Autoliv Lugoj

Social

Situaţie critică la spitalul din Lugoj! Medicii cer personal auxiliar, conducerea se plânge că nu are pe cine angaja

Situaţie critică la spitalul din Lugoj! Medicii cer personal auxiliar, conducerea se plânge că nu are pe cine angaja

Business Strategist

Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj se confruntă cu una dintre cele mai grave crize de personal din istoria unităţii spitaliceşti. De luni bune, asistenţii, infirmierele, barcadierii sau oamenii care se ocupă cu îngrijirea secţiilor şi a spaţiilor exterioare sunt pur şi simplu prea puţini pentru nevoile medicilor. Aceştia spun că în curând nu îşi vor mai putea face treaba, fiind nevoiţi să facă munca personalului auxiliar, cum ar fi să cureţe secţiile sau să dea de mâncare la bolnavi, în loc să se ocupe cu împlinirea actului medical.

Problema a fost anunţată de conducerea spitalului, care spune că deocamdată nu are nicio soluţie pentru a ieşi din impas. Managerul unităţii se plânge că, deşi scoate posturi la concurs pe bandă rulantă şi angajează oameni, aceştia stau doar câteva luni pe funcţie, după care îşi iau concedii medicale şi nu mai vin la lucru.

„Avem 92 de posturi aprobate, dintre care doar 59 ocupate şi o diferenţăd e 33 de posturi neocupate. Vin, se angajează, stau două sau trei luni şi pleacă, moment în care iar trebuie să o luăm de la capăt. Avem nevoie de ingrijitorii de curăţenie şi infirmierii. Am secţii unde bolnavul chiar este mobilizat la pat, e chirurgia, paletaţia, peste tot. Conform legii nu avem voie să plătim ore suplimentare, cine acumulează îşi cer libere. Ei îşi adună orele suplimentare în zile, îşi iau concendiu şi au plecat. Să mă pun cu parul la poartă, nu am cum, sunt legat de mâini şi de picioare”, a declarat pentru Cetăţeanul Florin Voichescu, managerul spitalului lugojean.

Din cauza numărului redus de angajaţi pe funcţii auxiliare, şefii de secţii nu-şi mai pot face treaba cum ar trebui. Unul dintre cazurile cele mai grave este cel de la secţia de paleaţie.

„Am făcut nenumărate hârtii, încă de la începutul anului, legat de situaţia asta, cerând personal medical inferior. La hârtiile respective ni s-a spus verbal că nu sunt soluţii pe termen lung, s-au găsit doar pe termen scurt. Noi avem un număr de 6 asistente, normat 8 infirmiere, din care aprobate de comitetul director 5 posturi, dar în prezent 3. Din cele 3, una va pleca, deci vor rămâne două, cu care nu pot să acopăr un serviciu de permanenţă cum suntem noi. Îmi trebuie minim 5 ca să îl acopăr. Deficitul este de 60%, o posibilă rezolvare este să se avizeze scoaterea la concurs a posturilor vacante în întregul spital. Nu mai putem să continuăm o activitate medicală sub nicio formă noi, pe calitate”, a explicat medicul Mircea Şerpe, şeful secţiei de paleaţie.

În alte secţii, stiuaţia este şi mai gravă. De exemplu, într-o secţie în care şeful acesteia a dorit să îşi păstreze anonimatul, medicii duc mâncarea la pacienţi, din lipsă de personal auxiliar, fapt ce câteodată îngreunează actul medical propriu-zis.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. S. Tibi

    29 septembrie 2016 at 21:43

    Daca va bateti joc de angajati normal ca pleaca! De ce nu ii angajati ci ii puneti sa isi faca PFA pentru a lucra? Hotilor!!!

  2. Lugojean

    5 octombrie 2016 at 21:09

    Pentru ce sa vina sa lucreze la spital cu PFA si sa castige mai putin decat la Octavian la pus coliva in pahare. Bataia de joc !

Lasă un răspuns

Social

Mai multe în Social

Șase strategii ale cazinourilor, numai bune de adaptat oricărui startup

Daniel Groza23 martie 2017

Criză în Timiş! La Lugoj, părinţii ar plăti oricât să-şi imunizeze copiii, doar că vaccinurile lipsesc şi din farmacii

Gabriel Iosa15 martie 2017

IPJ Timiş verifică dacă poliţiştii pârâţi de primarul din Făget au respectat procedura

Daniel Groza10 martie 2017

Primarul din Făget, supărat pe modul cum dau amenzi poliţiştii. Vezi ce scrisoare de protest a trimis comandantului

Daniel Groza10 martie 2017

Cormoranii fac ravagii în Timiş. Au devastat bazinele de la Mănăstirea Româneşti şi au dat atacul la ferma piscicolă din Lugoj

Daniel Groza7 martie 2017

Proprietarii din Lugoj, care îşi lasă terenul în paragină, vor plăti impozite majorate cu până la 500%

Daniel Groza6 martie 2017

Cea mai nouă parcare pe care o face Primăria stârneşte nemulţumirea lugojenilor. Consilier local: se încalcă legea!

Daniel Groza1 martie 2017

Şoferi “puşcaţi” de poliţişti cu radarul de ultimă generaţie! Câţi au fost amendaţi la Lugoj în weekend

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Ucisă cu bestialitate de Dragobete! O femeie dintr-un sat de lângă Lugoj şi-a găsit sfârşitul departe de casă, în mâinile iubitului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Eva Energy explică la Lugoj cum puteţi obţine contracte corecte şi tarife mai mici pentru energie

Daniel Groza23 februarie 2017

Ziua Îndrăgostiţilor s-a lăsat cu amenzi din partea Poliţiei Lugoj! Razie de proporţii în oraş

Gabriel Iosa15 februarie 2017

[FOTO] O casă din Coşteiu a luat foc! Pompierii au intervenit cu două autospeciale pentru a stinge văpaia

Gabriel Iosa14 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: