Cetateanul Lugoj

Actualitate

„Toate ambulanţele Lugojului sunt depăşite!” Cât de des se strică autospecialele din dotarea serviciului de urgenţă

„Toate ambulanţele Lugojului sunt depăşite!” Cât de des se strică autospecialele din dotarea serviciului de urgenţă

Cetateanul Lugoj

Au trecut ani buni de când la Lugoj nu a mai ajuns o ambulanţă nouă. Din cauza birocraţiei pe care România pare să o îmbrăţişeze la fel de tare ca în trecut, dar şi pentru că licitaţiile la nivel naţional ale Ministerului Sănătăţii pentru achiziţia de noi maşini au eşuat, parcul auto este învechit în majoritatea ţării, maşinile având nevoie de reparaţii săptămânal, defectându-se des şi îngreunând munca medicilor.

La fel este situaţia şi la Lugoj, unde medicii, asistenţii şi şoferii de pe ambulanţe deservesc o zonă cu mai bine de 100.000 de locuitori cu 11 ambulanţe, dintre care 7 de categorii B1 şi C1 destinate intervenţiilor la urgenţe şi restul de 4 destinate transportului de pacienţi. Chiar dacă numărul de ambulanţe este suficient pentru necesarul medical, reprezentanţii serviciului spun că fiecare autospecială, fără excepţie, este depăşită din punct de vedere al kilometrilor parcurşi.

„Ca şi număr de kilometri, toate ambulanţele sunt depăşite conform standardelor. Asta este problema la Lugoj, dar şi în restul judeţului, nicio ambulanţă nu mai este în parametrii după numărul de kilometri parcurşi. Ca şi dotare, număr de maşini şi personal, pot să spun că facem faţă foarte bine solicitărilor, putem să ajutăm şi zonele adiacente cu succes”, a declarat pentru Cetăţeanul Ildiko Vasiescu, şefa Serviciului de Ambulanţă Lugoj.

Ambulanţele ajung la service o dată pe săptămână
accident sens giratoriu doja spital matiz smurd ambulanta politia meridian (12)
Din cauza numărului uriaş de kilometri parcurşi de ambulanţe, care sunt folosite non-stop în munca de zi cu zi a salvatorilor, acestea suferă periodic defecţiuni, fiind trimise la reparat din ce în ce mai des. În medie, o ambulanţă din cadrul SAJ Timiş are parcurşi între 350.000 şi 500.000 de kilometri, potrivit reprezentanţilor instituţiei judeţene.

„În fiecare săptămână avem ambulanţă trimisă la reparat. Din fericire, durează trei sau patru zile reparaţia, în funcţie de ce se strică, aşa că nu pun probleme deocamdată la intervenţii”, a mai precizat şefa Ambulanţei Lugoj.

Maşina SMURD, aptă de intervenţii
accident sens giratoriu doja spital matiz smurd ambulanta politia meridian (11)
Autospeciala SMURD, aflată în dotarea subunităţii lugojene, este în condiţii bune, spune conducerea pompierilor, deşi are deja vechime. De asemenea, deşi parcul auto al salvatorilor este la rândul lui învechit, acesta face faţă cu bine cererii.

„Noi avem 5 autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială cu scară şi echipajul SMURD. Salvarea are 9 ani, dar este bine întreţinută, este dusă la verificări, reparaţii periodice, nu sunt probleme în acest sens. La fel şi cu maşinile, cea mai nouă este cea de 2.000 de litri cu modul de prim ajutor şi descarcerare, însă şi cele mai vechi sunt verificate constant şi reparate imediat ce apare o defecţiune. Ca şi personal, facem faţă, deşi câteodată, mai ales la calamităţi, inundaţii, ar fi nevoie de mai mulţi oameni”, ne-a explicat locotenent-colonel Silviu Barbuţă, şeful pompierilor lugojeni.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Timiş are în dotare 72 de autospeciale de toate tipurile. Potrivit unei declaraţii a secretarului de stat în MAI Raed Arafat, în următoarea perioadă licitaţiile pentru achiziţionarea de ambulanţe, blocate de nenumărate ori din cauza verificărilor DNA şi ale Curţii de Conturi au fost reluate, urmând ca parcul auto al serviciului să fie suplimentat cu 300 de maşini noi în anul viitor.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Rupt de beat, la plimbare cu maşina pe străzile din Lugoj! Cât a băut un lugojean înainte de a se urca la volan

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
casa-de-pensii-timis

Haos la Casele de Pensii Lugoj şi Timişoara, din cauza unui server căzut! Cozile dau pe afară din sedii, pensionarii sunt revoltaţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
concurs-dovleci-lugoj

La Lugoj se caută cel mai frumos dovleac! Cum participi la prima ediţie Miss Dovleac Lugoj

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
petrica-miulescu-irimica-si-nicoleta-sarbu

Rugi de Sf. Dumitru în două localități din zona Lugoj-Făget

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
traian-tataru-politia-lugoj

EXCLUSIV! Noul şef al Poliţiei Lugoj crede că legea e singura soluție pentru problemele create de romi

Gabriel Iosa21 octombrie 2016