Nu Voi Desemna Un Contracandidat Pentru Boldea Pentru Că Sunt Mulțumit De Actualul Primar” | Cetateanul.ro

 3. Redesteapta-te LUGOJENE

  15 martie 2016 at 5:51

  Doar primarul trebuie schimbat restul va veni de la sine, e momentul erei glaciare sa dispara toti dinozaurii. LUGOJENI UNITI-VA!

 4. rumburak

  26 martie 2016 at 19:12

  Cititi stimati Lugojeni……tare cred ca urmatoarea miscare va fi lipirea de PSD :))

  La Conferinţa Naţională a UNPR au votat 370 de delegaţi, iar dintre aceştia 339 de voturi s-au dus către Valeriu Steriu, 29 de voturi au mers către senatorul Iulian Cristache, iar 5 voturi a obţinut senatorul Ioan Iovescu. Sursa Mediafax

  http://www.mediafax.ro/politic/unpr-isi-alege-sambata-noul-lider-dupa-ce-dna-i-a-scos-din-joc-pe-presedintii-oprea-si-ontanu-15152651

Lasă un răspuns

Politică

Mai multe în Politică

Claudiu Buciu, preşedintele PNL, cere Consiliului Local Lugoj să recupereze 125 de mii de lei, cheltuiţi illegal pentru balurile şi sindrofiile PSD

Cetateanul11 mai 2017

Primarii scapă de răspundere pentru actele semnate, conform unui proiect aprobat de senatorii din Comisia Juridică

Cetateanul4 mai 2017

Doi parlamentari vor să-şi deschidă cabinet la Lugoj. Unul e de la PSD, celălalt e de la PNL

Cetateanul26 aprilie 2017

Un consilier local îşi pierde mandatul. Partidul i-a retras sprijinul politic, iar prefectul l-a demis

Cetateanul26 aprilie 2017

Acuzaţii grave la adresa primarului Boldea: “poartă făcută de Microroyal, casă la Surduc şi apartament lângă primărie”

Daniel Groza21 aprilie 2017

Lugojul, bun doar pentru cules voturi. De patru luni, niciun parlamentar nu a mai călcat în municipiul de pe Timiş

Daniel Groza20 aprilie 2017

Ce spune Francisc Boldea despre o nouă candidatură pentru funcţia de primar al Lugojului

Daniel Groza10 aprilie 2017

Claudiu Buciu este noul preşedinte ales al PNL. Prima decizie: ”Îi retrag sprijinul politic domnului Ambruş”

Daniel Groza8 aprilie 2017

Ambruş a vrut să se înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte al PNL după trecerea termenului de depunere a candidaturilor

Daniel Groza6 aprilie 2017

Claudiu Buciu e singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei lugojene a PNL

Daniel Groza5 aprilie 2017

Plângere împotriva Primăriei Lugoj! Este reclamată finanţarea balurilor PSD cu bani de la bugetul local

Daniel Groza3 martie 2017

Casa de Cultură a Municipiului Lugoj finanţează balurile PSD-ului

Daniel Groza21 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: