Administrație

Soluție favorabilă DEFINITIVĂ pentru zeci de funcționari din Primărie. Își primesc înapoi 25% din salariu

Soluție favorabilă DEFINITIVĂ pentru zeci de funcționari din Primărie. Își primesc înapoi 25% din salariu

Cetateanul Lugoj

În cursul zilei de marți s-a judecat la Curtea de Apel Timișoara recursul celor 73 de funcționari publici din Primăria Lugoj care au atacat prin sindicatul timișorean decizia primarului de tăiere a 25% din salariu.

Inițial, funcționarii au primit soluție negativă de la prima instanță, Tribunalul Timiș. Spre bucuria lor, Curtea de Apel a întors cu 180 de grade soluția, dându-le dreptate și cerând anularea documentului în cazul acestora.

”S-a anulat dispoziția privind suspendarea plății sumelor compensatorii și în privința reclamanților funcționari și instanța a dispus totodată obligarea la plata salariilor suspendate. Am și sunat la Primărie, am transmis informația și am rugat pe șefa de cabinet a domnului primar să-i transmită rugămintea mea de a avea o întâlnire cu dânsul și bineînțeles să ne permită o întâlnire cu colegii din Primărie la sfârșitul programului la care este binevenit chiar foarte bine ar fi dacă ar veni și dânsul să transmită câteva informații”, a declarat Tiberiu Negrei, liderul Sindicatului Liber al salariaţilor din Primăria municipiului Timişoara.

Contactat pentru o opinie miercuri dimineață, primarul Boldea a declarat că nu știe de soluție și nu a fost anunțat să-i fie propusă vreo întâlnire, dar și că participarea sa la adunarea sindicaliștilor nu ar fi oportună.

”Nu știu (n.red. – de solicitarea de întâlnire). Salariații vor primi toate restanțele din urmă, avem banii pregătiți. … Ei nu sunt sindicatul tot, am mai multe sindicate. Dacă mă duc la unii, zic ceilalți că la ei nu mă duc”, explică Primarul.

Întrebat dacă de această dată este hotărât să anuleze dispoziția pentru toți salariații, edilul a explicat că așteaptă ca instituția Curții de Conturi să îi dea un semnal ca urmare a hotărârilor judecătorești.

”Eu am îndeplinit o hotărâre a Curții de Conturi. Le-am prezentat o parte din hotărâri (n. red. – din instanță), o să o prezint și pe aceasta care a apărut ieri și s-a dat minuta doar. Dacă ei consideră că noi am îndeplinit ceea ce au zis ei, dar Tribunalul a hotărât altceva, atunci pot să anulez punerea în aplicare a hotărârii”.

Cei 73 de funcționari membri ai sindicatului timișorean nu sunt singurii care au primit soluție definitivă favorabilă de la Curtea de Apel. Înaintea lor, aceeași veste bună au primit și 75 de angajați ca personal contractual care deja își primiseră salariile înapoi după judecarea în primă instanță a procesului lor.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

Lugojul a pierdut proiectul mamut de reabilitare a blocurilor pe bani europeni! Primăria nu a respectat legea

Gabriel Iosa25 noiembrie 2016

Boldea se făleşte cu stadion pe bani europeni în presa de casă, însă proiectul este departe de a fi aprobat

Gabriel Iosa25 noiembrie 2016

Asfaltare de campanie pe cea mai distrusă stradă din Lugoj! „Atât, câţiva metri, că nu mai are bani primăria”

Gabriel Iosa25 noiembrie 2016

Primarul Timișoarei consideră că Lugojul are o problemă de dezvoltare

Daniel Dancea21 noiembrie 2016

Scandal în Consiliul Local Lugoj. Consilierii independenți și cei ai PNL au părăsit ședința în semn de protest

Daniel Groza17 noiembrie 2016

Bologa scoate”Cartea neagră a administrației Boldea”: „E cel mai slab primar din câți a avut Lugojul. E depășit, e bătrân…”

Gabriel Iosa10 noiembrie 2016

Un lugojean îl acuză pe președintele asociației de proprietari că a transformat sediul într-un club de cărțași

Daniel Groza9 noiembrie 2016

Nicio firmă nu vrea să aducă patinoar la Lugoj! Licitaţia s-a reluat din oficiu

Gabriel Iosa4 noiembrie 2016

Marius Maier este noul director al CSM Lugoj

Daniel Groza2 noiembrie 2016

Francisc Boldea: “O să desemnăm o persoană care să asigure interimatul la CSM Lugoj”

Daniel Groza1 noiembrie 2016

Percheziţii la o asociaţie de proprietari din Lugoj! Preşedintele şi contabilul, anchetaţi pentru un prejudiciu de peste 260.000 de lei

Gabriel Iosa1 noiembrie 2016

“Lugojenii plătesc de două ori serviciul de salubritate”. Martinescu susține că e vina administrației locale

Daniel Groza28 octombrie 2016