Autoliv Lugoj

Actualitate

„Toate ambulanţele Lugojului sunt depăşite!” Cât de des se strică autospecialele din dotarea serviciului de urgenţă

„Toate ambulanţele Lugojului sunt depăşite!” Cât de des se strică autospecialele din dotarea serviciului de urgenţă

Business Strategist

Au trecut ani buni de când la Lugoj nu a mai ajuns o ambulanţă nouă. Din cauza birocraţiei pe care România pare să o îmbrăţişeze la fel de tare ca în trecut, dar şi pentru că licitaţiile la nivel naţional ale Ministerului Sănătăţii pentru achiziţia de noi maşini au eşuat, parcul auto este învechit în majoritatea ţării, maşinile având nevoie de reparaţii săptămânal, defectându-se des şi îngreunând munca medicilor.

La fel este situaţia şi la Lugoj, unde medicii, asistenţii şi şoferii de pe ambulanţe deservesc o zonă cu mai bine de 100.000 de locuitori cu 11 ambulanţe, dintre care 7 de categorii B1 şi C1 destinate intervenţiilor la urgenţe şi restul de 4 destinate transportului de pacienţi. Chiar dacă numărul de ambulanţe este suficient pentru necesarul medical, reprezentanţii serviciului spun că fiecare autospecială, fără excepţie, este depăşită din punct de vedere al kilometrilor parcurşi.

„Ca şi număr de kilometri, toate ambulanţele sunt depăşite conform standardelor. Asta este problema la Lugoj, dar şi în restul judeţului, nicio ambulanţă nu mai este în parametrii după numărul de kilometri parcurşi. Ca şi dotare, număr de maşini şi personal, pot să spun că facem faţă foarte bine solicitărilor, putem să ajutăm şi zonele adiacente cu succes”, a declarat pentru Cetăţeanul Ildiko Vasiescu, şefa Serviciului de Ambulanţă Lugoj.

Ambulanţele ajung la service o dată pe săptămână
accident sens giratoriu doja spital matiz smurd ambulanta politia meridian (12)
Din cauza numărului uriaş de kilometri parcurşi de ambulanţe, care sunt folosite non-stop în munca de zi cu zi a salvatorilor, acestea suferă periodic defecţiuni, fiind trimise la reparat din ce în ce mai des. În medie, o ambulanţă din cadrul SAJ Timiş are parcurşi între 350.000 şi 500.000 de kilometri, potrivit reprezentanţilor instituţiei judeţene.

„În fiecare săptămână avem ambulanţă trimisă la reparat. Din fericire, durează trei sau patru zile reparaţia, în funcţie de ce se strică, aşa că nu pun probleme deocamdată la intervenţii”, a mai precizat şefa Ambulanţei Lugoj.

Maşina SMURD, aptă de intervenţii
accident sens giratoriu doja spital matiz smurd ambulanta politia meridian (11)
Autospeciala SMURD, aflată în dotarea subunităţii lugojene, este în condiţii bune, spune conducerea pompierilor, deşi are deja vechime. De asemenea, deşi parcul auto al salvatorilor este la rândul lui învechit, acesta face faţă cu bine cererii.

„Noi avem 5 autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială cu scară şi echipajul SMURD. Salvarea are 9 ani, dar este bine întreţinută, este dusă la verificări, reparaţii periodice, nu sunt probleme în acest sens. La fel şi cu maşinile, cea mai nouă este cea de 2.000 de litri cu modul de prim ajutor şi descarcerare, însă şi cele mai vechi sunt verificate constant şi reparate imediat ce apare o defecţiune. Ca şi personal, facem faţă, deşi câteodată, mai ales la calamităţi, inundaţii, ar fi nevoie de mai mulţi oameni”, ne-a explicat locotenent-colonel Silviu Barbuţă, şeful pompierilor lugojeni.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Timiş are în dotare 72 de autospeciale de toate tipurile. Potrivit unei declaraţii a secretarului de stat în MAI Raed Arafat, în următoarea perioadă licitaţiile pentru achiziţionarea de ambulanţe, blocate de nenumărate ori din cauza verificărilor DNA şi ale Curţii de Conturi au fost reluate, urmând ca parcul auto al serviciului să fie suplimentat cu 300 de maşini noi în anul viitor.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: