Șosete simple bărbați

0

Șosetele sunt elemente foarte importante din ținuta unui bărbat, chiar dacă de multe ori nu li se acordă destulă atenție. Asortate cu un stil vestimentar adaptat, sunt veritabile accesorii în materie de modă. 

Cel mai important lucru atunci când cumperi șosete 

Alege-le simple, fabricate din cele mai bune materiale precum bambusul sau bumbacul și ține cont de culori, dar și de lungimea lor.

Stilul este și el un lucru destul de important mai ales atunci când vrei să realizezi cele mai frumoase ținute.

Ce culori de șosete trebuie să alegi?

Pentru un look clasic și serios, alege șosete simple pentru bărbați în aceeași tonalitate cu hainele sau cu pantalonii. Un costum albastru va arăta astfel foarte bine cu o pereche de șosete albastre sau un costum gri cu șosete simple în nuanțe de gri închis.

Pentru un stil mai îndrăzneț, poți alege să porți pantalonii în nuanțe de gri cu șosete roșii sau verzi ori pantaloni în nuanțe de bleumarin cu șosete roșu bordo. 

Cum le porți în viața de zi cu zi 

Potrivește o ținută casual cu șosete simple bărbați. Chiar dacă ai o ținută mai simplă, ar fi bine să încerci să păstrezi un stil elegant și coerent. Regula nu mai este să asortezi șosetele la pantofi, ci la costum sau pantaloni. Acest stil este ideal atunci când îți dorești un look simplu, dar șic. 

Dar, dacă vrei să ai o ținută de bun gust, evită șosetele cu mesaje precum Who is the boss sau Super Dad.

Trebuie deci să faci alegeri cât mai simple și să eviți să amesteci două nuanțe mai puternice. Dacă ținuta ta este în nuanțe de verde și de albastru, nu alege șosete roșii sau galbene pentru a nu strica echilibrul cromatic. 

La muncă- poartă șosetele cu un costum sau o ținută elegantă.

Pentru birou, trebuie să ții minte un singur lucru: ținutele cele mai simple sau combinațiile cele mai simple sunt cele mai bune.

Este de ajuns deci dacă potrivești culoare șosetelor tale cu a pantalonilor. Și mai simplu, dacă porți pantaloni gri alege șosete gri.

Cum se alege mărimea șosetelor? 

Este foarte important ca înainte să alegi să cumperi o pereche de șosete, să știi ce mărime ai. Mai trebuie să te interesezi despre materiale și marcă, unele materiale fiind mai elastice ca altele.

Alege șosete care să corespundă exact mărimii tale, nici mai mari, nici mai mici. Cele din materiale naturale nu au un supliment de material nu sunt nici prea largi, nici prea strâmte.

Grosimea este un alt lucru de care să ții cont deoarece vei alege șosete mai subțiri când este cald și șosete mai groase când este mai frig. Le poți alege simple, în cea mai variată gamă de culori. 

Un alt lucru foarte important este privilegierea calității. Nimic nu este mai rău sau mai urât decât o șosetă care se scămoșează sau se destramă. Este foarte dezagreabil să porți astfel de șosete și arată chiar dizgrațios. Fii foarte atent deci la calitatea șosetelor pe care le alegi. 

Alte sfaturi de care să nu uiți:

  • Nu se poartă niciodată o pereche de șosete sport alături de o ținută de oraș sau elegantă. Nu prea contează culoarea șosetelor!
  • Atunci când vorbim despre motive pe șosete, cel mai bine ar fi să alegi cele mai discrete precum dungile, bulinele, cât mai șic!
  • Atunci când nu știi ce culoare de șosete să alegi, alege una în nuanța pantalonilor tăi! Alege să fii mai degrabă simplu, clasic, să alegi șosete complementare, nu excentrice!

 

Șosetele pentru bărbați, chiar dacă sunt simple accesorii, trebuie să le alegi cu cea mai mare grijă și precauție. 

Citește și