Actualitate

Sentință finală în dosarul celei mai mari țepe imobiliare din Banat. Ce se întâmplă cu banii plătiți de victimele escrocilor de la Radisson

Sentință finală în dosarul celei mai mari țepe imobiliare din Banat. Ce se întâmplă cu banii plătiți de victimele escrocilor de la Radisson

Autoliv

UPDATE Potrivit avocatului Florin Kovacs, care îi reprezintă pe păgubiții din dosarul Radisson, în cazul fostului șef al Fiscului, Ionel Olari și a fiului său, Răzvan, dosarul a fost disjuns, urmând să se judece în continuare apelul la Curtea de Apel București.

Magistrații Curții de Apel București au emis sentința finală în dosarul escrocilor de la Radisson, care au înșelat zeci de oameni de la care au încasat bani cu promisiunea că vor construi apartamente care nu au fost construite niciodată. Surpriza din acest dosar este achitarea fostului șef al Fiscului, Ionel Olari, și a fiului său, Răzvan Olari.

În plin boom imobiliar din 2007-2008 era o adevărată goană după cumpărarea unei locuințe, iar în criza de apartamente de pe piață cei care își doreau locuința visată achitau un avans și așteptau să „crească” blocul cu noile apartamente sub ochii lor. Doi escroci consacrați, Ciprian Nistor și Andreas Nadasdy, au profitat din plin de această situție. Printr-o reclamă agresivă, escrocii de la Radisson au promis că vor construi locuințe și au încasat de la zeci de persoane avansul pentru apartamente.

În loc să construiască blocul promis, țeparii au spart banii în vacanțe de lux și i-au lăsat pe oameni cu buza umflată. A urmat o anchetă a procurorilor DNA care i-au trimis în judecată pe escroci, dar și pe fostul șef al Fiscului și al Gărzii Financiare din Timiș, Ionel Olari, acuzat că a mers în vacanțe exotice pe banii celor de la Radisson.

În urma anchetei, procurorii DNA au trimis dosarul în judecată la Tribunalul București, unde Ciprian Nistor a fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar partenerul său de afaceri a primit opt ani de închisoare. Fostul șef al Fiscului din Timiș, Ionel Olari a fost achitat fiind declarat nevinovat.

Apelul din procesul Radisson s-a judecat la Curtea de Apel București, unde pedeapsa lui Nadasdy a fost menținută la opt ani. Pedeapsa a fost redusă în cazul lui Ciprian Nistor de la 10 la opt ani pentru că i-a ajutat pe procurorii DNA într-un alt dosar. Sentința în cazul lui Ionel Olari a fost menținută, acesta fiind declarat nevinovat printr-o sentință definitivă.

Păgubiții escrocilor de la Radisson trebuie să își primească banii înapoi, Nadasdy și Nistor fiind obligați să le achite zecilor de clienți țepuiți sume cuprinse între 10 și 140.000 de euro.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Pingback: Sentință finală în dosarul celei mai mari țepe imobiliare din Banat - Ora de Stiri

  2. Pingback: Ce pedepse au primit artizanii tunului imobiliar Radisson. Vezi ce s-a intamplat cu dosarul în cazul fostul sef al Gărzii Financiare Timiș

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: