Tehnologia și finanțele stimulează fluxurile de 46,2 miliarde de dolari în fondurile globale de acțiuni

0

Investitorii care se îngrămădesc în acțiuni tehnologice și financiare au ajutat fondurile de capital să atragă 46,2 miliarde de dolari în cel de-al treilea cel mai mare flux înregistrat în săptămâna până miercuri, în timp ce obligațiunile legate de inflație au înflorit, au arătat vineri datele fluxurilor de fonduri săptămânale ale Bank of America (BofA).

Datele, colectate de Cercetarea Fondului de portofoliu emergent (EPFR) înainte ca o creștere a randamentelor reale din SUA să declanșeze joi o corecție la bursă, au arătat, de asemenea, că fondurile de obligațiuni au atras 7,1 miliarde de dolari în a 16-a săptămână consecutivă de intrări, iar valorile mobiliare protejate împotriva inflației (TIPS) au adăugat 1,3 miliarde de dolari.

Datoria de grad investițional a atras 5,4 miliarde de dolari în detrimentul randamentului ridicat, care a pierdut 1,7 miliarde de dolari în cele mai mari ieșiri din ultimele trei luni, a spus BofA. În acțiuni, acțiunile SUA au atins 20,4 miliarde de dolari, în timp ce piețele emergente s-au bucurat de intrări record de 11,6 miliarde de dolari în datorii și acțiuni.

„(Vânzarea) obligațiunilor a fost minunată pentru randament ridicat, capitalizare mică, bănci, energie, EM … când acestea se inversează odată cu creșterea randamentului obligațiunilor = creșterea ratei se schimbă de la bun la rău”, a scris Michael Hartnett, strategul de investiții șef al BofA – notă către clienți.

Între timp, investitorii au scos 5,5 miliarde de dolari din numerar și au retras 500 de milioane de dolari din fonduri de aur.

Citeste continuarea aici: Tehnologia și finanțele stimulează fluxurile de 46,2 miliarde de dolari în fondurile globale de acțiuni

Citește și