Actualitate

Spitalul din Lugoj riscă o amendă dură în cazul asistentei intrate în comă după o supărare la serviciu

Spitalul din Lugoj riscă o amendă dură în cazul asistentei intrate în comă după o supărare la serviciu

Autoliv

Ancheta din cazul asistentei medicale care a suferit un accident vascular cerebral după ce s-a enervat puternic pentru că este suprasolicitată stagnează. Conducerea spitalului ar fi trebuit să întocmească până lunea trecută un raport, dar a solicitat o prelungire. Dacă noul termen nu va fi respectat, spitalul riscă o amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei

Cazul asistentei Doina Hațeg, de la Spitalul Municipal Lugoj, ajunsă în comă după un accident vascular cerebral survenit pe fondul hipertensiunii și supărării provocate de suprasolicitarea de la locul de muncă a declanșat o anchetă fără precedent la Spitalul Municipal din Lugoj. Surse medicale au declarat că după accidentul suferit de asistenta medicală de la Chirurgie, au fost luate măsuri suplimentare în domeniul Medicinei Muncii. Mai mult decât atât, în urma accidentului vascular suferit de asistentă chiar în timpul programului de lucru, cazul este tratat ca un accident de muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, declanșând și o anchetă în acest sens. În cadrul anchetei care vizează respectarea legislației muncii, Spitalul Municipal Lugoj ar fi trebuit să depună până lunea trecută un raport detaliat despre cele întâmplate.

Potrivit surselor din cadrul ITM Timiș, conducerea spitalului nu a reușit să se încadreze în termenul prevăzut de lege pentru predarea raportului, solicitând o prelungire a termenului până vineri, 18 septembrie. Potrivit acelorași surse, dacă reprezentanții spitalului din Lugoj nu prezintă până luni raportul referitor la situația asistentei Doina Hațeg, unitatea medicală riscă o amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Lugoj, Teodora Mateescu a spus că spitalul nu a putut finaliza raportul pentru că nu a reușit colectarea datelor în timp util. „În conformitate cu legislația în vigoare privind securitatea și sănătatea în muncă, unitatea a solicitat Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș -prelungirea termenului de cercetare, având în vedere că nu ne aflăm în posesia tuturor documentelor medicale necesare finalizării cercetării. Am primit acordul   pentru aceasta solicitarea, urmând ca după obținerea documentelor să transmitem dosarul de cercetare către Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, în vederea verificării și avizării”, a declarat va oferi un punct de vedere, dar până la închiderea ediției nu a mai revenit.

Asistenta în comă profundă: „Din păcate se va stinge”

În tot acest timp, Doina Hațeg este în continuare internată la secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Timișoara. Asistenta din Lugoj este în comă profundă, fiind ținută în viață doar de aparate. Surse medicale au declarat că starea de sănătate a pacientei nu a cunoscut nicio îmbunătățire, șansele de supraviețuire fiind egale cu zero.

„Este în comă profundă. Nici gând de recuperare. Din punct de vedere neurologic nu are nici cel mai mic semn de recuperare. Din păcate, se va stinge din cauza complicațiilor. Gândiți-vă că ea nu a recuperat neurologic nimic. Este intubată și ventilată mecanic, mobilizată și nu mișcă nimic. Pot apărea complicații cardiace, pulmonare, renale. Dacă un pacient nu recuperează neurologic nu este în stare vegetativă, este în comă profundă”, au explicat surse medicale din cadrul Spitalului Județean Timiș.

Potrivit aceleiași surse, în condițiile actuale este greu de făcut o legătură între accidentul vascular și problemele de la serviciu. „Din punctul meu de vedere accidentul vascular a survenit pe fondul unei hipertensiuni netratate corespunzător. În cazul în care nu și-a mai luat medicația sau nu luat-o la timp, valorile de tensiune au crescut constant și bineînțeles că într-un moment de supărare sau surmenaj tensiunea crește la valori foarte mari și pușcă un vas de sânge”, a mai explicat medicul timișorean.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: