Actualitate

Sentința din procesul Primăriei Lugoj cu Curtea de Conturi a rămas în pronunțare. Miza dosarului și variante posibile

Sentința din procesul Primăriei Lugoj cu Curtea de Conturi a rămas în pronunțare. Miza dosarului și variante posibile

Autoliv

Dosarul în care Primăria Lugoj și Curtea de Conturi se judecă pentru raportul în care Curtea de Conturi a constatat nereguli în contractul dintre primărie și Elba le dă mari bătăi de cap judecătorilor de la Curtea de Apel Timișoara, care trebuie să pronunțe sentința finală în acest dosar. După o amânare inițială a pronunțării, judecătorii au amânat și a doua oară pronunțarea sentinței, urmând ca decizia să fie anunțată în 29 octombrie.

Cel mai important proces în care este implicată Primăria Lugoj este fără doar și poate litigiul cu Curtea de Conturi, aflat în prezent pe rolul Curții de Apel Timișoara, în faza de recurs. Așa cum se știe deja, în acest dosar Primăria Lugoj contestă un raport al Curții de Conturi în care se acuză mai multe ilegalități. Cele mai mari nereguli constatate de Curtea de Conturi vizează două contracte (întreținere și extindere/modernizare rețele de ilunimat public) cu societatea Elba. Prejudiciul estimat de Curtea de Conturi în acest caz este estimat la 700.000 de euro. În primă instanță, la Tribunalul Timiș, Primăria Lugoj a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, municipalitatea declarând recurs la Curtea de Apel.

Sentința care complică lucrurile

Chiar dacă sentința Tribunalului va fi menținută de Curtea de Apel, situația prejudiciului din relația Primăria Lugoj – Elba este departe de a fi clarificată pentru că sentința Tribunalului Timiș emisă până în prezent nu stabilește un prejudiciu, ci menține decizia Curții de Conturi prin care Primăria Lugoj este cea care trebuie să stabilească valoarea prejudiciului și să îl recupereze.

Evident, într-o astfel de situație, primăria va constata prejudiciu zero, neavând, astfel, ce să recupereze, iar această situație  poate atrage după sine noi procese și dispute cu Curtea de Conturi. De altfel, avocatul Anton Trăilescu, care reprezintă primăria în acest dosar, a declarat că Primăria Lugoj a realizat o situație care stabilește că prejudiciul este zero.

În aceste condiții, cu un proces care lasă lucrurile într-o ceață totală și o anchetă de la DNA, care include și dosarul „Elba” și care trenează de mai multe luni, primarul Francisc Boldea primește un răgaz important. Dacă într-un final se va constata, însă, că primăria a fost prejudiciată, banii plătiți în plus nu vor fi recuperați de la primărie, ci de la persoanele responsabile de producerea prejudiciului.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Pingback: Situație excepțională. Pronunțarea sentinței finale în dosarul „Elba”, amânată pentru a treia oară | Cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: