Actualitate

„Toate ambulanţele Lugojului sunt depăşite!” Cât de des se strică autospecialele din dotarea serviciului de urgenţă

„Toate ambulanţele Lugojului sunt depăşite!” Cât de des se strică autospecialele din dotarea serviciului de urgenţă

Cetateanul Lugoj

Au trecut ani buni de când la Lugoj nu a mai ajuns o ambulanţă nouă. Din cauza birocraţiei pe care România pare să o îmbrăţişeze la fel de tare ca în trecut, dar şi pentru că licitaţiile la nivel naţional ale Ministerului Sănătăţii pentru achiziţia de noi maşini au eşuat, parcul auto este învechit în majoritatea ţării, maşinile având nevoie de reparaţii săptămânal, defectându-se des şi îngreunând munca medicilor.

La fel este situaţia şi la Lugoj, unde medicii, asistenţii şi şoferii de pe ambulanţe deservesc o zonă cu mai bine de 100.000 de locuitori cu 11 ambulanţe, dintre care 7 de categorii B1 şi C1 destinate intervenţiilor la urgenţe şi restul de 4 destinate transportului de pacienţi. Chiar dacă numărul de ambulanţe este suficient pentru necesarul medical, reprezentanţii serviciului spun că fiecare autospecială, fără excepţie, este depăşită din punct de vedere al kilometrilor parcurşi.

„Ca şi număr de kilometri, toate ambulanţele sunt depăşite conform standardelor. Asta este problema la Lugoj, dar şi în restul judeţului, nicio ambulanţă nu mai este în parametrii după numărul de kilometri parcurşi. Ca şi dotare, număr de maşini şi personal, pot să spun că facem faţă foarte bine solicitărilor, putem să ajutăm şi zonele adiacente cu succes”, a declarat pentru Cetăţeanul Ildiko Vasiescu, şefa Serviciului de Ambulanţă Lugoj.

Ambulanţele ajung la service o dată pe săptămână
accident sens giratoriu doja spital matiz smurd ambulanta politia meridian (12)
Din cauza numărului uriaş de kilometri parcurşi de ambulanţe, care sunt folosite non-stop în munca de zi cu zi a salvatorilor, acestea suferă periodic defecţiuni, fiind trimise la reparat din ce în ce mai des. În medie, o ambulanţă din cadrul SAJ Timiş are parcurşi între 350.000 şi 500.000 de kilometri, potrivit reprezentanţilor instituţiei judeţene.

„În fiecare săptămână avem ambulanţă trimisă la reparat. Din fericire, durează trei sau patru zile reparaţia, în funcţie de ce se strică, aşa că nu pun probleme deocamdată la intervenţii”, a mai precizat şefa Ambulanţei Lugoj.

Maşina SMURD, aptă de intervenţii
accident sens giratoriu doja spital matiz smurd ambulanta politia meridian (11)
Autospeciala SMURD, aflată în dotarea subunităţii lugojene, este în condiţii bune, spune conducerea pompierilor, deşi are deja vechime. De asemenea, deşi parcul auto al salvatorilor este la rândul lui învechit, acesta face faţă cu bine cererii.

„Noi avem 5 autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială cu scară şi echipajul SMURD. Salvarea are 9 ani, dar este bine întreţinută, este dusă la verificări, reparaţii periodice, nu sunt probleme în acest sens. La fel şi cu maşinile, cea mai nouă este cea de 2.000 de litri cu modul de prim ajutor şi descarcerare, însă şi cele mai vechi sunt verificate constant şi reparate imediat ce apare o defecţiune. Ca şi personal, facem faţă, deşi câteodată, mai ales la calamităţi, inundaţii, ar fi nevoie de mai mulţi oameni”, ne-a explicat locotenent-colonel Silviu Barbuţă, şeful pompierilor lugojeni.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Timiş are în dotare 72 de autospeciale de toate tipurile. Potrivit unei declaraţii a secretarului de stat în MAI Raed Arafat, în următoarea perioadă licitaţiile pentru achiziţionarea de ambulanţe, blocate de nenumărate ori din cauza verificărilor DNA şi ale Curţii de Conturi au fost reluate, urmând ca parcul auto al serviciului să fie suplimentat cu 300 de maşini noi în anul viitor.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

[VIDEO] Şase ore de luptă cu focul şi pagube importante în urma unui incendiu la Făget

Gabriel Iosa21 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj şi în alte locaţii din Timiş şi Caraş-Severin, la contrabandiştii de ţigarete

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Pentru ce au fost amendaţi 81 de şoferi la Lugoj în ultimele patru zile

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Un lugojean şi-a făcut praf BMW-ul într-o curbă celebră din Arad

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

[FOTO] Armata, cadre didactice şi elevi din Lugoj, la un simpozion dedicat Micii Uniri

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017
accedent tren lugoj

O persoană a murit călcată de tren la ieşirea din Lugoj spre Caransebeş

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017

Călin Dobra convocă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului, după incidentul armat de la Timişoara

Cetateanul19 ianuarie 2017

Un lugojean a mers în SUA pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump

Daniel Dancea19 ianuarie 2017

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: