Sport

Sportivii lugojeni Ivan Guidea şi Corina Căprioriu se pregătesc în Rusia şi la Poiana Braşov pentru Jocurile Olimpice

Sportivii lugojeni Ivan Guidea şi Corina Căprioriu se pregătesc în Rusia şi la Poiana Braşov pentru Jocurile Olimpice

Autoliv

Ivan Guidea şi Corina Căprioriu, cei doi sportivi lugojeni care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice din Brazilia se află în linie dreaptă cu pregătirile.  Dintre ei, doar Ivan Guidea este legitimat la CSM Lugoj, la secţia de lupte libere, Corina Căprioriu luptând în momentul de faţă pentru U CSM Cluj.

Anatol Guidea, fratele şi antrenorul de la lotul național al lui Ivan a ales ca sportivul să-şi desfăşoare ultima perioadă a pregătirii în Rusia, acolo unde luptele sunt la ele acasă. Sportivul se antrenează în regiunea Stavropol,  oraşul Kislovodsk, la Centrul Olimpic Sportiv de pregătire Yug Sport, care se află la 1250 m altitudine. Sportivul originar din Republica Moldova se află în Rusia din 13 iulie şi va sta până la data plecării la Jocurile Olimpice.

“Deplasarea în Brazilia este stabilită în 1 august, dar noi, luptătorii, sperăm că ne vom deplasa cu o săptămâna mai târziu pentru că este prea mare perioada pe care am petrece-o în Brazilia, întrucât luptele libere vor intra în concurs în intervalul 19-21 august . Dar este un aspect pe care urmează să-l stabilim cu Federaţia. Am ales Rusia pentru a efectua stagiul de pregătire, deoarece cred că aici sunt cei mai valoroşi sportivi din lume la acest stil, luptele ruseşti sunt în topul mondial şi este important ca reprezentanţii României să se pregătească alături de cei mai tari ”, a precizat Anatol Guidea.

Pe lângă Ivan Guidea, care va lupta la Jocurile Olimpice la categoria 57 kg, un alt sportiv va mai reprezenta România la lupte libere, un rus naturalizat în acest an. Numele lui este Albert Saritov, va lupta la 97 kg şi se pregăteşte împreună cu Ivan în ţara lui natală.

“La lupte libere vor fi şase categorii de greutate, iar România va avea reprezentanţi la două dintre ele. Ivan va lupta la 57 kg, cea mai mică, iar Albert Saritov este la penultima categorie olimpică, 97 kg, cea mai mare fiind 125 kg. La stilul greco-romane România are tot doi sportivi calificaţi, iar la lupte feminine, o singură reprezentantă. În total cinci sportivi de la toate stilurile de luptă vor reprezenta tricolorul în Brazilia”, a completat Anatol Guidea.

“Disputarea finalei în Brazilia, obiectivul maxim pe care ni l-am propus

Primele zile de pregătire în Rusia pentru cei doi reprezentanţi ai României la lupte libere au fost de o dificultate medie, ca să poată să depăşească cu bine perioada de adaptare. De marţi, 19 iulie, au trecut la un program mai greu, cu parteneri de luptă şi meciuri de verificare.  Cu cât se apropie mai mult competiţia, timpul antrenamentului va fi mai scurt, însă intensitatea lui va fi mai mare.

Antrenorul crede că după forma în care Ivan Guidea se află în momentul de faţă, sportivul legitimat la CSM Lugoj poate spera la o finală olimpică, acesta fiind şi ţelul suprem spre care tinde.

“Disputarea finalei în Brazilia este obiectivul maxim pe care l-am propus. Nu vreau să dau un prognostic. Dar pot să spun că cei doi sportivi de la libere sunt sănătoşi, pregătirea decurge foarte bine, programul este îndeplinit cu stricteţe şi comportamentul lor în timpul stagiului de pregătire este exemplar. Ca antrenor sunt mulţumit de prestaţia lor. Sunt o mulţime de factori care vor influenţa până la finalul competiţiei prestaţia de acolo. Dacă va fi respectat fiecare aspect al programului de pregătire, categorie de greutate, regimul de alimentaţie, de somn, medicamentaţia, rezultatul va fi influenţat pozitiv. Ivan face tot ce depinde de el, însă concurenţa va fi una puternică şi nu putem miza pe meciuri uşoare sau pe noroc, care este în mâna fiecărui sportiv”, a afirmat antrenorul şi fratele lui Ivan Guidea.

Corina Căprioriu se pregăteşte la Poiana Braşov pentru o nouă medalie olimpică

Corina Căprioriu, judokana originară din Lugoj, care va intra pe tatami în Brazilia la categoria 57 kg, îşi efectuează stagiul de pregătire la Poiana Braşov, în Complexul Naţional de Pregătire al Ministerului Tineretului şi Sportului. Vicecampioana olimpică de Londra, care luni, 18 iulie, a schimbat prefixul, împlinind vârsta de 30 de ani, are ca obiectiv un loc pe podium la Jocurile Olimpice.

“Corina se află în parametrii foarte buni. Mai avem două săptămâni până la plecare, apoi câteva zile de pregătire în Brazilia. Cred că e pe drumul cel bun şi mai poate corecta până la competiţie micile neajunsuri pe care le-am constatat. Sper ca la această Olimpiadă să se autodepăşească, pentru că are această posibilitate. Este o sportivă valoroasă, cu o voinţă de fier, însă concurenţa va fi mare, ca la orice concurs de nivel mondial. Obiectivul fixat, acela de a obţine o medalie, o stresează, dar o şi obligă la mai mult”, a declarat Florin Bercean, antrenorul principal al lotului olimpic feminin al României.

Deşi s-a vehiculat ipoteza retragerii Corinei Căprioriu din sportul de performanţă după Jocurile Olimpice, antrenorul trage nădejde că sportiva va mai continua.

“Retragerea ei nu este sigură. Ea trebuie să stea cu sine însăşi în faţa oglinzii, să se împace cu ea, să-şi facă un program şi să scrie cu mânuţa ei dacă doreşte să se retragă. S-a vorbit des despre ideea renunţării ei la cariera de sportivă profesionistă, însă mai trebuie să treacă printr-o Olimpiadă, apoi să se odihnească şi să vadă ce o să facă în continuare”, a adăugat Florin Bercean.

Din lotul României la judo  care se va deplasa la Jocurile Olimpice mai fac parte alte două sportive: Monica Ungureanu (48 kg) şi Andreea Chiţu (52 kg).

Judeţul Timiş are cinci sportivi calificaţi în Brazilia. Lugojenilor Ivan Guidea şi Corina Căprioriu li se alătură în delegaţia română pentru Rio Alin Alexiuc la lupte greco-romane, canotorul Cristi Pârghie şi atleta Adelina Pastor.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017

Au început înscrierile pentru Liman Bike Race, cel mai tare concurs de mountain-bike de lângă Lugoj

Cetateanul3 mai 2017

Ultima întâlnire a suporterilor lugojeni cu echipa de volei, în acest campionat

Cetateanul25 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: