Autoliv Lugoj

Actualitate

Timișoara deține cantități uriașe de „aur verde” lângă Lugoj

Timișoara deține cantități uriașe de „aur verde” lângă Lugoj

Cetateanul Lugoj

Primăria Timișoara deține în zona Lugojului o suprafață de aproximativ 700 de hectare de pădure.  Pădurea Primăriei Timișoara, din care aproximativ 100 de hectare sunt de cireș, este păzită de Ocolul Silvic Ana Lugojana.

Unul din cele mai bogate orașe din România, Timișoara are sute de proprietăți. Primăria Timișoara deține, însă, și suprafețe de pădure, câteva hectare chiar la marginea orașului. Cea mai mare suprafață de pădure Timișoara o deține, însă, în zona Criciova – Jdioara, de lângă Lugoj. Potrivit unor reprezentanți ai Primăriei Timișoara, pădurea pe care orașul de pe Bega o deține de zeci de ani a fost naționalizată și revendicată după Revoluție, fiind dată în pază Ocolului Silvic Ana Lugojana.

Surse din Primăria Timișoara au declarat că la un moment dat s-au purtat discuții pentru un schimb de terenuri între Primăria Timișoara și Romsilva. Prin schimb se dorea ca Primăria Timișoara să primească de la Romsilva șase hectare de pădure de la marginea Timișoarei, pentru extinderea grădinii zoologice, și să cedeze o parte din pădurea de la Criciova. „Schimbul a picat pentru că Romsilva a cerut în schimbul celor șase hectare de la Timișoara peste 160 de hectare din pădurea de la Criciova-Jdioara. Era inadmisibil pentru că legea îți permite să dai la schimb o suprafață de până la trei ori mai mare”, au explicat surse din Primăria Timișoara.

Cât produce pădurea Primăriei Timișoara

Potrivit raportului dat de Ocolul Silvic Ana Lugojana pentru activitatea din 2015, intrat în posesia „Cetățeanul”, pădurarii Ocolului Silvic au avut în pază un fond forestier care îi aparține Primăriei Timișoara de 683 de hectare. Potrivit documentului, din pădurea Primăriei Timișoara s-au vândut în 2015 aproape 1.000 de metri cubi de lemn, în valoare de 141.000 de lei. La aceste venituri se adaugă 40.000 de lei venituri din utilizarea fondului de conservare. Nici cheltuielile nu au fost, însă, mici, acestea fiind de 111.000 de lei. Astfel, în anul 2015, pădurea Primăriei Timișoara din zona Lugojului a produs un profit de 70.000 de lei.

Se taie ilegal?

Un raport Direcției de Control în Silvicultură, intrat în posesia „Cetățeanul” scoate la iveală faptul că pădurea Primăriei Timișoara a fost și „victimă” a tăierilor ilegale. Potrivit documentului, „în data de 17.05.2011, delegatul Ocolului Silvic Ana Lugojana a constatat că numita SC Stejarul SA ar fi tăiat ilegal arbori din pădurea proprietate privată a Primăriei Timișoara, un număr de 46 de arbori cu un volum de 42,736 mc și o valoare de 7.076 lei, fapta fiind constatată că infracțiune silvică”. Pentru asta s-a întocmit și un dosar penal. Nu se știe care a fost soarta acestui dosar, dar patronul Stejarul, Tiberiu Crivineanțu, este judecat în momentul de față pentru tăieri ilegale din pădurile proprietate privată a unor persoane fizice.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

VIDEO Dezinteres maxim pentru fonduri europene în rândul oamenilor de afaceri din Lugoj

Daniel Dancea27 februarie 2017

Arbalete confiscate de mascaţi la Coşteiu! Două persoane, audiate pentru arme artizanale

Gabriel Iosa27 februarie 2017

[VIDEO] Romul din Lugoj care s-a crezut de la SPP, sancţionat de poliţişti! Ce s-a întâmplat cu „dotările” BMW-ului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Filmele 3D revin la Lugoj! Vezi programul la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa27 februarie 2017

VIDEO Cozi infernale la Kaufland-ul deschis recent: „Mai bine dau 50 de lei pe motorină și mă duc la Timișoara decât să stau aici două ore la coadă”

Daniel Dancea25 februarie 2017

[FOTO] Accident grav la intrare în Lugoj! Un bărbat, în stare gravă la spital după ce s-a răsturnat cu maşina

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Bilanț negru, în Timiș. În 2016 s-a înregistrat cel mai mare număr de morți în accidente de muncă din ultimii cinci ani

Daniel Dancea24 februarie 2017

Culmea hoţiei la Lugoj! Un tânăr a jefuit un boschetar

Gabriel Iosa24 februarie 2017

„Când ţi se înfige cuţitul în spate, ce să mai faci?” Managerul spitalului din Lugoj îşi pierde postul de la 1 martie

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Hipermarketul Kaufland duce lugojenii gratuit la cumpărături! Vezi programul microbuzului care face turul oraşului

Gabriel Iosa23 februarie 2017

[VIDEO] Cum sunt implicaţi poliţiştii în scandalul de la centrul de plasament din Lugoj

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Nicu Bădina, nemulțumit de cafeaua primită la Consiliul Județean: „Vă rog să oferiți și lapte”

Daniel Dancea22 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: