Sfaturi pentru cumpărarea unei mașini de familie

0

A fost o perioadă în care mașinile de familie pe șosea nu erau o prezență surprinzătoare. Acest tip de caroserie s-a bucurat întotdeauna de o oarecare popularitate, pe unele piețe mai mult decât în ​​altele, pentru faptul că este practică și profitabilă. Cu toate acestea, în ultimii ani a fost afectată de perioada de avânt a SUV-urilor. Carsoseriile în stil Crossover sunt cele mai vândute astăzi, iar tendința spune că vor continua să fie pe termen mediu. Dar este o astfel de mașină ideală pentru cei interesați de ea?

Membrii familiei au încă multe argumente în favoarea acestei mașini. Ea ar putea fi  opțiunea preferată pentru mulți potențiali cumpărători. Deși oferta este ceva mai mică decât în ​​ultimul deceniu din motive evidente (scăderea vânzărilor), există încă un număr mare de modele disponibile. Producătorii generali le fabrică cu dimensiuni mai compacte, în timp ce cele premium sunt mai mari.

Ce este o mașină de familie

Primul lucru care ar trebui clarificat este ce este un vehicul de familie. Fiecare producător își folosește propriul nume comercial pentru vehicul de familie. Atunci când vorbim de un astfel de vehicul ne putem referi la MVP-uri (Multi Purpose Vehicle), break-uri ( Avant, Touring, Estate, Station Wagon, Sportstourer, Break, Sportbrake, Combi, ST, Variant) etc. Există multe exemple.

Cu toate acestea, există un singur punct de plecare, care datează din anii 1910, deoarece primele mașini au experimentat deja o astfel de soluție care a ajutat la câștigarea de spațiu în interior.

 Cu ani în urmă, aveau propriile platforme și chiar făceau lansări, precum modelele shooting brake cu două uși. În prezent, acestea se bazează pe carsoserii compacte sau berline, singura modificare semnificativă fiind mărirea bordului posterior. Acest lucru constă, în unele cazuri, în apariția unui pilon D și a lunetei spate.

Dimensiuni

După cum am spus, acest tip de caroserie este foarte versatil și este prezent într-un număr mare de segmente. Tipul de caroserie care practic a dispărut este cel care are în vedere mașinile de familie mici. În urmă cu câțiva ani existau modele derivate din mașinile utilitare din segmentul B. Erau fostele SEAT Ibiza ST, Renault Clio Sport Tourer. În prezent, abia se mai găsește modelul Skoda Fabia Combi ca o opțiune mai mică.

Din fericire, există încă suficiente mașini de familie compacte, care sunt modele derivate din  modelele segmentului C. Producătorii generali profită de prezența și experiența lor cu modelele compacte pentru a mări partea din spate și crea mai mult spațiu. Ele se remarcă tocmai prin asta, prin faptul că sunt spațioase și dinamice.

Dacă continuăm să creștem dimensiunea, descoperim segmentul mașinilor de familie medii. Acestea sunt cele care derivă din berlinele medii din segmentul D, deci există egalitate între modelele producătorilor generali și premium. În acest caz, spațiul este câștigat în principal datorită scaunelor din spate. Totodată, se menține un comportament dinamic bun, deci sunt opțiuni bune pentru tot felul de călătorii.

Și pentru cei care au nevoie de un spațiu mai mare, vor exista întotdeauna mașini de familie mai mari. În acest caz, acestea provin din categoria berlinelor mari din segmentul E. Din acest motiv, există doar modele ale producătorilor premium, care sunt cei care exploatează acest segment. Adevărul este că oferta în ceea ce privește aceste exemplare nu este mare. Ele se remarcă prin faptul că sunt practice și, de asemenea, datorită calității lor. Deși trebuie menționat și faptul că prețul lor este similar cu dimensiunea lor.

Interior

Dacă luăm în considerare faptul că mașinile de familie derivă din cele compacte și că popularitatea lor crește, va trebui doar să le laudăm. Este, fără îndoială, cel mai practic tip de caroserie de pe piață, lăsând în urmă în majoritatea aspectelor SUV-urile populare, care, deși sunt mai căutate, nu sunt atât de profitabile.

Scaunele din față sunt la fel ca în cazul modelelor compacte, deși există variații logice în funcție de segmentul ales. Doar  pe scaunele din spate se observă cu adevărat acest tip de caroserie. Spațiul de picioare este, de obicei, mai generos datorită lungimii suplimentare, iar spațiul de cap crește, de asemenea.

 Spațiul central va rămâne oarecum potrivit în majoritatea cazurilor. Nu lipsesc ancorele Isofix pentru scaunele pentru copii.

Dincolo de cele menționate mai sus, la cumpărarea unei mașini de familie trebuie avut în vedere și portbagajul, tipul de motor și de cutie de viteză, modul în care se conduce, sistemele de siguranța, dotările suplimentare, prețul.

Cine își dorește o mașină de familie la un preț bun, este indicat să apeleze la Auto Rulate București, întrucât în parcul său auto online va găsi o gamă variată de mașini rulate, la cel mai bun preț de piață.

De asemenea, va avea parte și de o serie de avantaje extraordinare, precum 12 luni garanție și km garantați 100%, credit începând cu 6%, aprobat pe loc, printre altele. Cumpărături cu spor!

Citește și