Autoliv Lugoj

Actualitate

Sentință finală în dosarul celei mai mari țepe imobiliare din Banat. Ce se întâmplă cu banii plătiți de victimele escrocilor de la Radisson

Sentință finală în dosarul celei mai mari țepe imobiliare din Banat. Ce se întâmplă cu banii plătiți de victimele escrocilor de la Radisson

Business Strategist

UPDATE Potrivit avocatului Florin Kovacs, care îi reprezintă pe păgubiții din dosarul Radisson, în cazul fostului șef al Fiscului, Ionel Olari și a fiului său, Răzvan, dosarul a fost disjuns, urmând să se judece în continuare apelul la Curtea de Apel București.

Magistrații Curții de Apel București au emis sentința finală în dosarul escrocilor de la Radisson, care au înșelat zeci de oameni de la care au încasat bani cu promisiunea că vor construi apartamente care nu au fost construite niciodată. Surpriza din acest dosar este achitarea fostului șef al Fiscului, Ionel Olari, și a fiului său, Răzvan Olari.

În plin boom imobiliar din 2007-2008 era o adevărată goană după cumpărarea unei locuințe, iar în criza de apartamente de pe piață cei care își doreau locuința visată achitau un avans și așteptau să „crească” blocul cu noile apartamente sub ochii lor. Doi escroci consacrați, Ciprian Nistor și Andreas Nadasdy, au profitat din plin de această situție. Printr-o reclamă agresivă, escrocii de la Radisson au promis că vor construi locuințe și au încasat de la zeci de persoane avansul pentru apartamente.

În loc să construiască blocul promis, țeparii au spart banii în vacanțe de lux și i-au lăsat pe oameni cu buza umflată. A urmat o anchetă a procurorilor DNA care i-au trimis în judecată pe escroci, dar și pe fostul șef al Fiscului și al Gărzii Financiare din Timiș, Ionel Olari, acuzat că a mers în vacanțe exotice pe banii celor de la Radisson.

În urma anchetei, procurorii DNA au trimis dosarul în judecată la Tribunalul București, unde Ciprian Nistor a fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar partenerul său de afaceri a primit opt ani de închisoare. Fostul șef al Fiscului din Timiș, Ionel Olari a fost achitat fiind declarat nevinovat.

Apelul din procesul Radisson s-a judecat la Curtea de Apel București, unde pedeapsa lui Nadasdy a fost menținută la opt ani. Pedeapsa a fost redusă în cazul lui Ciprian Nistor de la 10 la opt ani pentru că i-a ajutat pe procurorii DNA într-un alt dosar. Sentința în cazul lui Ionel Olari a fost menținută, acesta fiind declarat nevinovat printr-o sentință definitivă.

Păgubiții escrocilor de la Radisson trebuie să își primească banii înapoi, Nadasdy și Nistor fiind obligați să le achite zecilor de clienți țepuiți sume cuprinse între 10 și 140.000 de euro.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Pingback: Sentință finală în dosarul celei mai mari țepe imobiliare din Banat - Ora de Stiri

  2. Pingback: Ce pedepse au primit artizanii tunului imobiliar Radisson. Vezi ce s-a intamplat cu dosarul în cazul fostul sef al Gărzii Financiare Timiș

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: