Autoliv Lugoj

Actualitate

Taximetriştii din Lugoj fac bani frumoşi cu Pokemon GO

Taximetriştii din Lugoj fac bani frumoşi cu Pokemon GO

Cetateanul Lugoj

Pokemon GO, cel mai în vogă joc al momentului, a scos la mişcare şi tinerii din Lugoj. În fiecare seară, zeci de împătimiţi ai jocului cu monstruleţi, inventat de gigantul Nintendo, unul dintre cele mai importante nume din industria jocurilor video, se adună pe malurile Timişului, acolo unde prind şi se luptă cu ajutorul personajelor lor favorite. În doar câteva săptămâni de la lansarea oficială în România, jocul este numărul unu în topul descărcărilor, surclasând orice altă apariţie din domeniu.

Cele mai vânate locuri din oraş sunt aşa-numitele „pokestopuri”, acolo unde jucătorii găsesc pokemingi şi alte obiecte care să îi ajute în prinderea de pokemoni. De obicei, pokestopurile sunt aşezate în apropierea unor obiective importante din oraş, cum sunt Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, statuia lui Coriolan Brediceanu, case memoriale şi alte locaţii din municipiu. De asemenea, există şi câteva „arene” în oraş, acolo unde jucătorii care au trecut de nivelul 5 se pot duela pentru supremaţie.

„M-am apucat să joc imediat ce a intrat în România. Mă pasionează lumea Pokemon, deşi sunt deja trecut de vârsta la care să mă joc pe telefon, acest joc este special, pentru că te scoate afară din casă, te pune în mişcare şi te implică să socializezi cu restul jucătorilor. Într-o seară de sâmbătă au fost peste 30 de jucători la Brediceanu în faţă, a fost foarte plăcut. Avem deja echipele noastre, avem grupuri pe Facebook, nu mai ţin minte când un joc a creat atâta vâlvă printre jucători, cred că niciodată”, a declarat Laurenţiu, un împătimit al jocului.

Pe lângă distracţie, isteria Pokemon GO a scos la iveală şi zeci de oportunităţi de afaceri. Dacă în oraşele mari din America, Asia sau Europa, patronii au plătit bani grei pentru ca locaţiile lor să fie transformate în pokestopuri care să atragă tinerii aflaţi în căutare de pokemoni, la Lugoj taximetriştii sunt primii care beneficiază de pe urma aplicaţiei care a readus lumea Pokemon în actualitate.

„Am avut mai multe cereri. De exemplu într-o seară, o clientă mi-a dat 40 de lei şi mi-a spus să merg foarte încet până se termină banii, pe mal, pe unde vreau eu. Avea nevoie de viteză mică pentru joc, ca să îşi poată creşte pokemonii, mi-a explicat că trebuie să se plimbe ca să poată să primească un pokemon dintr-un ou. Eu nu mă pricep, dar e bine că tinerii mai iasă şi din case să se plimbe, asta e foarte important”, a declarat un taximetrist pentru Cetăţeanul.

Jocul Pokemon GO se bazează pe locaţia utilizatorului, jucătorii fiind nevoiţi să se plimbe prin oraş pentru a găsi celebrele creaturi imaginate de creatorii fenomenului mondial. Imediat după lansare, a devenit aplicaţia cu cele mai multe descărcări într-o lună, depăşind uluitorul număr de 40 de milioane. Jocul bate recorduri după recorduri la nivel mondial, generând peste 30 de milioane de dolari în primele săptămâni de la lansare şi fiind mai accesat decât Facebook, Twitter, Snapchat şi Instagram în luna iulie.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

VIDEO Cozi infernale la Kaufland-ul deschis recent: „Mai bine dau 50 de lei pe motorină și mă duc la Timișoara decât să stau aici două ore la coadă”

Daniel Dancea25 februarie 2017

[FOTO] Accident grav la intrare în Lugoj! Un bărbat, în stare gravă la spital după ce s-a răsturnat cu maşina

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Bilanț negru, în Timiș. În 2016 s-a înregistrat cel mai mare număr de morți în accidente de muncă din ultimii cinci ani

Daniel Dancea24 februarie 2017

Culmea hoţiei la Lugoj! Un tânăr a jefuit un boschetar

Gabriel Iosa24 februarie 2017

„Când ţi se înfige cuţitul în spate, ce să mai faci?” Managerul spitalului din Lugoj îşi pierde postul de la 1 martie

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Hipermarketul Kaufland duce lugojenii gratuit la cumpărături! Vezi programul microbuzului care face turul oraşului

Gabriel Iosa23 februarie 2017

[VIDEO] Cum sunt implicaţi poliţiştii în scandalul de la centrul de plasament din Lugoj

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Nicu Bădina, nemulțumit de cafeaua primită la Consiliul Județean: „Vă rog să oferiți și lapte”

Daniel Dancea22 februarie 2017

Rings 3, noua apariţie la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Un bărbat de lângă Lugoj a înapoiat 2.200 de euro poliţiei, găsiţi într-un portmoneu

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Lotul patru al autostrăzii Lugoj – Deva, promis pentru deschidere în acest an

Daniel Dancea21 februarie 2017

[FOTO] Primele imagini din hipermarketul Kaufland din Lugoj! Când se deschide pentru clienţi

Gabriel Iosa20 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: