Tips&tricks: când și de ce să îți pui un aparat dentar?

0

Vrei să te bucuri de un zâmbet larg și strălucitor și, în același timp, să poți mânca orice îți dorești?

Dacă, din păcate, dantura ta are o poziție incorectă, nu-ți face griji: o poți corecta cu ajutorul unui aparat dentar de calitate. Acest dispozitiv medical îți este la dispoziție în mai multe variante, în funcție de bugetul de care dispui, dar și de aspectul de care vrei să te bucuri. Descoperă din rândurile de mai jos când este recomandat să porți un aparat, dar și ce sfaturi este bine să urmezi în timpul tratamentului!

Când ai nevoie de un aparat dentar?

Medicul stomatolog este singurul specialist care îți poate recomanda să porți un aparat dentar pentru a-ți corecta poziția dinților. De exemplu, este recomandat să apelezi la această soluție atunci când:

  • dinții tăi au crescut într-o poziție greșită, ajungând să aibă o formă inestetică;
  • măselele de minte nu au avut suficient spațiu pentru a se dezvolta, așa că au început să împingă în ceilalți dinți, strâmbându-le poziție;
  • ai pierdut unul sau mai mulți dinți, iar din cauza golurilor din gingie, dinții tăi și-au modificat poziția.

O consultație este suficientă pentru ca medicul stomatolog să își dea seama dacă ai nevoie să porți un aparat dentar sau nu. Ulterior, el îți va recomanda să faci câteva radiografii locale sau panoramice, astfel încât să știe cum să înceapă tratamentul în mod eficient, dar și să descopere dacă starea ta de sănătate îți permite să folosești un dispozitiv medical.

Dantura deformată, un impediment pentru masticație și vorbire

Din păcate, atunci când dinții tăi au o poziție incorectă, te poți confrunta cu probleme grave la nivelul vorbirii. Mai exact, nu vei putea pronunța toate cuvintele corect, iar comunicarea cu cei din jur ajunge să fie una deficitară. În același timp, dantura te poate împiedica să consumi alimentele pe care le preferi. Acestea sunt principalele motive pentru care este recomandat să apelezi la ajutorul unui medic de specialitate cât mai din timp.

Aparatul dentar îți redă zâmbetul strălucitor

Un alt aspect important, pe care este bine să-l știi despre aparatul dentar este acela că te ajută să zâmbești din nou nestingherit. După ce îți corectezi poziția dinților, vei putea zâmbi oricând, în preajma celor din jur, fără să te mai simți jenat. Totodată, purtarea aparatului dentar te obligă să ai mai multă grijă la igiena orală, ceea ce înseamnă că reduci din bacteriile care se dezvoltă la nivelul cavității bucale.

Pentru cât timp trebuie să porți aparatul dentar?

Perioada tratamentului variază întotdeauna atunci când vine vorba despre purtarea aparatului dentar. Mai exact, totul depinde de modul în care organismul tău răspunde. Dacă pentru unele persoane este suficient să poarte aparatul dentar vreme de câteva luni, pentru altele este necesar să poarte dispozitivul medical între 1 și 2 ani. Respectă vizitele regulate la medicul stomatolog, iar el îți poate spune când este momentul oportun pentru a îndepărta aparatul dentar!

Este procedura de aplicare a aparatului dureroasă?

Nu trebuie să-ți fie frică de momentul în care aparatul dentar îți este aplicat, pentru că procedura nu este una dureroasă. Este adevărat că vei simți un ușor disconfort și că vei avea nevoie de o perioadă de acomodare, întrucât vei purta un dispozitiv străin în cavitatea bucală, însă după câteva săptămâni te vei obișnui.

Accesează FamilyDent.ro și vei găsi aici toate tipurile de servicii medicale spre care te poți orienta, astfel încât să te bucuri de o dantură sănătoasă și frumoasă. De la cele mai bune tratamente parodontoza, implant dentar, până la eliminarea cariilor ori aplicarea unui aparat dentar – toate acestea sunt servicii în privința cărora medicii de specialitate te pot ajuta!

Date de contact:

Email: info@familydent.ro

Telefon: 0312297087

Citește și