Social

Spitalul din Lugoj dă în judecată Enel-ul! „Pacienţii pot suferi traume ireversibile din cauza căderilor de curent”

Spitalul din Lugoj dă în judecată Enel-ul! „Pacienţii pot suferi traume ireversibile din cauza căderilor de curent”

Autoliv

Vineri dimineaţa, Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj a rămas fără curent pentru aproape două ore. O supraîncărcare a cablului care aduce curentul electric din stradă în unitatea spitalicească a lăsat întreg spitalul fără electricitate. Deşi problema a fost rezolvată rapid, curentul a căzut din nou după prima intervenţie, fiind necesară o a doua operaţiune a firmei Enel pentru a stabiliza sistemul electric.

Reprezentanţii spitalului sunt pregătiţi să dea în judecată compania de electricitate, spunând că nu este pentru prima dată când se întâmplă ca spitalul să rămână fără curent. În urmă cu câteva săptămâni, o pană de curent a defectat generatorul spitalului, fapt ce, cu ocazia defecţiunii de vineri, a pus într-un real pericol viaţa a zeci de pacienţi internaţi la dializă sau ATI.

„Noi am făcut o adresă la Enel, ţinând cont de întreruperile astea bruşte, care pot cauza atât la pacienţi diferite afecţiuni, chiar şi ireversibile, în condiţiile în care nu sunt întreruperi anunţate, ci bruşte, dar şi să afecteze serverul. Le solicităm să vină să verifice, de la linia lor şi să înlocuiască tot cablul care este cu probleme, să pună alt cablu nou. Măcar din acest punct de vedere să nu mai avem probleme. Noi ne plătim la timp facturile”, a declarat Claudiu Fota, administratorul spitalului din Lugoj.

Din cauza puseurilor de tensiune, generatorul spitalului a avut şi el de suferit, angajaţii chinuindu-se de pe 9 septembrie, când unitatea spitalicească s-a confruntat cu o altă cădere de curent, să îl repare, însă fără succes. Dacă în urma adresei trimise nu vor găsi înţelegere cu reprezentanţii Enel, conducerea spitalului va acţiona în instanţă compania.

„Am trimis această adresă, vom aştepta un răspuns, în funcţie de răspuns, vom merge mai departe”, a declarat managerul Florin Voichescu.

Spitalul din Lugoj are o capacitate totală de aproximativ 300 de paturi, deservind o zonă de aproximativ 120.000 de locuitori. Puteţi citi aici adresa unităţii spitaliceşti către firma furnizoare de energie electrică.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Social

Mai multe în Social

Cum a ajuns Banatul “fruncea” în numărul de decese provocate de rujeolă

Daniel Dancea23 mai 2017

Un profesor din Banat predă istoria regiunii pe internet. A reuşit să adune într-un blog trecutul întregii zone

Cetateanul22 mai 2017

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Cetateanul19 mai 2017

Pâinea de casă, celebră în două judeţe. E făcută doar din făină, apă şi drojdie, „fără alte prafuri”

Cetateanul19 mai 2017

Mii de vietăţi vor fi ucise şi în acest an din plăcere. Vezi ce animale vor fi vânate în Timiş

Cetateanul18 mai 2017

“Agentul mi-a zis: hai, marş de aici”. Supărat că a fost jignit, un şofer a pornit în urmărirea Poliţiei, pe autostradă: „Au fugit ca şobolanii”

Daniel Dancea17 mai 2017

Operaţiune în forţă a Poliţiei. În trei zile, 600 poliţişti au descoperit 55 de infracţiuni şi au aplicat amenzi de 350.000 de lei

Cetateanul15 mai 2017

Toate informaţiile necesare pentru absolvenţii de liceu din Timiş, care vor indemnizaţie de şomaj sau îşi caută un loc de muncă

Cetateanul15 mai 2017

Un istoric lugojean, angajat al Muzeului, cere demisia arhitectului-şef al Lugojului

Cetateanul11 mai 2017

Trei tineri, prinşi de poliţiştii lugojeni după ce au spart un garaj. Ce au putut să fure!

Cetateanul11 mai 2017

Lugojenii, invitaţi la un seminar despre rolul asistenţilor medicali în actul medical

Cetateanul8 mai 2017

Cod galben pe Timiș, Bega şi Bârzava. Posibile inundaţii locale şi creşteri mari de debite

Cetateanul5 mai 2017
%d blogeri au apreciat: