Sorina Pintea afirmă că s-a retras din spaţiul public din cauza unei boli autoimune

0

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare, Sorina Pintea, fost ministrul al Sănătăţii în guvernul Dăncilă, a precizat, luni seara, pe Facebook, că din noiembrie 2019 s-a retras din spaţiul public, după ce a fost diagnosticată cu o boală autoimună.

„Viaţa este imprevizibilă! (…) În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care şi cel cu imunoglobuline”, a scris, în postarea sa, Sorina Pintea.

Ea a mai menţionat că starea sa de sănătatea s-a echilibrat şi are încredere în sistemul medical din România.

„În momentul de faţă boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicaţii pentru dispariţia din spaţiul public (…) Eu am încredere în sistemul medical din România aşa că am ales să mă tratez la noi în ţară, într-un spital de stat”, a spus Sorina Pintea.

Recent, managerul SJU Baia Mare a apărut în public participând la o conferinţă naţională dedicată medicinei de urgenţă, eveniment organizat de unitatea medicală în colaborarea cu ISU Maramureş, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi alte entităţi din judeţ.

Sursa: News24.ro.

Citește și