Actualitate

Teatrul de păpuși itinerant din București vine la Lugoj şi Făget

Teatrul de păpuși itinerant din București vine la Lugoj şi Făget

Autoliv

Victor Bucur și Daniel Burcea fac parte din generația tânără de actori care au înțeles că este mult mai comod și eficient să aducă spectacolul în școli și grădinițe decât să aștepte copiii să bată la ușa teatrului. Cei doi actori, absolvenți ai Facultății de Teatru, secția Păpuși și Marionete, din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale”, vor veni în Lugoj, miercuri, 15 iunie, pentru a prezenta un spectacol de marionete la Școala de Muzică „Filaret Barbu”, Școala Generală Nr.3 și la Școala Harul.

„ONG-ul pe care îl conduc și al cărui membru fondator sunt, are ca scop promovarea tinerilor artiști, dar și educarea publicului. Asociația „Centrul Român pentru Educație Artistică și Socială” urmărește implementarea unor proiecte educative în colaborare cu parteneri europeni și interni, în rândul tinerei generații. Spectacolele pe care le avem în program sunt gândite de Daniel Burcea. Scenariul și adaptarea muzicală îi aparțin în exclusivitate. Vocile personajelor sunt ale colegilor noștri, actori și cântăreți din București. Toate piesele au și muzică, pentru că mesajul este perceput mult mai ușor de către tinerii noștri spectatori. În repertoriul nostru se regăsesc de asemenea piese cunoscute cum ar fi: Malefica, Cenușăreasa, Crăiasa Zăpezii, Aladin, Spărgătorul de nuci etc. Este mult mai comod și eficient să invităm spectacolul în școală decât să deplasăm copiii spre teatru. Sunt multe orașe în care nu există teatru de păpuși, iar noi venim în întâmpinarea acestei situații și organizăm spectacole în școli și în grădinițe. Aceasta este menirea noastră și crezul care ne călăuzește în viață”, spune Victor Bucur.

Turneul va continua la Timișoara,  în data 16 iunie, iar în data de 17 iunie, teatrul de păpuși itinerant va poposi la Făget, la Liceul Teoretic „Traian Vuia”.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: