Autoliv Lugoj

Actualitate

Tânăr de lângă Lugoj condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru un lănțișor de 15 grame din aur

Tânăr de lângă Lugoj condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru un lănțișor de 15 grame din aur

Cetateanul Lugoj

Ioan Lăpădat, un tânăr de 24 de ani din Găvojdia a ajuns la închisoare după ce a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de detenție pentru  că l-a tâlhărit pe un bărbat de un lănțișor de aur. Potrivit unui document intrat în posesia Cetățeanul, avocatul tânărului a cerut ca acesta să fie judecat pentru furt calificat. Judecătorii au refuzat, însă, să schimbe încadrarea juridică și l-au condamnat pe tânăr la 3 ani și 6 luni pentru tâlhărie.

Tâlhăria a avut loc în într-o noapte din luna februarie a anului trecut, când tâlharul și victima se aflau într-un local din Găvojdia. La un moment dat, în fața localului a avut loc o altercație între două persoane. A fost momentul în care Lăpădat a îmbrâncit victima, a tras-o deoparte și i-a smuls lănțișorul de aur de la gât. Judecătorii au reținut că deși violența cu care tâlhăria a fost comisă nu este de o intensitate mare, fapta este gravă, condamnându-l pe tâlhar la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Judecătorii au explicat și motivele pentru care fapta tânărului de a smulge lănțișorul de la gâtul părții vătămate este tâlhărie, chiar dacă victima nu a opus rezistență. „S-a constatat că opoziţia părţii vătămate a fost anihilată prin smulgerea brutală, prin surprindere, a lanţului, urmată de imposibilitatea fizică a victimei de a-l împiedica pe agresor să dispară cu lucrul însuşit, elemente ce dau conţinut infracţiunii de tâlhărie. S-a mai reţinut că există violenţă şi atunci când bunul este smuls din mâna sau de pe corpul părţii vătămate, chiar dacă aceasta, din neputinţă, spaimă sau din cauza surprizei, nu a opus rezistenţă şi că pentru a realiza furtul, inculpatul a adoptat o atitudine violentă şi, chiar dacă a acţionat asupra lucrului, comportamentul său a reprezentat o modalitate de constrângere a victimei”, se arată în sentința prin care tâlharul a fost condamnat la închisoare. Potrivit aceluiași document, judecătorii au remarcat că „lanţul, suficient de masiv, nu a fost luat prin desfacerea sistemului de închidere, ci prin smulgere, adică printr-o acţiune de tragere a acestuia, cu mâna, până când s-a rupt, apreciindu-se că această acţiune, presupune violenţă fizică asupra corpului părţii vătămate, care, din acest motiv, a şi realizat faptul că i se fură lănţişorul”.

FOTO www.optm.ro

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Ucisă cu bestialitate de Dragobete! O femeie dintr-un sat de lângă Lugoj şi-a găsit sfârşitul departe de casă, în mâinile iubitului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

VIDEO Cozi infernale la Kaufland-ul deschis recent: „Mai bine dau 50 de lei pe motorină și mă duc la Timișoara decât să stau aici două ore la coadă”

Daniel Dancea25 februarie 2017

[FOTO] Accident grav la intrare în Lugoj! Un bărbat, în stare gravă la spital după ce s-a răsturnat cu maşina

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Bilanț negru, în Timiș. În 2016 s-a înregistrat cel mai mare număr de morți în accidente de muncă din ultimii cinci ani

Daniel Dancea24 februarie 2017

Culmea hoţiei la Lugoj! Un tânăr a jefuit un boschetar

Gabriel Iosa24 februarie 2017

„Când ţi se înfige cuţitul în spate, ce să mai faci?” Managerul spitalului din Lugoj îşi pierde postul de la 1 martie

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Hipermarketul Kaufland duce lugojenii gratuit la cumpărături! Vezi programul microbuzului care face turul oraşului

Gabriel Iosa23 februarie 2017

[VIDEO] Cum sunt implicaţi poliţiştii în scandalul de la centrul de plasament din Lugoj

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Nicu Bădina, nemulțumit de cafeaua primită la Consiliul Județean: „Vă rog să oferiți și lapte”

Daniel Dancea22 februarie 2017

Rings 3, noua apariţie la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Un bărbat de lângă Lugoj a înapoiat 2.200 de euro poliţiei, găsiţi într-un portmoneu

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Lotul patru al autostrăzii Lugoj – Deva, promis pentru deschidere în acest an

Daniel Dancea21 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: