Actualitate

Timișoara deține cantități uriașe de „aur verde” lângă Lugoj

Timișoara deține cantități uriașe de „aur verde” lângă Lugoj

Autoliv

Primăria Timișoara deține în zona Lugojului o suprafață de aproximativ 700 de hectare de pădure.  Pădurea Primăriei Timișoara, din care aproximativ 100 de hectare sunt de cireș, este păzită de Ocolul Silvic Ana Lugojana.

Unul din cele mai bogate orașe din România, Timișoara are sute de proprietăți. Primăria Timișoara deține, însă, și suprafețe de pădure, câteva hectare chiar la marginea orașului. Cea mai mare suprafață de pădure Timișoara o deține, însă, în zona Criciova – Jdioara, de lângă Lugoj. Potrivit unor reprezentanți ai Primăriei Timișoara, pădurea pe care orașul de pe Bega o deține de zeci de ani a fost naționalizată și revendicată după Revoluție, fiind dată în pază Ocolului Silvic Ana Lugojana.

Surse din Primăria Timișoara au declarat că la un moment dat s-au purtat discuții pentru un schimb de terenuri între Primăria Timișoara și Romsilva. Prin schimb se dorea ca Primăria Timișoara să primească de la Romsilva șase hectare de pădure de la marginea Timișoarei, pentru extinderea grădinii zoologice, și să cedeze o parte din pădurea de la Criciova. „Schimbul a picat pentru că Romsilva a cerut în schimbul celor șase hectare de la Timișoara peste 160 de hectare din pădurea de la Criciova-Jdioara. Era inadmisibil pentru că legea îți permite să dai la schimb o suprafață de până la trei ori mai mare”, au explicat surse din Primăria Timișoara.

Cât produce pădurea Primăriei Timișoara

Potrivit raportului dat de Ocolul Silvic Ana Lugojana pentru activitatea din 2015, intrat în posesia „Cetățeanul”, pădurarii Ocolului Silvic au avut în pază un fond forestier care îi aparține Primăriei Timișoara de 683 de hectare. Potrivit documentului, din pădurea Primăriei Timișoara s-au vândut în 2015 aproape 1.000 de metri cubi de lemn, în valoare de 141.000 de lei. La aceste venituri se adaugă 40.000 de lei venituri din utilizarea fondului de conservare. Nici cheltuielile nu au fost, însă, mici, acestea fiind de 111.000 de lei. Astfel, în anul 2015, pădurea Primăriei Timișoara din zona Lugojului a produs un profit de 70.000 de lei.

Se taie ilegal?

Un raport Direcției de Control în Silvicultură, intrat în posesia „Cetățeanul” scoate la iveală faptul că pădurea Primăriei Timișoara a fost și „victimă” a tăierilor ilegale. Potrivit documentului, „în data de 17.05.2011, delegatul Ocolului Silvic Ana Lugojana a constatat că numita SC Stejarul SA ar fi tăiat ilegal arbori din pădurea proprietate privată a Primăriei Timișoara, un număr de 46 de arbori cu un volum de 42,736 mc și o valoare de 7.076 lei, fapta fiind constatată că infracțiune silvică”. Pentru asta s-a întocmit și un dosar penal. Nu se știe care a fost soarta acestui dosar, dar patronul Stejarul, Tiberiu Crivineanțu, este judecat în momentul de față pentru tăieri ilegale din pădurile proprietate privată a unor persoane fizice.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017

Atitudinea care face diferența

Cetateanul19 aprilie 2017

VIDEO – “Fast & furious 8” ajunge și la Cinema “Bela Lugosi”. Ce alte filme mai puteți vedea la cinematograful lugojean

Cetateanul18 aprilie 2017
autostrada Lugoj-Deva

CNAIR a făcut controale inopinate pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva, pentru a verifica cum sunt executate lucrările

Daniel Groza14 aprilie 2017

VIDEO Sute de lugojeni, adunați să vadă Drumul Crucii. Un fost ateu a luat bătaie ani la rând ca să arate cum a fost chinuit Isus

Daniel Dancea14 aprilie 2017

Peste 160 de jandarmi asigură ordinea în perioada sărbătorilor: în apropierea bisericilor, dar şi la rugile comunelor din zonă

Cetateanul13 aprilie 2017

Lugojul, cuprins în exerciţiul naţional de alarmare. Sirenele vor suna timp de patru zile

Daniel Groza13 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: