Social

Toaletă publică furată de 1 Mai la Lugoj

Toaletă publică furată de 1 Mai la Lugoj

Autoliv

În perioada week-end-ului prelungit de 1 Mai, atunci când sute de lugojeni au ieşit în natură pentru a petrece câteva ore la răcoare, alături de familie, cu grătarul şi berea rece, lucrătorii de la Salprest au strâns cantităţi impresionante de gunoaie.

Lugojenii care au ieşit la picnic de 1 Mai au dat dovadă de bun simţ, majoritatea dintre ei debarasându-se de resturile menajere în pubelele special aduse la locurile de picnic pentru aceste activităţi, astfel că muncitorii de la Salprest au reuşit să strângă tot gunoiul lăsat în urma grătarelor de la zonele de picnic în timp record.

Cele mai multe resturi colectate din pubelele firmei de salubrizare au fost cele din plastic, sticlele şi ambalajele din carton, dar şi alte deşeuri care au rămas în urma preparării de mâncare şi a consumului de răcoritoare.

„Au fost organizate locuri de picnic în vecinătatea oraşului în zona Plopii mici, la han două locuri, la insula din Cotu Mic şi la balastiera Cotuna. În aceste zile s-au adunat 10 metri cubi de gunoi şi 80 de kilograme de materiale reciclabile şi patru toalete ecologice curăţate”, a declarat pentru Cetăţeanul Mircea Ghera, directorul SC Salprest SA.

Totuşi, unul sau mai mulţi lugojeni au ieşit negativ în evidenţă cu ocazia minivacanţei de 1 mai, furând o toaletă publică de la unul dintre locurile de picnic.

„În locaţia de la Cotuna a dispărut al treilea WC ecologic cu această ocazie. Au mai dispărut anul trecut două, acum al treilea, dacă cetăţeni care ştiu sau au o idee cine a umblat cu acest veceu sau umblând pe acolo, ar putea să anunţe pentru că nu este frumos, este un mobilier municipal şi aparţine de Lugoj”, a mai declarat Ghera.

O acţiune de salubrizare a avut loc şi înainte de 1 Mai, când s-au şi montat toaletele şi pubelele în care lugojenii au aruncat gunoiul după picnicuri. Autorităţile efectuează cercetări pentru a încerca să afle cine se face vinovat de dispariţia WC-ului public.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Social

Mai multe în Social

Cros caritabil pentru Spitalul din Lugoj. Tinerii de la Interact se implică în strângerea de fonduri

Cetateanul26 mai 2017

Întreruperi multe de curent săptămâna viitoare. În Timişoara, Lugoj şi alte localităţi din Timiş

Cetateanul26 mai 2017

„Poţi. Vrei. Dar faci?”, mesajul din acest an al Săptămânii Naţionale a Voluntariatului

Cetateanul26 mai 2017

O făgeţeancă este noul director executiv al DSP Timiş

Cetateanul24 mai 2017

Se strâng bani în bisericile din Timiş pentru premierea elevilor olimpici

Cetateanul23 mai 2017

Cum a ajuns Banatul “fruncea” în numărul de decese provocate de rujeolă

Daniel Dancea23 mai 2017

Un profesor din Banat predă istoria regiunii pe internet. A reuşit să adune într-un blog trecutul întregii zone

Cetateanul22 mai 2017

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Cetateanul19 mai 2017

Pâinea de casă, celebră în două judeţe. E făcută doar din făină, apă şi drojdie, „fără alte prafuri”

Cetateanul19 mai 2017

Mii de vietăţi vor fi ucise şi în acest an din plăcere. Vezi ce animale vor fi vânate în Timiş

Cetateanul18 mai 2017

“Agentul mi-a zis: hai, marş de aici”. Supărat că a fost jignit, un şofer a pornit în urmărirea Poliţiei, pe autostradă: „Au fugit ca şobolanii”

Daniel Dancea17 mai 2017

Operaţiune în forţă a Poliţiei. În trei zile, 600 poliţişti au descoperit 55 de infracţiuni şi au aplicat amenzi de 350.000 de lei

Cetateanul15 mai 2017
%d blogeri au apreciat: