Actualitate

Sentința Judecătoriei Lugoj într-un dosar cu angajați acuzați că au furat clienții firmei pentru care au lucrat

Sentința Judecătoriei Lugoj într-un dosar cu angajați acuzați că au furat clienții firmei pentru care au lucrat

Autoliv

Judecătoria Lugoj a emis, recent, sentința într-un dosar în care o firmă a a contestat o amendă de 1.500 de lei primită de la Consiliul Concurenței. E vorba de cazul unor angajați care au plecat de la firma la care au lucrat și au deschis propria firmă, luându-i fostului angajator și clienții.

Directorul tehnic și tehnicianul mecanic al unei firme din Timișoara specializate în repararea mașinilor de ridicat au plecat în 2013 din firma în care lucrau și au deschis propria firmă, cu același obiect de activitate. În paralel cu obținerea autorizațiilor de funcționare, patronii noii firme au început să îi tatoneze pe clienții fostului angajator, cu care aveau contacte directe.

„Utilizând informaţiile deţinute de CV C şi G DS referitoare la clientela M M, la preţurile/tarifele practicate de aceasta, la conţinutul contractelor comerciale încheiate, D C a purtat tratative cu o parte din clienţii MM, încercând să preia lucrări de la aceştia sau să încheie contracte comerciale, rezultatul fiind că unii clienţi ai M M au încheiat contracte cu DC”, sse arată într-un document intrat în posesia „Cetățeanul”. Cu alte cuvinte, cei doi patroni, care știau tarifele fostului angajator, acum concurent pe piață, au oferit prețuri mai bune și au luat clienții firmei la care au lucrat.

Firma rămasă și fără angajați și fără clienți, s-a considerat nedreptățită și a reclamat societatea foștilor angajați la Consiliul Concurenței, care a aplicat noii firme o amendă de 1.500 de lei pentru „deturnarea clientelei MM de către D C prin folosirea legăturilor stabilite de către asociaţii săi – CV C şi GD S – cu această clientelă, în cadrul funcţiilor deţinute anterior la MM”.

Amenda a fost sancționată în instanță la Judecătoria Lugoj, magistrații de aici menținând sancțiunea aplicată de Consiliul Concurenței. „Cei doi  au folosit datele tehnice  şi ofertele comerciale adresate de  SC MM SRL către clienţi, lansând oferte mai avantajoase din partea DC către clienţii SC MM SRL, preluând patru dintre clienţii acesteia,menţionaţi anterior, prin metode neloiale”, se arată în sentința Judecătoriei Lugoj, care nu este definitivă, fiind contestată cu apel la Tribunalul Timiș, unde are termen în 11 decembrie.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: