Actualitate

Sentință finală în dosarul celei mai mari țepe imobiliare din Banat. Ce se întâmplă cu banii plătiți de victimele escrocilor de la Radisson

Sentință finală în dosarul celei mai mari țepe imobiliare din Banat. Ce se întâmplă cu banii plătiți de victimele escrocilor de la Radisson

Cetateanul Lugoj

UPDATE Potrivit avocatului Florin Kovacs, care îi reprezintă pe păgubiții din dosarul Radisson, în cazul fostului șef al Fiscului, Ionel Olari și a fiului său, Răzvan, dosarul a fost disjuns, urmând să se judece în continuare apelul la Curtea de Apel București.

Magistrații Curții de Apel București au emis sentința finală în dosarul escrocilor de la Radisson, care au înșelat zeci de oameni de la care au încasat bani cu promisiunea că vor construi apartamente care nu au fost construite niciodată. Surpriza din acest dosar este achitarea fostului șef al Fiscului, Ionel Olari, și a fiului său, Răzvan Olari.

În plin boom imobiliar din 2007-2008 era o adevărată goană după cumpărarea unei locuințe, iar în criza de apartamente de pe piață cei care își doreau locuința visată achitau un avans și așteptau să „crească” blocul cu noile apartamente sub ochii lor. Doi escroci consacrați, Ciprian Nistor și Andreas Nadasdy, au profitat din plin de această situție. Printr-o reclamă agresivă, escrocii de la Radisson au promis că vor construi locuințe și au încasat de la zeci de persoane avansul pentru apartamente.

În loc să construiască blocul promis, țeparii au spart banii în vacanțe de lux și i-au lăsat pe oameni cu buza umflată. A urmat o anchetă a procurorilor DNA care i-au trimis în judecată pe escroci, dar și pe fostul șef al Fiscului și al Gărzii Financiare din Timiș, Ionel Olari, acuzat că a mers în vacanțe exotice pe banii celor de la Radisson.

În urma anchetei, procurorii DNA au trimis dosarul în judecată la Tribunalul București, unde Ciprian Nistor a fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar partenerul său de afaceri a primit opt ani de închisoare. Fostul șef al Fiscului din Timiș, Ionel Olari a fost achitat fiind declarat nevinovat.

Apelul din procesul Radisson s-a judecat la Curtea de Apel București, unde pedeapsa lui Nadasdy a fost menținută la opt ani. Pedeapsa a fost redusă în cazul lui Ciprian Nistor de la 10 la opt ani pentru că i-a ajutat pe procurorii DNA într-un alt dosar. Sentința în cazul lui Ionel Olari a fost menținută, acesta fiind declarat nevinovat printr-o sentință definitivă.

Păgubiții escrocilor de la Radisson trebuie să își primească banii înapoi, Nadasdy și Nistor fiind obligați să le achite zecilor de clienți țepuiți sume cuprinse între 10 și 140.000 de euro.

Vezi comentarii (2)
Actualitate

Mai multe în Actualitate

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Beat şi fără permis, a plecat la plimbare pe străzile din Lugoj

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

[FOTO] O maşină a ars în miez de noapte la Coşteiu! Pagubele se ridică la mii de euro

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Valutist din piaţa din Lugoj, lăsat fără o sumă uriaşă de bani de către jandarmi după o razie

Gabriel Iosa14 ianuarie 2017

Nouă dată de deschidere pentru cei 15 kilometri de autostradă Lugoj-Deva! Anunţul a fost făcut de ministrul Cuc

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

Bătrân de lângă Lugoj, arestat pentru că a agresat două persoane pe care le-a ameninţat cu arma

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

DOSAR Scuza de tot râsul găsită de o lugojeancă prinsă cu mașina burdușită de țigări. Ce pedeapsă a primit femeia

Daniel Dancea12 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: