Autoliv Lugoj

Administrație

Soluție favorabilă DEFINITIVĂ pentru zeci de funcționari din Primărie. Își primesc înapoi 25% din salariu

Soluție favorabilă DEFINITIVĂ pentru zeci de funcționari din Primărie. Își primesc înapoi 25% din salariu

Cetateanul Lugoj

În cursul zilei de marți s-a judecat la Curtea de Apel Timișoara recursul celor 73 de funcționari publici din Primăria Lugoj care au atacat prin sindicatul timișorean decizia primarului de tăiere a 25% din salariu.

Inițial, funcționarii au primit soluție negativă de la prima instanță, Tribunalul Timiș. Spre bucuria lor, Curtea de Apel a întors cu 180 de grade soluția, dându-le dreptate și cerând anularea documentului în cazul acestora.

”S-a anulat dispoziția privind suspendarea plății sumelor compensatorii și în privința reclamanților funcționari și instanța a dispus totodată obligarea la plata salariilor suspendate. Am și sunat la Primărie, am transmis informația și am rugat pe șefa de cabinet a domnului primar să-i transmită rugămintea mea de a avea o întâlnire cu dânsul și bineînțeles să ne permită o întâlnire cu colegii din Primărie la sfârșitul programului la care este binevenit chiar foarte bine ar fi dacă ar veni și dânsul să transmită câteva informații”, a declarat Tiberiu Negrei, liderul Sindicatului Liber al salariaţilor din Primăria municipiului Timişoara.

Contactat pentru o opinie miercuri dimineață, primarul Boldea a declarat că nu știe de soluție și nu a fost anunțat să-i fie propusă vreo întâlnire, dar și că participarea sa la adunarea sindicaliștilor nu ar fi oportună.

”Nu știu (n.red. – de solicitarea de întâlnire). Salariații vor primi toate restanțele din urmă, avem banii pregătiți. … Ei nu sunt sindicatul tot, am mai multe sindicate. Dacă mă duc la unii, zic ceilalți că la ei nu mă duc”, explică Primarul.

Întrebat dacă de această dată este hotărât să anuleze dispoziția pentru toți salariații, edilul a explicat că așteaptă ca instituția Curții de Conturi să îi dea un semnal ca urmare a hotărârilor judecătorești.

”Eu am îndeplinit o hotărâre a Curții de Conturi. Le-am prezentat o parte din hotărâri (n. red. – din instanță), o să o prezint și pe aceasta care a apărut ieri și s-a dat minuta doar. Dacă ei consideră că noi am îndeplinit ceea ce au zis ei, dar Tribunalul a hotărât altceva, atunci pot să anulez punerea în aplicare a hotărârii”.

Cei 73 de funcționari membri ai sindicatului timișorean nu sunt singurii care au primit soluție definitivă favorabilă de la Curtea de Apel. Înaintea lor, aceeași veste bună au primit și 75 de angajați ca personal contractual care deja își primiseră salariile înapoi după judecarea în primă instanță a procesului lor.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Primăria va închiria Casa de Cultură a Sindicatelor. Se pregăteşte să plătească chirie şi să reabiliteze imobilul

Daniel Groza27 februarie 2017

PSD încearcă să repare gafa cu Paul Grafendorf. Îi oferă Cheia Oraşului

Daniel Groza27 februarie 2017

Garda de Mediu: Activitatea de la staţia de epurare din Lugoj nu este autorizată. Ce amendă a primit Primăria

Daniel Groza24 februarie 2017

Consilierii locali se întâlnesc în şedinţa lunii februarie. Vezi ce despre ce discută

Daniel Groza24 februarie 2017

Francisc Boldea despre scandalul investiţiei de 5 milioane de euro: “Am reţinut toţi banii pentru a remedia deficienţele”

Daniel Groza22 februarie 2017

Consilier local : “Apa de ploaie curge din buzunarele lugojenilor şi umple buzunarele băieţilor deştepţi din Meridian 22”

Daniel Groza18 februarie 2017

Raport devastator despre cum şi-a bătut joc administraţia Boldea de o investiţie 5 milioane de euro

Daniel Groza17 februarie 2017

O investiţie de 5 milioane de euro este cel mai mare eşec al administraţiei Boldea şi afectează zeci de mii de locuitori

Daniel Groza15 februarie 2017

Doar consilierii independenţi muncesc la Lugoj? Restul aleşilor locali nu sunt în stare nici să-şi facă raportul de activitate

Daniel Groza14 februarie 2017

Lugojul nu va avea buget până în luna martie. Primarul dă vina pe Guvern şi Consiliul Judeţean Timiş

Daniel Groza10 februarie 2017

Consilierii independenţi îi cer primarului Francisc Boldea dezbatere publică pentru construcţia de apartamente

Daniel Groza10 februarie 2017

Primarul Lugojului susţine că a obţinut finanţare pentru un corp nou de clădire la spital şi forajul pentru apă termală de la ştrand

Daniel Groza9 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: