Surpriza este că nu s-au spulberat atât de multe locuri de muncă

0

Șomajul în creștere: ocuparea forței de muncă în scădere: cu mai puține oportunități de muncă, mai puține persoane făcându-se disponibile pentru muncă.

Așadar, nu există surprize în cifrele pieței forței de muncă pentru aprilie, mai și iunie – cele mai severe luni de blocare, cu o ușurare mai lejeră în iunie.

Cu toate acestea, este puțin surprinzător faptul că cifrele nu s-au schimbat mai mult. O rată a șomajului de 4,5% rămâne scăzută, având în vedere evenimentele economice extraordinare din martie.

Rata Marii Britanii, de 3,9%, este aceeași ca și anul trecut. Se pare că sondajul privind forța de muncă, care rezultă în statisticile normale privind ocuparea forței de muncă, nu reușește să surprindă aceste evenimente, în principal pentru că cei aflați în situații de neclaritate nu sunt considerați ca șomeri.

Parțial, aceasta se datorează faptului că mulți se vor întoarce la muncă atunci când vor un loc pentru ei, și doar parțial, deoarece schema întârzie șomajul pentru alții. Măsura mai semnificativă a schimbării este în cifrele din Marea Britanie pentru numerele de impozit pe salarii PAYE, în scădere cu 730.000 în perioada martie-iulie. Aceasta acoperă doar angajații. Lucrătorii independenți sunt mai greu de măsurat, iar schema de susținere a veniturilor nu a fost la fel de eficientă.

IPSE, asociația independentă a lucrătorilor, spune că lucrătorii independenți generali au mers 5,5 săptămâni din 13 fără nicio muncă, iar veniturile au scăzut cu 25% între primul și al doilea trimestru al anului.

Există indicii clare că unii au văzut că cererea pentru munca lor a scăzut până acum, încât s-au întors pe piața locurilor de muncă.

„Îmi va rupe inima să fie necesar să plec”

O măsură a celor care solicită ajutoare de șomaj arată o creștere de 102% în ultimul an, la 222.300 în Scoția.

În Marea Britanie, creșterea este de 117%, până la 2,7 m. A fost o schimbare semnificativă, pentru prima dată, a numărului celor care erau șomeri și apoi au încetat să își caute un loc de muncă. Și numărul de ore lucrate săptămânal, în Marea Britanie, a scăzut cu aproape 20%, cu cea mai mare scădere în categoria de cazare și servicii alimentare.

Acestea sunt numerele care se simt mai mult ca realitatea cu care se confruntă oamenii în ultimele luni de criză, blocare și oprire pentru o mare parte a economiei.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și