Actualitate

Tineri de la Centrul Educativ Buziaș, în vizită la Barcelona

Tineri de la Centrul Educativ Buziaș, în vizită la Barcelona

Autoliv

În premieră națională, câțiva tineri din Centrului Educativ Buziaş au participat la un schimb de experiență în capitala Cataloniei.

”Doi dintre angajaţii Centrului Educativ Buziaş au însoţit, săptămâna trecută, nouă tineri din România, in cadrul unei mobilităţi de studiu in Barcelona. Activitatea reprezintă o  premieră în sistemul judiciar din România, fiind prima data când Strategia de Reintegrare Socială are în vedere şi componenta de follow-up a intervenţiei educative derulate în unităţile sistemului judiciar, prin mobilităţi transnaţionale.

Doi dintre tinerii participanţi au finalizat măsura educativă în cadrul Centrul Educativ Buziaş, în timp ce alți şapte se află în supravegherea Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Timiş, executând măsuri alternative”, se arată într-un comunicat al Centrului din Buziaș.

Scopul principal al acestei vizite a fost acela de schimb de experienţă între tineri din România, Cipru şi Spania, care au fost în evidenţa sistemului judiciar al ţărilor respective. Pe parcursul celor cinci zile, programul  fost unul complex, care a avut în vedere, cu predilecţie, validarea competenţelor de angajabilitate ale tinerilor şi asigurarea componentei de mobilitate ocupaţională, prin însuşirea cerinţelor specifice unui loc de muncă.

Mobilitatea transnaţională în Barcelona va fi urmată de vizita tinerilor din Spania în România, în perioada 6-10 iunie, în vederea validării cross-culturale a competenţelor de angajabilitate.

Pe lângă tinerii din Spania, în activitate, vor fi implicaţi tineri din Centrul Educativ Buziaș, precum și studenţi ai Facultăţii de Psihologie Tibiscus din Timişoara, care vor realiza componenta de orientare profesională şi realizare a unui profil vocaţional pentru fiecare participant.

Această activitate este prevăzută în cadrul proiectului „ILA – Employability”, coordonat de Centrul de Reeducare Buziaș. Proiectul îşi propune promovarea incluziunii sociale şi dezvoltarea competenţelor de angajabilitate ale tinerilor.

Prin activităţile proiectului se urmăreşte ca:

– 100 de tineri din centre educative/penitenciare să beneficieze de educaţie pentru dezvoltarea competenţelor de angajabilitate;

– 20 de tineri din centre educative/penitenciare să fie implicaţi în mobilităţi transnaţionale, după punerea în libertate, în cursul cărora competenţele de angajabilitate dezvoltate prin activităţile proiectului să fie validate în piaţa forţei de muncă;

– 140 de educatori din centre educative/penitenciare să fie implicaţi într-un program de formare, certificat printr-un atestat, recunoscut la nivel internaţional, certificat eliberat de o agenţie guvernamentală din Scoţia, specializată în învăţământ vocaţional.

buzias 1

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: