Educație

Situaţia elevului bătut la Branişte s-ar putea agrava! Medicii urmează să dea un verdict în 5 zile

Situaţia elevului bătut la Branişte s-ar putea agrava! Medicii urmează să dea un verdict în 5 zile

Autoliv

Cetăţeanul a stat de vorbă cu elevul bătut, miercuri la prânz, de şapte indivizi într-o sală de clasă a Colegiului Tehnic “Valeriu Branişte” din Lugoj. Din spusele tânărului, reiese că tot cazul a pornit de la o neînţelegere între el şi un alt băiat, după care victima a fost chemată la „discuţii” în curtea şcolii.

„A venit în pauza de 9 cu alţi trei băieţi şi m-a întrebat dacă am ceva cu prietena lui. Am vorbit frumos, am dat mâna şi au plecat, după care au venit la 12 şi au început să dea în mine. Nu aveam cum să ripostez sau să mă apăr, am încercat să fug, dar în uşă erau alţii care aşteptau. În clasă au mai rămas trei colegi care au încercat să îi dea jos de pe mine, că mă călcau în picioare”, povesteşte elevul de la Branişte.

Băiatul povesteşte clipele groaznice prin care a trecut după atac.

„Până la urmă au venit şi restul colegilor, dar prea târziu, m-au ridicat, m-au pus pe un scaun, eram plin de sânge, îmi era frică să nu îmi fie timpanul spart, dar mă bucur la Dumnezeu că nu a fost aşa. A venit poliţia, doamna director, m-au pus să povestesc, s-au comportat frumos, că eram speriat”, a explicat victima atacului.

Imediat după atac, la faţa locului au ajuns şi medicii. Tânărul a fost transportat de urgenţă la spital.

„Mi-au făcut radiografii, ecografie, examen ORL. Am avut sânge mult închegat şi mi-au spus că am două plăgi, mi-au dat să iau tratament şi voi merge la control peste cinci zile, dacă mi se umflă în zona urechii trebuie să fiu operat”, a mai adăugat victima.

Băiatul a mai povestit că stă cu frică, acasă şi când merge pe stradă.

„Cum au avut curajul să vină în clasă, aşa pot să mă prindă şi pe stradă, normal că mi-e frică”, se plânge elevul.

Cazul a ajuns pe masa poliţiştilor, care au explicat că deocamdată nu se ştie exact câte persoane l-au agresat pe elev.

„Există în permanenţă o patrulă a poliţiştilor care are în itinerar şi şcoala respectivă. Numărul persoanelor implicate nu a fost stabilit, au fost identificate mai multe persoane şi urmează să se stabilească exact cine l-a lovit.

Poliţiştii spun că, din cauză că elevul nu a fost grav rănit în urma atacului şi nu a necesitat internare, în acest caz nu s-a impus măsura reţinerii pentru agresori. Din punctul de vedere al Inspectoratului Şcolar Judeţean, instituţia spune că nu poate face mare lucru în acest caz.

„E vorba de 7 tineri, care au pătruns probabil peste gard în şcoală, au ajuns la clădire, în clasă la etajul al treilea. Deşi era profesorul de serviciu pe coridor, nu a sesizat când cei 7 au intrat în clasă, unde l-au agresat pe un băiat de a 12-a A. A venit salvarea, l-a dus la spital, dar i-au dat drumul. A recunoscut pe unul dintre cei 7 agresori şi mai departe e treaba poliţiei. Nu ştiu să vă spun dacă ceea ce ni s-a dat nouă în nota explicativă e adevărat sau nu, dacă dumnealor denaturează adevărul, îl denaturez şi eu implicit. Mie mi s-a transmis că s-a întâmplat în pauză, o să verific. Din punct de vedere al inspectoratului, noi nu avem o calitate, noi monitorizăm şi supraveghem, fără să putem interveni în asemenea cazuri. Ne asigurăm că se iau măsurile legale, dacă agresiunea a fost făcută în şcoală. Sigur că şcoala a primit recomandarea de a intensifica supravegherea şi pauza, de a găsi soluţii astfel încât să nu poată intra persoane străine. Am trimis un inspector spre liceu”, a explicat Aura Danielescu, inspector şef ISJ Timiş.

Direcţiunea şcolii a explicat că, în urma unei anchete interne, a decis să schimbe agentul care păzeşte şcoala dar tot cu un angajat de la aceeaşi firmă.

„A fost un eveniment regretabil, deocamdată nu ştim exact nici câţi au intrat, nici câţi l-au agresat efectiv. Ştiu să vă spun că nu era în oră evenimentul, a avut loc între ore, până profesorul de serviciu a ajuns la clasă, atacatorii fugiseră deja. Firma de pază se numeşte Gun Farbed şi am luat decizia să schimbăm paznicul care a fost de serviciu în timpul evenimentul cu un alt angajat al firmei. Cu firma avem contract de mulţi ani, dinainte să fiu eu director”, a declarat Silvia Pop, director la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”.

Poliţiştii continuă cercetările.

sursa foto: Adevărul

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Blaj

    26 februarie 2016 at 17:38

    Clara treaba : firma lui B D ia banii degeaba ! Ce treaba avea firma de PAZA ?? Sa asigure siguranta copiilor din scoala !! Cine e B D ?? Omu primarului .

Lasă un răspuns

Educație

Mai multe în Educație

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Cetateanul23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Cetateanul22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Cetateanul17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Cetateanul16 mai 2017

Patru elevi de la Şcoala „Filaret Barbu” din Lugoj, premiaţi la un concurs internaţional

Cetateanul15 mai 2017

Ziua Europei a fost sărbătorită la Balinţ

Cetateanul9 mai 2017

Proiect european la Centrul pentru Educaţie Incluzivă, în parteneriat cu instituţii din Turcia, Marea Britanie, Slovacia, Croația și Polonia

Cetateanul9 mai 2017

O elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj este cea mai bună din ţară la limba germană

Cetateanul2 mai 2017

Locul al doilea, pe ţară, pentru un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 2

Cetateanul2 mai 2017

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017
%d blogeri au apreciat: