Actualitate

Taximetriştii din Lugoj fac bani frumoşi cu Pokemon GO

Taximetriştii din Lugoj fac bani frumoşi cu Pokemon GO

Cetateanul Lugoj

Pokemon GO, cel mai în vogă joc al momentului, a scos la mişcare şi tinerii din Lugoj. În fiecare seară, zeci de împătimiţi ai jocului cu monstruleţi, inventat de gigantul Nintendo, unul dintre cele mai importante nume din industria jocurilor video, se adună pe malurile Timişului, acolo unde prind şi se luptă cu ajutorul personajelor lor favorite. În doar câteva săptămâni de la lansarea oficială în România, jocul este numărul unu în topul descărcărilor, surclasând orice altă apariţie din domeniu.

Cele mai vânate locuri din oraş sunt aşa-numitele „pokestopuri”, acolo unde jucătorii găsesc pokemingi şi alte obiecte care să îi ajute în prinderea de pokemoni. De obicei, pokestopurile sunt aşezate în apropierea unor obiective importante din oraş, cum sunt Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, statuia lui Coriolan Brediceanu, case memoriale şi alte locaţii din municipiu. De asemenea, există şi câteva „arene” în oraş, acolo unde jucătorii care au trecut de nivelul 5 se pot duela pentru supremaţie.

„M-am apucat să joc imediat ce a intrat în România. Mă pasionează lumea Pokemon, deşi sunt deja trecut de vârsta la care să mă joc pe telefon, acest joc este special, pentru că te scoate afară din casă, te pune în mişcare şi te implică să socializezi cu restul jucătorilor. Într-o seară de sâmbătă au fost peste 30 de jucători la Brediceanu în faţă, a fost foarte plăcut. Avem deja echipele noastre, avem grupuri pe Facebook, nu mai ţin minte când un joc a creat atâta vâlvă printre jucători, cred că niciodată”, a declarat Laurenţiu, un împătimit al jocului.

Pe lângă distracţie, isteria Pokemon GO a scos la iveală şi zeci de oportunităţi de afaceri. Dacă în oraşele mari din America, Asia sau Europa, patronii au plătit bani grei pentru ca locaţiile lor să fie transformate în pokestopuri care să atragă tinerii aflaţi în căutare de pokemoni, la Lugoj taximetriştii sunt primii care beneficiază de pe urma aplicaţiei care a readus lumea Pokemon în actualitate.

„Am avut mai multe cereri. De exemplu într-o seară, o clientă mi-a dat 40 de lei şi mi-a spus să merg foarte încet până se termină banii, pe mal, pe unde vreau eu. Avea nevoie de viteză mică pentru joc, ca să îşi poată creşte pokemonii, mi-a explicat că trebuie să se plimbe ca să poată să primească un pokemon dintr-un ou. Eu nu mă pricep, dar e bine că tinerii mai iasă şi din case să se plimbe, asta e foarte important”, a declarat un taximetrist pentru Cetăţeanul.

Jocul Pokemon GO se bazează pe locaţia utilizatorului, jucătorii fiind nevoiţi să se plimbe prin oraş pentru a găsi celebrele creaturi imaginate de creatorii fenomenului mondial. Imediat după lansare, a devenit aplicaţia cu cele mai multe descărcări într-o lună, depăşind uluitorul număr de 40 de milioane. Jocul bate recorduri după recorduri la nivel mondial, generând peste 30 de milioane de dolari în primele săptămâni de la lansare şi fiind mai accesat decât Facebook, Twitter, Snapchat şi Instagram în luna iulie.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016