Administrație

Soluție favorabilă DEFINITIVĂ pentru zeci de funcționari din Primărie. Își primesc înapoi 25% din salariu

Soluție favorabilă DEFINITIVĂ pentru zeci de funcționari din Primărie. Își primesc înapoi 25% din salariu

Autoliv

În cursul zilei de marți s-a judecat la Curtea de Apel Timișoara recursul celor 73 de funcționari publici din Primăria Lugoj care au atacat prin sindicatul timișorean decizia primarului de tăiere a 25% din salariu.

Inițial, funcționarii au primit soluție negativă de la prima instanță, Tribunalul Timiș. Spre bucuria lor, Curtea de Apel a întors cu 180 de grade soluția, dându-le dreptate și cerând anularea documentului în cazul acestora.

”S-a anulat dispoziția privind suspendarea plății sumelor compensatorii și în privința reclamanților funcționari și instanța a dispus totodată obligarea la plata salariilor suspendate. Am și sunat la Primărie, am transmis informația și am rugat pe șefa de cabinet a domnului primar să-i transmită rugămintea mea de a avea o întâlnire cu dânsul și bineînțeles să ne permită o întâlnire cu colegii din Primărie la sfârșitul programului la care este binevenit chiar foarte bine ar fi dacă ar veni și dânsul să transmită câteva informații”, a declarat Tiberiu Negrei, liderul Sindicatului Liber al salariaţilor din Primăria municipiului Timişoara.

Contactat pentru o opinie miercuri dimineață, primarul Boldea a declarat că nu știe de soluție și nu a fost anunțat să-i fie propusă vreo întâlnire, dar și că participarea sa la adunarea sindicaliștilor nu ar fi oportună.

”Nu știu (n.red. – de solicitarea de întâlnire). Salariații vor primi toate restanțele din urmă, avem banii pregătiți. … Ei nu sunt sindicatul tot, am mai multe sindicate. Dacă mă duc la unii, zic ceilalți că la ei nu mă duc”, explică Primarul.

Întrebat dacă de această dată este hotărât să anuleze dispoziția pentru toți salariații, edilul a explicat că așteaptă ca instituția Curții de Conturi să îi dea un semnal ca urmare a hotărârilor judecătorești.

”Eu am îndeplinit o hotărâre a Curții de Conturi. Le-am prezentat o parte din hotărâri (n. red. – din instanță), o să o prezint și pe aceasta care a apărut ieri și s-a dat minuta doar. Dacă ei consideră că noi am îndeplinit ceea ce au zis ei, dar Tribunalul a hotărât altceva, atunci pot să anulez punerea în aplicare a hotărârii”.

Cei 73 de funcționari membri ai sindicatului timișorean nu sunt singurii care au primit soluție definitivă favorabilă de la Curtea de Apel. Înaintea lor, aceeași veste bună au primit și 75 de angajați ca personal contractual care deja își primiseră salariile înapoi după judecarea în primă instanță a procesului lor.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Consilierii locali lugojeni se întâlnesc într-o nouă şedinţă. Ce proiecte au pe ordinea de zi

Daniel Groza21 aprilie 2017

Primăria sau Meridian nu pot rezolva situaţia blocurilor cu beciurile inundate, spune primarul Lugojului

Daniel Groza21 aprilie 2017

De 15 ani, un bloc din Lugoj e inundat la fiecare ploaie. Nimeni nu ia nicio măsură!

Daniel Groza19 aprilie 2017

Primăria Lugoj va avea regulament nou pentru asistenţii care îngrijesc persoanele cu dizabilităţi la domiciliu

Cetateanul19 aprilie 2017

Cresc sau scad impozitele lugojenilor din 2018? Propunerea primarului va fi discutată în ședința Consiliului Local

Daniel Groza18 aprilie 2017

Vârstnicii din Lugoj vor primi tichete sociale după reguli noi

Daniel Groza13 aprilie 2017

Ce salarii vor avea primarul Lugojului şi cei ai comunelor din zonă, după noua lege a salarizării

Cetateanul12 aprilie 2017

WWF România: Eliminarea pasajelor pentru animale de pe autostrada Lugoj-Deva e o greşeală

Daniel Groza11 aprilie 2017
muzeu Lugoj

Petiţie pentru salvarea Lugojului. Să îl scoatem din adormire pe inginerul care a „supravegheat“ involuția arhitecturală a oraşului

Daniel Groza10 aprilie 2017

Lugojenii au fost împovăraţi cu încă o taxă. Un consilier local susţine că este ilegală

Daniel Groza7 aprilie 2017

Când şi cum se rezolvă problemele de la ştrand şi bazinul acoperit? Ce spune primarul?

Daniel Groza4 aprilie 2017

Secretarul municipiului Lugoj este membru în Consiliul de Administraţie al Salprest. “Poziţia este cel puţin imorală, dacă nu e ilegală!”

Daniel Groza4 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: