Starea copilului de la Vaslui este critică

0

 Medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală au declarat, marți, că starea copilului din Vaslui, peste care au căzut haine în flăcări, este critică și șansele de supraviețuire sunt mici.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că starea copilului de 3 ani, din Vaslui, cu arsuri pe 75% din corp este critică, cu insuficiență multiplă de organe.

„Starea sa este foarte gravă. S-a încercat dializă, e în insuficiență multiplă de organe. E foarte grav, în primul rând a fost foarte rău ars, pe o suprafață foarte mare și cu arsuri foarte profunde. E foarte grav, cu carbonizări, cu arsuri de grad III, cu șanse mici de supraviețuire”, a spus Alexandru.

Copilul a ajuns sâmbătă, în jurul orei 21.00, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, în stare critică. O echipă de medici de la Ministerul Sănătății, condusă de secretarul de stat, conf.dr. Horațiu Moldovan, a așteptat echipajului Ambulanței care aducea copilul de la Iași.

Minorul a fost operat, în timpul nopții de vineri spre sâmbătă și a primit îngrijiri în secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Pediatrie din Iași. Acesta avea arsuri pe căile aeriene superioare, pe față, în regiunea cervicală, pe toarce, mâini și pe coapsa stângă. Medicii din Iași au încercat să îl trimită la București cu elicopterul, însă din cauza vântului s-a luat decizia de a fi transportat pe cale rutieră la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, din Capitală.

Micuțul, din comuna Băcani, județul Vaslui, dormea singur, în camera sa, vineri seara, iar peste el au căzut rufele care au luat foc, pe sobă, unde mama lui le pusese la uscat.

 

Sursa: News24.ro.

Citește și