Suprafete perfect netede si rezistente, doar cu pardoseli elicopterizate

0

Pardoselile de beton sunt utilizate in special pentru zonele cu trafic intens si greu, cum sunt si depozitele industriale ori halele.

De asemenea, sunt recomandate pentru centrele comerciale si parcarile aferente, care sunt folosite de multe persoane sau masini. Poti utiliza pardoseli elicopterizate pe orice tip de suprafata, fara a fi necesara indepartarea acesteia.

Poti combina orice finisaje din lemn, placi ceramice ori vopsea, cu pardoseli elicopterizate.

Deoarece sunt extrem de rezistente, aceste pardoseli elicopterizate au fost initial create pentru a fi utilizate in industria grea. Insa caracteristicile pe care le prezinta, le-au recomandat pentru a fi montate in multe alte domenii, inclusiv in cel domestic. Sunt denumite pardoseli elicopterizate datorita masinii cu care se realizeaza finisarea finala, numite elicoptere. Acestea sunt niste nivelatoare performante, care elimina orice imperfectiuni de la suprafata, iar rezultatul este o podea fina si rezistenta, care poate fi utilizata ca atare sau poate fi combinata cu diverse finisaje mai elegante ori poate fi vopsita cu produse speciale pentru beton.

Adeziunea ridicata permite utilizarea de pardoseli elicopterizate chiar si pe suprafete vechi care se doresc a fi refacute, pentru a li se da o noua infatisare ori pentru a le creste rezistenta. Deoarece sunt usor de realizat, iar aspectul este unul estetic chiar si in varianta bruta, aceste pardoseli elicopterizate te ajuta sa schimbi aspectul unui spatiu foarte rapid.

Atunci cand au inceput sa fie realizate pentru prima data, aceste pardoseli elicopterizate erau finisate cu niste instrumente rudimentare, realizate in general din lemn sau din metal, care erau deplasate pe suprafata, atunci cand betonul nu era intarit complet. Rezultatul era o suprafata relativ dreapta, dar care prezenta diverse urme si era usor texturata. In prezent, operatiunea se executa cu ajutorul unor masini electrice, denumite elicoptere, care sunt echipate fie cu un disc circular mare, fie cu flotoare metalice plate. Flotarea electrica se realizeaza atunci cand betonul este deja intarit, deoarece acesta trebuie sa sustina greutatea masinii.

Cel mai bun moment pentru finisarea unor pardoseli elicopterizate este atunci cand, asezand un obiect plat, cum ar fi o cizma, pe suprafata de beton, aceasta lasa doar o usoara urma, de cativa milimetri.

Rezultatul final dupa finisarea de pardoseli elicopterizate este similar cu cel realizat manual, diferenta fiind data de modelul texturat, care prezinta semne de invartire circulare. Denumita si panoramare, operatiunea de finisare a betonului cu elicoptere, lasa in urma o suprafata fina si atractiva. Desi trebuie realizata de cateva ori, panoramarea repetata prea mult poate lasa betonului un aspect de “ars”.

Avantajele unor pardosei elicopterizate:

  • Sunt foarte reziste la factori exteriori, chimici, fizici sau mecanici;
  • Durata de viata mare;
  • Pot fi personalizate din punct de vedere al culorii;
  • Prezinta o suprafata neteda, omogena si placuta ca aspect.

 

Pentru un rezultat de exceptie, operatiunea de finisare pentru pardoseli elicopterizate poate fi completata cu aplicarea unui glet special, care ofera o suprafata deosebit de fina. Atunci cand se aplica in mod corect, pe un beton bine turnat si elicopterizat, gletarea alcatuieste la suprafata un strat foarte dens, ideal pentru depozite si zone similare cu suprafete mari. Cu toate acestea, poate fi utilizat si pentru suprafete mai mici, dar nu este recomandat pentru pavaje exterioare.

Alegand pardoseli elicopterizatete te vei bucura de o suprafata fara linii de imbinare, care poate beneficia de efecte decorative ulterioare. Suprafetele sunt personalizabile, oferind aderenta si o multime de avantaje financiare. Orice pardoseli elicopterizate bine turnate, garanteaza o rezistenta ridicata la abraziune, uzura, agenti chimici sau efectele apei. Sunt rigide si usor de curatat, fara a fi nevoie de produse speciale.

Toate informatiile referitoare la costuri si variante de pardoseli industriale, poti gasi pe site-ul www.pardoseliindustriale.ro.

Citește și