Autoliv Lugoj

Actualitate

Sentință finală! ENEL-ul amendat pentru că a facturat timp de trei ani consumul unei lugojence, după ureche

Sentință finală! ENEL-ul amendat pentru că a facturat timp de trei ani consumul unei lugojence, după ureche

Business Strategist

Compania de electricitate a fost amendată de ANRE cu 10.000 de lei după ce a taxat-o pe o lugojeancă numai după consumul estimat. SC Enel Energie SA a contestat amenda în instanță, dar judecătorii lugojeni au menținut sancțiunea. Decizia a fost atacată cu apel, la Tribunalul Timiș, unde sentința a fost menținută.

Agenția Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a amendat în luna octombrie a anului 2014 compania SC Enel Energie SA cu suma de 10.000 de lei după o plângere a unei lugojence care a reclamat faptul că „în perioada.2010 -.2014, (n.r. Enel) a facturat cantităţi de energie electrică, fără să solicite operatorului de reţea citirea grupului de măsură montat la locul de consum din Lugoj, aparţinând doamnei CE, încălcând reglementările legale în vigoare”. Reprezentanții companiei de electricitate au plătit amenda în 48 de ore, dar au contestat sancțiunea în instanță, la Judecătoria Lugoj.

În cadrul procesului, Enel Energie SA a arătat că lugojeanca în cauză „a fost notificată de către furnizor pentru lipsa accesului la contor, la începutul lunii februarie 2012, însă nu a cooperat pentru a asigura  accesul la contor în vederea citirii, iar în data de 01.07.2013 s-a trimis e-mail către operatorul de măsurare”. De asemenea, Enel Energie a mai arătat că sarcina de citire a contoarelor nu îi revine acestei comoanii, această atribuție „aparţinând operatorului de distribuţie Enel Distribuţie Banat SA”.

Facturările „ochiometrice”, o obișnuință

În cadrul procesului, ANRE a solicitat menținerea amenzii, arătând că Enel Energie a facturat „cantităţi de energie electrică estimate, fără citirea grupului de măsurare pentru decontare”. Mai mult, reprezentanții Agenției au arătat că societatea de electricitate nu este la prima abatere de acest gen, fiind sacționată și cu alte ocazii. „Chiar dacă clientul a achitat până la un moment dat facturi emise în baza unui consum prezumat, nu înseamnă că trebuie să achite astfel de facturi emise în acest mod. Prin nerespectarea legislaţiei, petenta a înţeles că contacteze clientul abia în urma interpelării sale de către autoritatea competentă. Petenta nu este la prima abatere de acest gen, devenind astfel recidivă deoarece a mai fost sancţionată pentru fapte similare.Scopul aplicării sancţiunii a fost acela de a disciplina operatorul economic în cauză, având aşadar un caracter preventiv, coercitiv şi corectiv, de îndreptare a apelantei – petente contraveniente, iar operatorul economic astfel sancţionat nu s-a lăsat disciplinat, recidivând”, au arătat reprezentanții ANRE.

Judecătorii lugojeni au menținut amenda arătând că Enel Energie SA „nu a luat nici o măsură faţă de operatorul de reţea (n.r. Enel Distribuție Banat)  în vederea respectării prevederilor contractuale dar şi a reglementărilor legale în materie, pentru citirea contorului consumatorului”. Hotărârea Judedcătoriei Lugoj a fost contestată la Tribunalul Timiș, care a respins apelul ENEL, menținând astfel amenda primită de companie de la ANRE.
FOTO: tion

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: