Situația plăților din online s-a remediat

0

 Situația plăților din online s-a remediat după ce numărul de tranzacții record a determinat întârzierea efectuării plăților în dimineața aceasta, a precizat vineri Florinel Chiș, președintele Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Platforma de plăți este 100% funcțională și în medie se înregistrează cu succes peste 700 de plăți cu cardul pe minut. Este ziua cu cele mai multe reduceri din an, încurajăm clienții să plătească online. Toate comenzile plasate de dimineață au fost înregistrate cu succes și clienții vor primi un nou link pe email prin care vor putea finaliza plata”, spune și Marius Costin, Country Manager PayU Romania.

Dimineața de Black Friday a început prost pe zona de plăți online întrucât de la startul evenimentului la 7:30 numărul de tranzacții pe minut a ajuns la aproximativ 2.000, un număr record în ultimii cinci ani, fapt ce a determinat ca timpul de autorizare a plății în conexiune cu banca consumatorului să depășească cu mult media generală de 15 secunde.

Operatorul platformei de plăți a limitat în consecință numărul de plăți acceptate la 70% din total. Astfel, 30% din clienții care au plătit online prin platforma PayU nu au putut efectua plata. Clienții care au plasat comenzi și nu au putut să le plătească online trebuie să fie informați de operator că nu au pierdut comanda și că vor primi un link de plată pe email prin care vor putea achita contravaloarea comenzii plasate.

Sursa: News24.ro.

Citește și