Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

Sentință finală în dosarul celei mai mari țepe imobiliare din Banat. Ce se întâmplă cu banii plătiți de victimele escrocilor de la Radisson

Sentință finală în dosarul celei mai mari țepe imobiliare din Banat. Ce se întâmplă cu banii plătiți de victimele escrocilor de la Radisson

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

UPDATE Potrivit avocatului Florin Kovacs, care îi reprezintă pe păgubiții din dosarul Radisson, în cazul fostului șef al Fiscului, Ionel Olari și a fiului său, Răzvan, dosarul a fost disjuns, urmând să se judece în continuare apelul la Curtea de Apel București.

Magistrații Curții de Apel București au emis sentința finală în dosarul escrocilor de la Radisson, care au înșelat zeci de oameni de la care au încasat bani cu promisiunea că vor construi apartamente care nu au fost construite niciodată. Surpriza din acest dosar este achitarea fostului șef al Fiscului, Ionel Olari, și a fiului său, Răzvan Olari.

În plin boom imobiliar din 2007-2008 era o adevărată goană după cumpărarea unei locuințe, iar în criza de apartamente de pe piață cei care își doreau locuința visată achitau un avans și așteptau să „crească” blocul cu noile apartamente sub ochii lor. Doi escroci consacrați, Ciprian Nistor și Andreas Nadasdy, au profitat din plin de această situție. Printr-o reclamă agresivă, escrocii de la Radisson au promis că vor construi locuințe și au încasat de la zeci de persoane avansul pentru apartamente.

În loc să construiască blocul promis, țeparii au spart banii în vacanțe de lux și i-au lăsat pe oameni cu buza umflată. A urmat o anchetă a procurorilor DNA care i-au trimis în judecată pe escroci, dar și pe fostul șef al Fiscului și al Gărzii Financiare din Timiș, Ionel Olari, acuzat că a mers în vacanțe exotice pe banii celor de la Radisson.

În urma anchetei, procurorii DNA au trimis dosarul în judecată la Tribunalul București, unde Ciprian Nistor a fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar partenerul său de afaceri a primit opt ani de închisoare. Fostul șef al Fiscului din Timiș, Ionel Olari a fost achitat fiind declarat nevinovat.

Apelul din procesul Radisson s-a judecat la Curtea de Apel București, unde pedeapsa lui Nadasdy a fost menținută la opt ani. Pedeapsa a fost redusă în cazul lui Ciprian Nistor de la 10 la opt ani pentru că i-a ajutat pe procurorii DNA într-un alt dosar. Sentința în cazul lui Ionel Olari a fost menținută, acesta fiind declarat nevinovat printr-o sentință definitivă.

Păgubiții escrocilor de la Radisson trebuie să își primească banii înapoi, Nadasdy și Nistor fiind obligați să le achite zecilor de clienți țepuiți sume cuprinse între 10 și 140.000 de euro.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Pingback: Sentință finală în dosarul celei mai mari țepe imobiliare din Banat - Ora de Stiri

  2. Pingback: Ce pedepse au primit artizanii tunului imobiliar Radisson. Vezi ce s-a intamplat cu dosarul în cazul fostul sef al Gărzii Financiare Timiș

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

lidl_logistic_center

E oficial! În ce zi se deschide centrul logistic Lidl în valoare de 20.000.000 de euro

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
3

Prezervativ folosit găsit în baia Şcolii Creştine „Harul” din Lugoj de o mămică! Femeia a pus poza pe Facebook

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
Cristian Blidar, victima tentativei de omor de la Traian Vuia

Instanţa i-a luat toporul! Ciomăgarul din Traian Vuia merge după gratii şi are de plătit zeci de mii de euro despăgubiri

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016