Sport

Sportivii de la CSM Lugoj rămân fără indemnizaţii de Paşte. Consiliul Judeţean nu mai acordă finanţare, iar Bologa se gândeşte la demisie

Sportivii de la CSM Lugoj rămân fără indemnizaţii de Paşte. Consiliul Judeţean nu mai acordă finanţare, iar Bologa se gândeşte la demisie

Autoliv

Optsprezece instituţii sportive din judeţul Timiş vor rămâne fără finanţarea prevăzută de la Consiliul Judeţean. Printre ele se află şi Clubul Sportiv Municipal Lugoj Lugoj, care nu va mai primi suma de 820 de mii de lei din finanţări nerambursabile.

“ În luna Ianuarie 2016 prin hotărârea nr.24 a fost aprobat bugetul propriu al Consiliului Judeţean Timiş. Pentru finanţarea sportului de performanţa şi plata cotizaţiiilor a fost prevăzuta şi aprobată suma de 6.500.000 lei. Doua luni mai târziu cu o altă hotărâre, respectiv nr. 74 din 30.03.2016, au fost aprobate sume pentru 18 entităti sportive.
Când totul părea că va fi bine, deşi erau întârzieri mari în acordarea sumelor, juriştii Consiliului Judeţean Timiş, care pâna la 30.03.2016 nu au avut nicio obiecţie, azi 26 aprilie, după trei luni de zile de la adoptarea hotărârii nr.24/25.01.2016 resping toate contractele de finanţare nerambursabilă a sportului de performanţă. Cu siguranţă este rău ce se întâmplă. După ce sportul din România este în genunchi, se mai găsesc oameni de bine care vor să-l îngroape de tot”, scrie Gheorghe Bologa, directorul Clubului Sportiv Municipal pe pagina sa de facebook.

În semn de protest, Gheorghe Bologa se gândeşte foarte serios să îşi dea deminsia, deoarece, ca urmare a acestei hotărâri a Consiliului Judeţean, sportivii  legitimaţi la CSM Lugoj vor rămâne fără bani  de Paşte, întrucât resursele clubului lugojean s-au  epuizat.

“În numele tuturor sportivilor din judeţul Timiş le doresc celor care vor să îngroape sportul să se bucure de Paşte cum se bucură sportivii care aşteptau să-şi primească  indemnizaţiile. Sportivul Guidea, singurul din judeţul Timis calificat la Jocurile Olimpice de la Rio nu a ştiut că orice faptă bună trebuie pedepsită  şi a luptat să reprezente clubul, judeţul şi România”, a mai precizat Bologa pe pagina sa de facebook.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi în ediţia tipărită a ziarului Cetăţeanul, care va apărea joi, 28 aprilie.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Reprezentanţi ai zece sporturi se vor reuni pe platoul Casei de Cultură

Alina Damian26 mai 2017

Vasile Stoica şi Mărioara Stănescu, medalii de aur pentru Lugoj, la Cupa Danubius de la Galaţi

Cetateanul24 mai 2017

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017
%d blogeri au apreciat: