Actualitate

Tineri de la Centrul Educativ Buziaș, în vizită la Barcelona

Tineri de la Centrul Educativ Buziaș, în vizită la Barcelona

Cetateanul Lugoj

În premieră națională, câțiva tineri din Centrului Educativ Buziaş au participat la un schimb de experiență în capitala Cataloniei.

”Doi dintre angajaţii Centrului Educativ Buziaş au însoţit, săptămâna trecută, nouă tineri din România, in cadrul unei mobilităţi de studiu in Barcelona. Activitatea reprezintă o  premieră în sistemul judiciar din România, fiind prima data când Strategia de Reintegrare Socială are în vedere şi componenta de follow-up a intervenţiei educative derulate în unităţile sistemului judiciar, prin mobilităţi transnaţionale.

Doi dintre tinerii participanţi au finalizat măsura educativă în cadrul Centrul Educativ Buziaş, în timp ce alți şapte se află în supravegherea Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Timiş, executând măsuri alternative”, se arată într-un comunicat al Centrului din Buziaș.

Scopul principal al acestei vizite a fost acela de schimb de experienţă între tineri din România, Cipru şi Spania, care au fost în evidenţa sistemului judiciar al ţărilor respective. Pe parcursul celor cinci zile, programul  fost unul complex, care a avut în vedere, cu predilecţie, validarea competenţelor de angajabilitate ale tinerilor şi asigurarea componentei de mobilitate ocupaţională, prin însuşirea cerinţelor specifice unui loc de muncă.

Mobilitatea transnaţională în Barcelona va fi urmată de vizita tinerilor din Spania în România, în perioada 6-10 iunie, în vederea validării cross-culturale a competenţelor de angajabilitate.

Pe lângă tinerii din Spania, în activitate, vor fi implicaţi tineri din Centrul Educativ Buziaș, precum și studenţi ai Facultăţii de Psihologie Tibiscus din Timişoara, care vor realiza componenta de orientare profesională şi realizare a unui profil vocaţional pentru fiecare participant.

Această activitate este prevăzută în cadrul proiectului „ILA – Employability”, coordonat de Centrul de Reeducare Buziaș. Proiectul îşi propune promovarea incluziunii sociale şi dezvoltarea competenţelor de angajabilitate ale tinerilor.

Prin activităţile proiectului se urmăreşte ca:

– 100 de tineri din centre educative/penitenciare să beneficieze de educaţie pentru dezvoltarea competenţelor de angajabilitate;

– 20 de tineri din centre educative/penitenciare să fie implicaţi în mobilităţi transnaţionale, după punerea în libertate, în cursul cărora competenţele de angajabilitate dezvoltate prin activităţile proiectului să fie validate în piaţa forţei de muncă;

– 140 de educatori din centre educative/penitenciare să fie implicaţi într-un program de formare, certificat printr-un atestat, recunoscut la nivel internaţional, certificat eliberat de o agenţie guvernamentală din Scoţia, specializată în învăţământ vocaţional.

buzias 1

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Beat şi fără permis, a plecat la plimbare pe străzile din Lugoj

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

[FOTO] O maşină a ars în miez de noapte la Coşteiu! Pagubele se ridică la mii de euro

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Valutist din piaţa din Lugoj, lăsat fără o sumă uriaşă de bani de către jandarmi după o razie

Gabriel Iosa14 ianuarie 2017

Nouă dată de deschidere pentru cei 15 kilometri de autostradă Lugoj-Deva! Anunţul a fost făcut de ministrul Cuc

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

Bătrân de lângă Lugoj, arestat pentru că a agresat două persoane pe care le-a ameninţat cu arma

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

DOSAR Scuza de tot râsul găsită de o lugojeancă prinsă cu mașina burdușită de țigări. Ce pedeapsă a primit femeia

Daniel Dancea12 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: