Actualitate

Taximetriştii din Lugoj fac bani frumoşi cu Pokemon GO

Taximetriştii din Lugoj fac bani frumoşi cu Pokemon GO

Autoliv

Pokemon GO, cel mai în vogă joc al momentului, a scos la mişcare şi tinerii din Lugoj. În fiecare seară, zeci de împătimiţi ai jocului cu monstruleţi, inventat de gigantul Nintendo, unul dintre cele mai importante nume din industria jocurilor video, se adună pe malurile Timişului, acolo unde prind şi se luptă cu ajutorul personajelor lor favorite. În doar câteva săptămâni de la lansarea oficială în România, jocul este numărul unu în topul descărcărilor, surclasând orice altă apariţie din domeniu.

Cele mai vânate locuri din oraş sunt aşa-numitele „pokestopuri”, acolo unde jucătorii găsesc pokemingi şi alte obiecte care să îi ajute în prinderea de pokemoni. De obicei, pokestopurile sunt aşezate în apropierea unor obiective importante din oraş, cum sunt Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, statuia lui Coriolan Brediceanu, case memoriale şi alte locaţii din municipiu. De asemenea, există şi câteva „arene” în oraş, acolo unde jucătorii care au trecut de nivelul 5 se pot duela pentru supremaţie.

„M-am apucat să joc imediat ce a intrat în România. Mă pasionează lumea Pokemon, deşi sunt deja trecut de vârsta la care să mă joc pe telefon, acest joc este special, pentru că te scoate afară din casă, te pune în mişcare şi te implică să socializezi cu restul jucătorilor. Într-o seară de sâmbătă au fost peste 30 de jucători la Brediceanu în faţă, a fost foarte plăcut. Avem deja echipele noastre, avem grupuri pe Facebook, nu mai ţin minte când un joc a creat atâta vâlvă printre jucători, cred că niciodată”, a declarat Laurenţiu, un împătimit al jocului.

Pe lângă distracţie, isteria Pokemon GO a scos la iveală şi zeci de oportunităţi de afaceri. Dacă în oraşele mari din America, Asia sau Europa, patronii au plătit bani grei pentru ca locaţiile lor să fie transformate în pokestopuri care să atragă tinerii aflaţi în căutare de pokemoni, la Lugoj taximetriştii sunt primii care beneficiază de pe urma aplicaţiei care a readus lumea Pokemon în actualitate.

„Am avut mai multe cereri. De exemplu într-o seară, o clientă mi-a dat 40 de lei şi mi-a spus să merg foarte încet până se termină banii, pe mal, pe unde vreau eu. Avea nevoie de viteză mică pentru joc, ca să îşi poată creşte pokemonii, mi-a explicat că trebuie să se plimbe ca să poată să primească un pokemon dintr-un ou. Eu nu mă pricep, dar e bine că tinerii mai iasă şi din case să se plimbe, asta e foarte important”, a declarat un taximetrist pentru Cetăţeanul.

Jocul Pokemon GO se bazează pe locaţia utilizatorului, jucătorii fiind nevoiţi să se plimbe prin oraş pentru a găsi celebrele creaturi imaginate de creatorii fenomenului mondial. Imediat după lansare, a devenit aplicaţia cu cele mai multe descărcări într-o lună, depăşind uluitorul număr de 40 de milioane. Jocul bate recorduri după recorduri la nivel mondial, generând peste 30 de milioane de dolari în primele săptămâni de la lansare şi fiind mai accesat decât Facebook, Twitter, Snapchat şi Instagram în luna iulie.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

VIDEO Tensiunile dintre clanurile de romi din Lugoj au ajuns la cote maxime. Cu Poliția la ușă, țiganii s-au atacat peste gardul caselor în care locuiesc

Daniel Dancea29 aprilie 2017

VIDEO Motivul ultimului scandal dintre clanurile țigănești de la Lugoj. Ce spun șefii clanurilor, Ghiță și Mata, despre războiul dintre ei

Daniel Dancea29 aprilie 2017

O lugojeancă, pasagera cu numărul 100.000 pe ruta Timişoara – Bucureşti a celor de la Ryanair

Gabriel Iosa27 aprilie 2017

Un făgeţean a ajuns la închisoare pentru că a condus beat pe străzile oraşului

Cetateanul27 aprilie 2017

Un bătrân a fost jefuit de doi indivizi care conduceau o maşină cu numere de Franţa

Cetateanul26 aprilie 2017

O lugojeancă îmbracă cu flori Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei, în cadrul Festivalului TimFloralis

Daniel Groza25 aprilie 2017

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: