Cetateanul Lugoj

Actualitate

Tânăr de lângă Lugoj, mort în condiţii suspecte în Italia! Familia nu-l poate aduce acasă

Tânăr de lângă Lugoj, mort în condiţii suspecte în Italia! Familia nu-l poate aduce acasă

Cetateanul Lugoj

Ilie și Niculina Rîmpu au o durere în suflet ce nu le va trece niciodată: vor trebui să-și înmormânteze copilul, un tânăr în floarea vârstei, Ionuț Rîmpu, 29 de ani, mort în condiții suspecte în Italia. Dar ca să-i poată face toate cele creștinești băiatului trebuie mai întâi să-i aducă trupul neînsuflețit în țară. Părinții nu au banii necesari să-i aducă trupul neînsufleţit acasă.

În urmă cu șase săptămâni, Ionuț Rîmpu, în vârstă de 29 de ani, pleca împreună cu alți cunoscuți în Italia, pentru un trai mai bun. Din păcate, când a ajuns acolo, lucrurile nu stăteau deloc cum s-a aşteptat. Firma care l-a dus nu i-a asigurat un loc de muncă aşa cum îi promisese. Ionuţ a stat două săptămâni într-o cameră, fără bani de mâncare, fără locul de muncă promis, fără nimic. Pentru că nu și-a găsit de lucru și nici nu avea bani să se întoarcă acasă, fratele acestuia, Nicolae Rîmpu, 32 de ani, l-a asigurat că îl va ajuta să se întoarcă. Ceea ce a și făcut, dar în zadar.

„A plecat în Italia la muncă, însă cine l-a dus acolo nu s-a ținut de cuvânt. Este vorba despre o firmă și, din păcate, nu cunosc numele firmei, habar nu am cine l-a dus și cum l-a dus. Știu doar că au fost mai mulți care au plecat cu firma respectivă.  Din ce mi-a povestit el mie, a stat două săptămâni într-o cameră, fără nimic din ce i s-a promis. Pe urmă, el a plecat de acolo și nemaigăsind loc de muncă, i-am promis că o să-i plătesc eu biletul, să vină de Paști acasă. Asta a fost în duminica Floriilor. Am reușit să-i trimit banii și joi la prânz m-a sunat tata și mi-a spus că a fost găsit mort”, povestește fratele lui Ionuț, Nicolae Rîmpu.

Fratele bărbatului nu crede că acesta s-a spânzurat

Ionuț Rîmpu a fost găsit mort pe data de 26 aprilie și conform polițiștilor, acesta s-a spânzurat. Fratele tânărului spune că nu crede așa ceva, mai ales că acesta era foarte bucuros că se va întoarce acasă și va petrece împreună cu familia sărbătorile pascale.

„Ambasada României în Italia ne-a înștiințat că, pe data de 26 aprilie, fratele meu a fost găsit mort. Nu avem foarte multe informații, știm doar că, conform polițiștilor, s-a spânzurat. Eu nu cred așa ceva pentru că am vorbit duminică la prânz (nr. 24 aprilie) cu el și urma să vină acasă, să facem sărbătorile împreună. Era chiar bucuros. Niciodată nu l-am auzit să aibă asemenea gânduri, niciodată”, spune Nicolae Rîmpu.

Nu au bani să-i aducă trupul neînsuflețit în țară

Familia lui Ionuț Rîmpu nu este foarte înstărită și este peste puterile lor să plătească 2.500 de euro pentru a-și aduce copilul acasă și a-l înmormânta creștinește.

„După ce ne-am interesat cine ne-ar putea ajuta să-l aducem acasă și care ar fi prețul, ieri am luat legătura cu o firmă de pompe funebre din Italia, o asociație de voluntariat, și ne-au spus că ne costă 2.500 de euro. Se ocupă dânșii de acte, de scos de la morgă, de adus acasă, toate serviciile cu 2.500 de euro. Din păcate, noi avem strânși doar 300 de euro”, a conchis Nicolae Rîmpu.

Orice ajutor financiar este binevenit și poate fi direcționat în contul RO29BRDE360SV0419344300. Contul este deschis pe numele Nicolae Rîmpu, la Banca BRD. De asemenea, cei care doresc să ajute pot apela numărul de telefon 0720371242 – Nicolae Rîmpu.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Pingback: Tânărul de lângă Lugoj, mort în condiţii suspecte în Italia, a fost adus acasă | Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

petrica-miulescu-irimica-si-nicoleta-sarbu

Rugi de Sf. Dumitru în două localități din zona Lugoj-Făget

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
traian-tataru-politia-lugoj

EXCLUSIV! Noul şef al Poliţiei Lugoj crede că legea e singura soluție pentru problemele create de romi

Gabriel Iosa21 octombrie 2016
ioan-ambrus-nicolae-robu-claudiu-buciu01

Noul președinte al PNL Lugoj, Claudiu Buciu, prezentat oficial: „Dacă nu obțin la parlamentare un vot peste PSD, demisionez”

Daniel Dancea20 octombrie 2016
expozitie-pasari-6

Cele mai frumoase exemplare de păsări exotice și porumbei, într-o expoziție la Lugoj

Iasmina Olariu20 octombrie 2016
marc-andre-cornu

Teste la prima linie de producţie de la fabrica elvețiană de biscuiţi din Mănăștiur

Gabriel Iosa20 octombrie 2016
carrefour-2-lugoj-elis-centru-foto-cetateanul-1

Carrefour deschide al doilea magazin la Lugoj

Gabriel Iosa20 octombrie 2016
curatenie toamna

Curățenie de toamnă în toate cartierele. Vezi unde și când vor ajunge mașinile de salubritate

Cetateanul19 octombrie 2016
dacian-ciolos

Orgoliile dintr-un sat de lângă Lugoj au ajuns pe masa lui Dacian Cioloș. Punctul de vedere al premierului

Cetateanul19 octombrie 2016
never-go-back

„Jack Reacher – Never Go Back” cu Tom Cruise, la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
435f5c44eaf15970c2079515b20eafd3maxim

Expoziție de tarantule și scorpioni la Lugoj

Iasmina Olariu19 octombrie 2016
accident-trecere-pietoni-primarie-politia-lugoj-ambulanta-comandant-foto-cetateanu-1

UDPATE: Tânărul care a accidentat o lugojeancă pe trecerea de pietoni şi-a mărturisit fapta! Victima, în stare gravă la spital

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
pisica-ratacita-caroserie-duster-pompieri-lugoj-foto-cetateanul-2

[FOTO] Pompierii lugojeni au salvat o pisică rătăcită în caroseria unui Duster

Gabriel Iosa18 octombrie 2016