Actualitate

Tânăr de lângă Lugoj, mort în condiţii suspecte în Italia! Familia nu-l poate aduce acasă

Tânăr de lângă Lugoj, mort în condiţii suspecte în Italia! Familia nu-l poate aduce acasă

Cetateanul Lugoj

Ilie și Niculina Rîmpu au o durere în suflet ce nu le va trece niciodată: vor trebui să-și înmormânteze copilul, un tânăr în floarea vârstei, Ionuț Rîmpu, 29 de ani, mort în condiții suspecte în Italia. Dar ca să-i poată face toate cele creștinești băiatului trebuie mai întâi să-i aducă trupul neînsuflețit în țară. Părinții nu au banii necesari să-i aducă trupul neînsufleţit acasă.

În urmă cu șase săptămâni, Ionuț Rîmpu, în vârstă de 29 de ani, pleca împreună cu alți cunoscuți în Italia, pentru un trai mai bun. Din păcate, când a ajuns acolo, lucrurile nu stăteau deloc cum s-a aşteptat. Firma care l-a dus nu i-a asigurat un loc de muncă aşa cum îi promisese. Ionuţ a stat două săptămâni într-o cameră, fără bani de mâncare, fără locul de muncă promis, fără nimic. Pentru că nu și-a găsit de lucru și nici nu avea bani să se întoarcă acasă, fratele acestuia, Nicolae Rîmpu, 32 de ani, l-a asigurat că îl va ajuta să se întoarcă. Ceea ce a și făcut, dar în zadar.

„A plecat în Italia la muncă, însă cine l-a dus acolo nu s-a ținut de cuvânt. Este vorba despre o firmă și, din păcate, nu cunosc numele firmei, habar nu am cine l-a dus și cum l-a dus. Știu doar că au fost mai mulți care au plecat cu firma respectivă.  Din ce mi-a povestit el mie, a stat două săptămâni într-o cameră, fără nimic din ce i s-a promis. Pe urmă, el a plecat de acolo și nemaigăsind loc de muncă, i-am promis că o să-i plătesc eu biletul, să vină de Paști acasă. Asta a fost în duminica Floriilor. Am reușit să-i trimit banii și joi la prânz m-a sunat tata și mi-a spus că a fost găsit mort”, povestește fratele lui Ionuț, Nicolae Rîmpu.

Fratele bărbatului nu crede că acesta s-a spânzurat

Ionuț Rîmpu a fost găsit mort pe data de 26 aprilie și conform polițiștilor, acesta s-a spânzurat. Fratele tânărului spune că nu crede așa ceva, mai ales că acesta era foarte bucuros că se va întoarce acasă și va petrece împreună cu familia sărbătorile pascale.

„Ambasada României în Italia ne-a înștiințat că, pe data de 26 aprilie, fratele meu a fost găsit mort. Nu avem foarte multe informații, știm doar că, conform polițiștilor, s-a spânzurat. Eu nu cred așa ceva pentru că am vorbit duminică la prânz (nr. 24 aprilie) cu el și urma să vină acasă, să facem sărbătorile împreună. Era chiar bucuros. Niciodată nu l-am auzit să aibă asemenea gânduri, niciodată”, spune Nicolae Rîmpu.

Nu au bani să-i aducă trupul neînsuflețit în țară

Familia lui Ionuț Rîmpu nu este foarte înstărită și este peste puterile lor să plătească 2.500 de euro pentru a-și aduce copilul acasă și a-l înmormânta creștinește.

„După ce ne-am interesat cine ne-ar putea ajuta să-l aducem acasă și care ar fi prețul, ieri am luat legătura cu o firmă de pompe funebre din Italia, o asociație de voluntariat, și ne-au spus că ne costă 2.500 de euro. Se ocupă dânșii de acte, de scos de la morgă, de adus acasă, toate serviciile cu 2.500 de euro. Din păcate, noi avem strânși doar 300 de euro”, a conchis Nicolae Rîmpu.

Orice ajutor financiar este binevenit și poate fi direcționat în contul RO29BRDE360SV0419344300. Contul este deschis pe numele Nicolae Rîmpu, la Banca BRD. De asemenea, cei care doresc să ajute pot apela numărul de telefon 0720371242 – Nicolae Rîmpu.

Vezi comentarii (1)

Mai multe în Actualitate

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Beat şi fără permis, a plecat la plimbare pe străzile din Lugoj

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

[FOTO] O maşină a ars în miez de noapte la Coşteiu! Pagubele se ridică la mii de euro

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Valutist din piaţa din Lugoj, lăsat fără o sumă uriaşă de bani de către jandarmi după o razie

Gabriel Iosa14 ianuarie 2017

Nouă dată de deschidere pentru cei 15 kilometri de autostradă Lugoj-Deva! Anunţul a fost făcut de ministrul Cuc

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

Bătrân de lângă Lugoj, arestat pentru că a agresat două persoane pe care le-a ameninţat cu arma

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

DOSAR Scuza de tot râsul găsită de o lugojeancă prinsă cu mașina burdușită de țigări. Ce pedeapsă a primit femeia

Daniel Dancea12 ianuarie 2017

Autorităţile lugojene, în alertă de mai bine de 48 de ore din cauza zăpezii! Vineri dimineaţa se aşteaptă polei

Gabriel Iosa12 ianuarie 2017

[FOTO] Accident cumplit la câţiva kilometri de Lugoj! Un TIR a intrat frontal într-o autocisternă, după ce şoferul a scăpat mastodontul de sub control

Gabriel Iosa11 ianuarie 2017

[FOTO] Zăpada l-a băgat în şanţ! Circulaţie îngreunată pe centura Lugojului, din cauza unui autotren care a derapat

Gabriel Iosa11 ianuarie 2017

E IKEA misteriosul producător de mobilă suedez care vrea să investească la Lugoj? Ce spune primarul

Daniel Groza11 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: