Social

Situaţie critică la spitalul din Lugoj! Medicii cer personal auxiliar, conducerea se plânge că nu are pe cine angaja

Situaţie critică la spitalul din Lugoj! Medicii cer personal auxiliar, conducerea se plânge că nu are pe cine angaja

Autoliv

Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj se confruntă cu una dintre cele mai grave crize de personal din istoria unităţii spitaliceşti. De luni bune, asistenţii, infirmierele, barcadierii sau oamenii care se ocupă cu îngrijirea secţiilor şi a spaţiilor exterioare sunt pur şi simplu prea puţini pentru nevoile medicilor. Aceştia spun că în curând nu îşi vor mai putea face treaba, fiind nevoiţi să facă munca personalului auxiliar, cum ar fi să cureţe secţiile sau să dea de mâncare la bolnavi, în loc să se ocupe cu împlinirea actului medical.

Problema a fost anunţată de conducerea spitalului, care spune că deocamdată nu are nicio soluţie pentru a ieşi din impas. Managerul unităţii se plânge că, deşi scoate posturi la concurs pe bandă rulantă şi angajează oameni, aceştia stau doar câteva luni pe funcţie, după care îşi iau concedii medicale şi nu mai vin la lucru.

„Avem 92 de posturi aprobate, dintre care doar 59 ocupate şi o diferenţăd e 33 de posturi neocupate. Vin, se angajează, stau două sau trei luni şi pleacă, moment în care iar trebuie să o luăm de la capăt. Avem nevoie de ingrijitorii de curăţenie şi infirmierii. Am secţii unde bolnavul chiar este mobilizat la pat, e chirurgia, paletaţia, peste tot. Conform legii nu avem voie să plătim ore suplimentare, cine acumulează îşi cer libere. Ei îşi adună orele suplimentare în zile, îşi iau concendiu şi au plecat. Să mă pun cu parul la poartă, nu am cum, sunt legat de mâini şi de picioare”, a declarat pentru Cetăţeanul Florin Voichescu, managerul spitalului lugojean.

Din cauza numărului redus de angajaţi pe funcţii auxiliare, şefii de secţii nu-şi mai pot face treaba cum ar trebui. Unul dintre cazurile cele mai grave este cel de la secţia de paleaţie.

„Am făcut nenumărate hârtii, încă de la începutul anului, legat de situaţia asta, cerând personal medical inferior. La hârtiile respective ni s-a spus verbal că nu sunt soluţii pe termen lung, s-au găsit doar pe termen scurt. Noi avem un număr de 6 asistente, normat 8 infirmiere, din care aprobate de comitetul director 5 posturi, dar în prezent 3. Din cele 3, una va pleca, deci vor rămâne două, cu care nu pot să acopăr un serviciu de permanenţă cum suntem noi. Îmi trebuie minim 5 ca să îl acopăr. Deficitul este de 60%, o posibilă rezolvare este să se avizeze scoaterea la concurs a posturilor vacante în întregul spital. Nu mai putem să continuăm o activitate medicală sub nicio formă noi, pe calitate”, a explicat medicul Mircea Şerpe, şeful secţiei de paleaţie.

În alte secţii, stiuaţia este şi mai gravă. De exemplu, într-o secţie în care şeful acesteia a dorit să îşi păstreze anonimatul, medicii duc mâncarea la pacienţi, din lipsă de personal auxiliar, fapt ce câteodată îngreunează actul medical propriu-zis.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. S. Tibi

    29 septembrie 2016 at 21:43

    Daca va bateti joc de angajati normal ca pleaca! De ce nu ii angajati ci ii puneti sa isi faca PFA pentru a lucra? Hotilor!!!

  2. Lugojean

    5 octombrie 2016 at 21:09

    Pentru ce sa vina sa lucreze la spital cu PFA si sa castige mai putin decat la Octavian la pus coliva in pahare. Bataia de joc !

Lasă un răspuns

Social

Mai multe în Social

Cum a ajuns Banatul “fruncea” în numărul de decese provocate de rujeolă

Daniel Dancea23 mai 2017

Un profesor din Banat predă istoria regiunii pe internet. A reuşit să adune într-un blog trecutul întregii zone

Cetateanul22 mai 2017

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Cetateanul19 mai 2017

Pâinea de casă, celebră în două judeţe. E făcută doar din făină, apă şi drojdie, „fără alte prafuri”

Cetateanul19 mai 2017

Mii de vietăţi vor fi ucise şi în acest an din plăcere. Vezi ce animale vor fi vânate în Timiş

Cetateanul18 mai 2017

“Agentul mi-a zis: hai, marş de aici”. Supărat că a fost jignit, un şofer a pornit în urmărirea Poliţiei, pe autostradă: „Au fugit ca şobolanii”

Daniel Dancea17 mai 2017

Operaţiune în forţă a Poliţiei. În trei zile, 600 poliţişti au descoperit 55 de infracţiuni şi au aplicat amenzi de 350.000 de lei

Cetateanul15 mai 2017

Toate informaţiile necesare pentru absolvenţii de liceu din Timiş, care vor indemnizaţie de şomaj sau îşi caută un loc de muncă

Cetateanul15 mai 2017

Un istoric lugojean, angajat al Muzeului, cere demisia arhitectului-şef al Lugojului

Cetateanul11 mai 2017

Trei tineri, prinşi de poliţiştii lugojeni după ce au spart un garaj. Ce au putut să fure!

Cetateanul11 mai 2017

Lugojenii, invitaţi la un seminar despre rolul asistenţilor medicali în actul medical

Cetateanul8 mai 2017

Cod galben pe Timiș, Bega şi Bârzava. Posibile inundaţii locale şi creşteri mari de debite

Cetateanul5 mai 2017
%d blogeri au apreciat: