Autoliv Lugoj

Educație

Situaţia elevului bătut la Branişte s-ar putea agrava! Medicii urmează să dea un verdict în 5 zile

Situaţia elevului bătut la Branişte s-ar putea agrava! Medicii urmează să dea un verdict în 5 zile

Business Strategist

Cetăţeanul a stat de vorbă cu elevul bătut, miercuri la prânz, de şapte indivizi într-o sală de clasă a Colegiului Tehnic “Valeriu Branişte” din Lugoj. Din spusele tânărului, reiese că tot cazul a pornit de la o neînţelegere între el şi un alt băiat, după care victima a fost chemată la „discuţii” în curtea şcolii.

„A venit în pauza de 9 cu alţi trei băieţi şi m-a întrebat dacă am ceva cu prietena lui. Am vorbit frumos, am dat mâna şi au plecat, după care au venit la 12 şi au început să dea în mine. Nu aveam cum să ripostez sau să mă apăr, am încercat să fug, dar în uşă erau alţii care aşteptau. În clasă au mai rămas trei colegi care au încercat să îi dea jos de pe mine, că mă călcau în picioare”, povesteşte elevul de la Branişte.

Băiatul povesteşte clipele groaznice prin care a trecut după atac.

„Până la urmă au venit şi restul colegilor, dar prea târziu, m-au ridicat, m-au pus pe un scaun, eram plin de sânge, îmi era frică să nu îmi fie timpanul spart, dar mă bucur la Dumnezeu că nu a fost aşa. A venit poliţia, doamna director, m-au pus să povestesc, s-au comportat frumos, că eram speriat”, a explicat victima atacului.

Imediat după atac, la faţa locului au ajuns şi medicii. Tânărul a fost transportat de urgenţă la spital.

„Mi-au făcut radiografii, ecografie, examen ORL. Am avut sânge mult închegat şi mi-au spus că am două plăgi, mi-au dat să iau tratament şi voi merge la control peste cinci zile, dacă mi se umflă în zona urechii trebuie să fiu operat”, a mai adăugat victima.

Băiatul a mai povestit că stă cu frică, acasă şi când merge pe stradă.

„Cum au avut curajul să vină în clasă, aşa pot să mă prindă şi pe stradă, normal că mi-e frică”, se plânge elevul.

Cazul a ajuns pe masa poliţiştilor, care au explicat că deocamdată nu se ştie exact câte persoane l-au agresat pe elev.

„Există în permanenţă o patrulă a poliţiştilor care are în itinerar şi şcoala respectivă. Numărul persoanelor implicate nu a fost stabilit, au fost identificate mai multe persoane şi urmează să se stabilească exact cine l-a lovit.

Poliţiştii spun că, din cauză că elevul nu a fost grav rănit în urma atacului şi nu a necesitat internare, în acest caz nu s-a impus măsura reţinerii pentru agresori. Din punctul de vedere al Inspectoratului Şcolar Judeţean, instituţia spune că nu poate face mare lucru în acest caz.

„E vorba de 7 tineri, care au pătruns probabil peste gard în şcoală, au ajuns la clădire, în clasă la etajul al treilea. Deşi era profesorul de serviciu pe coridor, nu a sesizat când cei 7 au intrat în clasă, unde l-au agresat pe un băiat de a 12-a A. A venit salvarea, l-a dus la spital, dar i-au dat drumul. A recunoscut pe unul dintre cei 7 agresori şi mai departe e treaba poliţiei. Nu ştiu să vă spun dacă ceea ce ni s-a dat nouă în nota explicativă e adevărat sau nu, dacă dumnealor denaturează adevărul, îl denaturez şi eu implicit. Mie mi s-a transmis că s-a întâmplat în pauză, o să verific. Din punct de vedere al inspectoratului, noi nu avem o calitate, noi monitorizăm şi supraveghem, fără să putem interveni în asemenea cazuri. Ne asigurăm că se iau măsurile legale, dacă agresiunea a fost făcută în şcoală. Sigur că şcoala a primit recomandarea de a intensifica supravegherea şi pauza, de a găsi soluţii astfel încât să nu poată intra persoane străine. Am trimis un inspector spre liceu”, a explicat Aura Danielescu, inspector şef ISJ Timiş.

Direcţiunea şcolii a explicat că, în urma unei anchete interne, a decis să schimbe agentul care păzeşte şcoala dar tot cu un angajat de la aceeaşi firmă.

„A fost un eveniment regretabil, deocamdată nu ştim exact nici câţi au intrat, nici câţi l-au agresat efectiv. Ştiu să vă spun că nu era în oră evenimentul, a avut loc între ore, până profesorul de serviciu a ajuns la clasă, atacatorii fugiseră deja. Firma de pază se numeşte Gun Farbed şi am luat decizia să schimbăm paznicul care a fost de serviciu în timpul evenimentul cu un alt angajat al firmei. Cu firma avem contract de mulţi ani, dinainte să fiu eu director”, a declarat Silvia Pop, director la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”.

Poliţiştii continuă cercetările.

sursa foto: Adevărul

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Blaj

    26 februarie 2016 at 17:38

    Clara treaba : firma lui B D ia banii degeaba ! Ce treaba avea firma de PAZA ?? Sa asigure siguranta copiilor din scoala !! Cine e B D ?? Omu primarului .

Lasă un răspuns

Educație

Mai multe în Educație

Colegiul “Brediceanu” are încă un elev care va reprezenta Timişul la olimpiada naţională. Sergiu Novac, cel mai bun la matematică!

Daniel Groza21 martie 2017

Elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, bolnavă de TBC! Conducerea şcolii a trimis restul clasei la analize

Gabriel Iosa20 martie 2017

O elevă din Lugoj e cea mai bună din judeţ la Logică. Va reprezenta Timişul la olimpiada naţională

Cetateanul14 martie 2017

Nu s-a putut abţine! Elev din Făget, prins cu telefonul la simularea de luni

Gabriel Iosa13 martie 2017

Elevii din Lugoj se pregătesc de simulări! Vezi aici calendarul probelor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Gabriel Iosa10 martie 2017

Doi elevi de la “Brediceanu” reprezintă Timişul la Olimpiada naţională de chimie. Ce premii au mai obţinut elevii colegiului

Daniel Groza7 martie 2017

[FOTO] Revoltă a părinţilor la o şcoală din Lugoj! Plângerea a ajuns pe masa primarului şi poliţiei

Gabriel Iosa3 martie 2017

Donaţie de monitoare la şcolile din Lugoj, din partea Clubului Rotary

Gabriel Iosa2 martie 2017

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017

[FOTO] Elevii de la Brediceanu participă la campania „Zilele Bandanei” care susţine lupta împotriva cancerului la copii

Gabriel Iosa14 februarie 2017

Modificări de regulament şcolar după bătaia de al Liceul „Aurel Vlaicu” de la Lugoj

Daniel Dancea2 februarie 2017

Elevii din patru clase, pedepsiţi pentru bătaia filmată de la “Vlaicu”. Doi vor repeta anul şcolar

Daniel Groza31 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: