Autoliv Lugoj

Sport

Sportivii lugojeni Ivan Guidea şi Corina Căprioriu se pregătesc în Rusia şi la Poiana Braşov pentru Jocurile Olimpice

Sportivii lugojeni Ivan Guidea şi Corina Căprioriu se pregătesc în Rusia şi la Poiana Braşov pentru Jocurile Olimpice

Business Strategist

Ivan Guidea şi Corina Căprioriu, cei doi sportivi lugojeni care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice din Brazilia se află în linie dreaptă cu pregătirile.  Dintre ei, doar Ivan Guidea este legitimat la CSM Lugoj, la secţia de lupte libere, Corina Căprioriu luptând în momentul de faţă pentru U CSM Cluj.

Anatol Guidea, fratele şi antrenorul de la lotul național al lui Ivan a ales ca sportivul să-şi desfăşoare ultima perioadă a pregătirii în Rusia, acolo unde luptele sunt la ele acasă. Sportivul se antrenează în regiunea Stavropol,  oraşul Kislovodsk, la Centrul Olimpic Sportiv de pregătire Yug Sport, care se află la 1250 m altitudine. Sportivul originar din Republica Moldova se află în Rusia din 13 iulie şi va sta până la data plecării la Jocurile Olimpice.

“Deplasarea în Brazilia este stabilită în 1 august, dar noi, luptătorii, sperăm că ne vom deplasa cu o săptămâna mai târziu pentru că este prea mare perioada pe care am petrece-o în Brazilia, întrucât luptele libere vor intra în concurs în intervalul 19-21 august . Dar este un aspect pe care urmează să-l stabilim cu Federaţia. Am ales Rusia pentru a efectua stagiul de pregătire, deoarece cred că aici sunt cei mai valoroşi sportivi din lume la acest stil, luptele ruseşti sunt în topul mondial şi este important ca reprezentanţii României să se pregătească alături de cei mai tari ”, a precizat Anatol Guidea.

Pe lângă Ivan Guidea, care va lupta la Jocurile Olimpice la categoria 57 kg, un alt sportiv va mai reprezenta România la lupte libere, un rus naturalizat în acest an. Numele lui este Albert Saritov, va lupta la 97 kg şi se pregăteşte împreună cu Ivan în ţara lui natală.

“La lupte libere vor fi şase categorii de greutate, iar România va avea reprezentanţi la două dintre ele. Ivan va lupta la 57 kg, cea mai mică, iar Albert Saritov este la penultima categorie olimpică, 97 kg, cea mai mare fiind 125 kg. La stilul greco-romane România are tot doi sportivi calificaţi, iar la lupte feminine, o singură reprezentantă. În total cinci sportivi de la toate stilurile de luptă vor reprezenta tricolorul în Brazilia”, a completat Anatol Guidea.

“Disputarea finalei în Brazilia, obiectivul maxim pe care ni l-am propus

Primele zile de pregătire în Rusia pentru cei doi reprezentanţi ai României la lupte libere au fost de o dificultate medie, ca să poată să depăşească cu bine perioada de adaptare. De marţi, 19 iulie, au trecut la un program mai greu, cu parteneri de luptă şi meciuri de verificare.  Cu cât se apropie mai mult competiţia, timpul antrenamentului va fi mai scurt, însă intensitatea lui va fi mai mare.

Antrenorul crede că după forma în care Ivan Guidea se află în momentul de faţă, sportivul legitimat la CSM Lugoj poate spera la o finală olimpică, acesta fiind şi ţelul suprem spre care tinde.

“Disputarea finalei în Brazilia este obiectivul maxim pe care l-am propus. Nu vreau să dau un prognostic. Dar pot să spun că cei doi sportivi de la libere sunt sănătoşi, pregătirea decurge foarte bine, programul este îndeplinit cu stricteţe şi comportamentul lor în timpul stagiului de pregătire este exemplar. Ca antrenor sunt mulţumit de prestaţia lor. Sunt o mulţime de factori care vor influenţa până la finalul competiţiei prestaţia de acolo. Dacă va fi respectat fiecare aspect al programului de pregătire, categorie de greutate, regimul de alimentaţie, de somn, medicamentaţia, rezultatul va fi influenţat pozitiv. Ivan face tot ce depinde de el, însă concurenţa va fi una puternică şi nu putem miza pe meciuri uşoare sau pe noroc, care este în mâna fiecărui sportiv”, a afirmat antrenorul şi fratele lui Ivan Guidea.

Corina Căprioriu se pregăteşte la Poiana Braşov pentru o nouă medalie olimpică

Corina Căprioriu, judokana originară din Lugoj, care va intra pe tatami în Brazilia la categoria 57 kg, îşi efectuează stagiul de pregătire la Poiana Braşov, în Complexul Naţional de Pregătire al Ministerului Tineretului şi Sportului. Vicecampioana olimpică de Londra, care luni, 18 iulie, a schimbat prefixul, împlinind vârsta de 30 de ani, are ca obiectiv un loc pe podium la Jocurile Olimpice.

“Corina se află în parametrii foarte buni. Mai avem două săptămâni până la plecare, apoi câteva zile de pregătire în Brazilia. Cred că e pe drumul cel bun şi mai poate corecta până la competiţie micile neajunsuri pe care le-am constatat. Sper ca la această Olimpiadă să se autodepăşească, pentru că are această posibilitate. Este o sportivă valoroasă, cu o voinţă de fier, însă concurenţa va fi mare, ca la orice concurs de nivel mondial. Obiectivul fixat, acela de a obţine o medalie, o stresează, dar o şi obligă la mai mult”, a declarat Florin Bercean, antrenorul principal al lotului olimpic feminin al României.

Deşi s-a vehiculat ipoteza retragerii Corinei Căprioriu din sportul de performanţă după Jocurile Olimpice, antrenorul trage nădejde că sportiva va mai continua.

“Retragerea ei nu este sigură. Ea trebuie să stea cu sine însăşi în faţa oglinzii, să se împace cu ea, să-şi facă un program şi să scrie cu mânuţa ei dacă doreşte să se retragă. S-a vorbit des despre ideea renunţării ei la cariera de sportivă profesionistă, însă mai trebuie să treacă printr-o Olimpiadă, apoi să se odihnească şi să vadă ce o să facă în continuare”, a adăugat Florin Bercean.

Din lotul României la judo  care se va deplasa la Jocurile Olimpice mai fac parte alte două sportive: Monica Ungureanu (48 kg) şi Andreea Chiţu (52 kg).

Judeţul Timiş are cinci sportivi calificaţi în Brazilia. Lugojenilor Ivan Guidea şi Corina Căprioriu li se alătură în delegaţia română pentru Rio Alin Alexiuc la lupte greco-romane, canotorul Cristi Pârghie şi atleta Adelina Pastor.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017

Voleibalistele lugojene au obţinut un punct în Moldova. Penicilina Iaşi- CSM Lugoj 3-2

Alina Damian27 februarie 2017

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017

După ce au învins Şcolar Reşiţa, fotbaliştii de la CSM Lugoj vor să dea o replică pe măsură lui ASU Politehnica pe teren propriu

Alina Damian17 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: