Autoliv Lugoj

Actualitate

Spitalul din Lugoj riscă o amendă dură în cazul asistentei intrate în comă după o supărare la serviciu

Spitalul din Lugoj riscă o amendă dură în cazul asistentei intrate în comă după o supărare la serviciu

Business Strategist

Ancheta din cazul asistentei medicale care a suferit un accident vascular cerebral după ce s-a enervat puternic pentru că este suprasolicitată stagnează. Conducerea spitalului ar fi trebuit să întocmească până lunea trecută un raport, dar a solicitat o prelungire. Dacă noul termen nu va fi respectat, spitalul riscă o amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei

Cazul asistentei Doina Hațeg, de la Spitalul Municipal Lugoj, ajunsă în comă după un accident vascular cerebral survenit pe fondul hipertensiunii și supărării provocate de suprasolicitarea de la locul de muncă a declanșat o anchetă fără precedent la Spitalul Municipal din Lugoj. Surse medicale au declarat că după accidentul suferit de asistenta medicală de la Chirurgie, au fost luate măsuri suplimentare în domeniul Medicinei Muncii. Mai mult decât atât, în urma accidentului vascular suferit de asistentă chiar în timpul programului de lucru, cazul este tratat ca un accident de muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, declanșând și o anchetă în acest sens. În cadrul anchetei care vizează respectarea legislației muncii, Spitalul Municipal Lugoj ar fi trebuit să depună până lunea trecută un raport detaliat despre cele întâmplate.

Potrivit surselor din cadrul ITM Timiș, conducerea spitalului nu a reușit să se încadreze în termenul prevăzut de lege pentru predarea raportului, solicitând o prelungire a termenului până vineri, 18 septembrie. Potrivit acelorași surse, dacă reprezentanții spitalului din Lugoj nu prezintă până luni raportul referitor la situația asistentei Doina Hațeg, unitatea medicală riscă o amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Lugoj, Teodora Mateescu a spus că spitalul nu a putut finaliza raportul pentru că nu a reușit colectarea datelor în timp util. „În conformitate cu legislația în vigoare privind securitatea și sănătatea în muncă, unitatea a solicitat Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș -prelungirea termenului de cercetare, având în vedere că nu ne aflăm în posesia tuturor documentelor medicale necesare finalizării cercetării. Am primit acordul   pentru aceasta solicitarea, urmând ca după obținerea documentelor să transmitem dosarul de cercetare către Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, în vederea verificării și avizării”, a declarat va oferi un punct de vedere, dar până la închiderea ediției nu a mai revenit.

Asistenta în comă profundă: „Din păcate se va stinge”

În tot acest timp, Doina Hațeg este în continuare internată la secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Timișoara. Asistenta din Lugoj este în comă profundă, fiind ținută în viață doar de aparate. Surse medicale au declarat că starea de sănătate a pacientei nu a cunoscut nicio îmbunătățire, șansele de supraviețuire fiind egale cu zero.

„Este în comă profundă. Nici gând de recuperare. Din punct de vedere neurologic nu are nici cel mai mic semn de recuperare. Din păcate, se va stinge din cauza complicațiilor. Gândiți-vă că ea nu a recuperat neurologic nimic. Este intubată și ventilată mecanic, mobilizată și nu mișcă nimic. Pot apărea complicații cardiace, pulmonare, renale. Dacă un pacient nu recuperează neurologic nu este în stare vegetativă, este în comă profundă”, au explicat surse medicale din cadrul Spitalului Județean Timiș.

Potrivit aceleiași surse, în condițiile actuale este greu de făcut o legătură între accidentul vascular și problemele de la serviciu. „Din punctul meu de vedere accidentul vascular a survenit pe fondul unei hipertensiuni netratate corespunzător. În cazul în care nu și-a mai luat medicația sau nu luat-o la timp, valorile de tensiune au crescut constant și bineînțeles că într-un moment de supărare sau surmenaj tensiunea crește la valori foarte mari și pușcă un vas de sânge”, a mai explicat medicul timișorean.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Lugojeanul Cristea Cătălin, încă o colaborare de succes cu Oana Radu şi Eli, la piesa „Mă minţeai”

Gabriel Iosa29 martie 2017

BusinessMark: Conferința de resurse umane, „HR Business Strategist”, pentru prima dată la Timișoara (P)

Daniel Groza29 martie 2017

EXCLUSIV Notele deputatului „mitralieră” de la Facultatea de Medicină

Daniel Dancea28 martie 2017

Un elev din Lugoj, premiu naţional la concursul de Public Speaking

Gabriel Iosa28 martie 2017

Filme pe toate gustuile la Cinema Bela Lugosi, în weekend şi joia viitoare

Gabriel Iosa27 martie 2017

Un polițist din Lugoj care a lovit în mafia contrabandiștilor de țigări, în toptul celor mai buni polițiști din România

Gabriel Iosa27 martie 2017

INEDIT! La Lugoj poţi mânca Choco Kebab, un desert cu de toate după care îţi lasă gura apă

Gabriel Iosa27 martie 2017

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017
%d blogeri au apreciat: