Teleorman: Două treimi dintre afecţiunile respiratorii diagnosticate în ultima săptămână s-au înregistrat în rândul copiilor

0

Două treimi dintre cazurile de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) şi pneumonii diagnosticate în judeţul Teleorman, în ultima săptămână de raportare, au fost înregistrate în rândul copiilor, peste 90 de pacienţi minori necesitând internarea în spital.

Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, din cele peste 920 de cazuri de afecţiuni respiratorii înregistrate în ultima săptămână, în jur de 600 au fost depistate în rândul minorilor cu vârsta de până în 14 ani. La nivelul judeţului, un număr de 763 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii acute şi alţi 164 cu pneumonii, în 115 dintre cazuri fiind necesară spitalizarea.

Dintre persoanele diagnosticate în ultima săptămână cu viroze respiratorii, 96 sunt copii cu vârsta mai mică de un an, 143 au între 2 şi 4 ani, iar 290 sunt minori cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani. În ceea ce priveşte pacienţii care au necesitat internarea, 66 din cei 72 care au fost spitalizaţi sunt copii.

În aceeaşi perioadă, în judeţul Teleorman a crescut numărul pneumoniilor, fiind înregistrate 164 de cazuri, dintre care 68 în rândul copiilor. Din cei 43 de pacienţi internaţi, 25 au vârste de până în 14 ani.

Conform datelor DSP Teleorman, în această săptămână erau internaţi 170 de pacienţi în secţiile de pediatrie ale spitalelor din judeţ.

În acest sezon, în Teleorman nu a fost înregistrat niciun caz de gripă şi peste 33.000 de persoane încadrate în grupele de risc au fost vaccinate antigripal.

„Din cele 36.870 de doze de vaccin antigripal repartizate în judeţ, au fost administrate 33.177 de doze, în ultima săptămână fiind imunizate 1.350 de persoane”, a precizat, pentru AGERPRES, Luminiţa Dumitraşcu, medic epidemiolog în cadrul DSP Teleorman.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită au fost imunizate personalul medical şi persoanele aflate în grupele de risc, perioada optimă de administrare a vaccinului antigripal fiind 15 octombrie – 31 decembrie.

Sursa: News24.ro.

Citește și